All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Traveller

  Model 97: Opinii de pe mtbr: https://www.mtbr.com/product/older-categories-bikes/bike/specialized/fsr-1998.html Și alte discuții: https://forums.mtbr.com/specialized/1998-fsr-recommendations-962633.html Sunt șanse chiar să fie Speci. Chinezii care au copiat, la câțiva ani distanță, nu au făcut decât să reproducă aspectul, nu și funcționalitatea.
 3. Flip

  Bicicleta din poze nu este Specialized. Este un cadru foarte ieftin (prost) ce a fost inscriptionat. Deci foloseste-o cat merge, dar nu baga nici un ban in ea ca nu merita.
 4. Today
 5. IonutA

  Salut, Sigur data viitoare!
 6. Mircea PF

  Mă bucur că l-am enervat pe @csuporj cu turele mele feroviare şi pe asfalt de a postat din nou ture adevărate de mtb. Şi ca să-l sâcâi şi mai tare () iată încă una, de data asta spre nord-estul Clujului, zonă mai puţin bântuită de biciclişti: traseu: Dej-Mănăstirea-Salatiu-Petreşti-Mintiu Gherlii-Nicula-Săcălaia-Sic-Bonţida-Jucu de Sus-Apahida-Cluj până în Dej cu CFR de 7:30 (7,20 lei biletul + 5 lei naş pentru bicicletă); neplăcut a fost că trenul a avut vagoane obişnuite (cel puţin când am fost io) în care e mai greu de pus bicicleta, deşi de la casă am fost asigurat că e "săgeată albastră" 80 km parcurşi în cca 8 ore, cu pauze şi vizite la obiective (în km şi timp intră şi ocolul făcut de mine pe dealurile Sicului) sunt doar 4 urcări: la mănăstirea Nicula (scurtă dar cu pante şi de 20%), la Sic (lejeră), între Sic şi Bonţida (lungă) şi la Jucu de Sus (lejeră); altitudine maximă 527 m, urcări cumulate 940 m drum cu asfalt, mai puţin: pasajul dintre Mintiu Gherlii şi asfaltul spre Nicula, care a început promiţător cu macadam dar s-a continuat cu şleauri înnoroiate din dungă în dungă (se poate merge prin Gherla pe asfalt) peste dealul Sic (început cu umplutură de piatră instabilă, apoi pământ, iarbă şi iar pământ) din vârful dealului Sic drumul coboară drept spre vale dar eu am ocolit pe culmea dealului evitând o turmă mare de oi dar nu mi-a părut rău fiindcă peisajul e fain traseu cu multe obiective de văzut: ruinele castelului Kornis din Mănăstirea şi castelul Banffy din Bonţida ; eu am ratat castelul Kemény din Jucu de Sus bisericile istorice din Mănăstirea, Mintiu Gherlii, Nicula, Sic complexul monahal Nicula lacul Ştiucilor de la Săcălaia rezervaţia naturală "stufărişurile de la Sic"(io n-am fost acuma acolo fiindcă le-am văzut altă dată) Alte imagini de pe traseu : https://photos.app.goo.gl/WkcYEX7qchQnGe3c8
 7. Frumos Poate o reeditare ... pe acolo pe undeva Robert 0728886973
 8. robert89

  Salut , As fi venit . Am aflat tirziu. Oricum poate data viitoare. Robert 0728886973
 9. fizikant

  Cea mai bună soluție e tot cea clasică - folosește tuburile din interiorul cămășii de cablu atât la demontare, cât și la montare. Găsești de cumpărat la (aproape) orice service sau, în cel mai rău caz, îndepărtezi tubul exterior și armătura de la niște cămăși vechi. Oricum remontarea bicicletei după vopsire e o ocazie bună să schimbi cablurile și cămășile, așa că le poți folosi pe cele vechi. Soluția cu sfoara nu mi se pare cea mai potrivită, e greu de folosit acolo unde cablurile iau curbe.
 10. Trevizes

  Ochelari Bolle Vortex la eMAG la aproximativ 150 lei, foarte mulțumit de calitatea lentilelor, mi-am luat doua perechi
 11. ovidiu_m

  Dupa ceva ani vin cu o intrebare intrebatoare. Pentru cei care ati vopsit electrostatic un cadru cu internal cable routing, cum ati facut cu cablurile? Ma gandeam sa las o sfoara subtire in interior, sa o folosesc sa trag cablurile ulterior, dupa vopsire. Ms anticipat.
 12. Traveller

  Atîta s-a putut. Adică nu-mi place ghidonul îngust de cursieră și nici poziția de frînare. Pe flatbar m-am simțit întotdeauna foarte bine.
 13. MTBR

  Cel mai probabil schimbatorul este facut pentru 10-42. Eu am un XX1 pe XT-ul de 11-46 si merge, acum nu stiu daca ii dauneaza dar nu s-a plans....
 14. LucianLS

  As intra si eu ca nu am nimerit marimea la vesta.
 15. Yesterday
 16. Traveller

  Închidem definitiv și irevocabil topicul, care în loc să dezbată o problemă (mai mult sau mai puțin utilă), ne-a livrat o problemă inutilă. Având în vedere că toate societățile moderne le-au dat cu flit libertarienilor, nici nu prea are rost toată agitația.
 17. csuporj

  Asa zici si cand hotul iti fura telefonul? Pe de alta parte, pensionarii pentru care lucrez 2 ore pe zi, au multi 2 sau mai multe locuinte in Cluj. Se angajeaza la Cora in Cluj, in curte, vanzator cu salar de 1700 lei net pe luna. Chiria la o garsoniera e 1000 lei pe luna. Intretinerea (apa, incalzire, gaz, electicitate) e vreo 300 lei pe luna. Vanzatorul poate sa se bucure ca ii da 25% din salar pensionarului, si ii raman 400 lei pe luna pentru mancare, haine si altele. Asta in orasul cu cel mai bun nivel de trai din tara, dupa cum se lauda Boc.
 18. tzunoi

  Ai grija ca nu toate 700x28 sunt născute egale. Unele sunt mai late decât altele. E irelevant daca iti intra unul la limita si iti cumperi alta marca/model. S- ar putea sa ai surprize. Vezi ca era pe undeva un tipic cu lățimea reală a cauciucului...dar e in combinatie si cu lățimea jantei..
 19. paulrad

  Băbăbăbăbăbăbăbăbăbăbăbăeț!
 20. Ce bicileta aș putea alege pt o domnișoara în categoria de buget 3000-3500 ca triban 540 a picat ca vad ca e scos din fabricație, ca vad ca nici masurile nu le mai arata. Ceva echivalent as putea alege. Ca mărime este între s și m de la triban 540, și în toamna când a probat a zis ca e mai ok pe M. Acum când are și bugetul nu o mai au.
 21. greaper

  @Invitat special te rog ma adaugi si pe mine la discutia privata
 22. Traveller

  Conceptul de asigurări sociale e inventat de (foarte) curând, în evoluția umanității, ce treabă are perioada evului mediu cu pensia? Sistemul tip pilon 2 și 3, adică o contribuție individuală care se duce într-un cont personal, e din ce in ce mai răspândit. În State cred că e singurul tip de pensie. Ce tot bați apa in piua cu unii care sunt avantajați și unii care nu sunt? N-ai chef să dai un ban din venitul tau pentru bătrâni? Contactează-l pe Elon Musk și zi-i să te ia pe Marte, acolo scapi de plata CASS.
 23. majikstone

  Tu la vremurile alea te raportezi? La alea aspiri? Nu-i de-ajuns ca sunt zone din Romania care sunt inapoiate cu un secol, tu vrei sa le trimiti direct in Evul Mediu. Cam cat o sa mai insisti cu mentalitatea asta de "fiecare pentru el"? Du-te si traieste intr-un varf de munte, rupt de societate, daca la asta aspiri, cu resurse ca pe vremea lui Gelu, Glad si Menumorut. Daca vrei sa traiesti intr-o societate, fa bine si intelege ca asta implica inclusiv faptul ca unii o sa iasa in pierdere si altii in castig si ca asta e mai important pentru bunul mers al societatii decat sa-ti maximizezi tu propria functie de utilitate, indiferent de consecintele pe care le vor resimti cei din jurul tau.
 24. csuporj

  Racatau (650 m) - Vidreni - Balta - Otelesti - Varful Buturii (1550 m) - Valea Dumitresei - Defileul Somesului Rece. 37 km in 4 ore si 15 minute. Pana in Racatau cu masina. Poze: https://photos.app.goo.gl/cjG4Y6zPN4n4ZqX97 Traseu: https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/vidreni-valea-dumitresei-36632653 Urcarea din Racatau prin Vidreni in Balta e pushbike pe vreo 600 metri diferenta de nivel. Cei mai puternici pot urca integral pe bicicleta.
 25. csuporj

  Si de cate ori crezi ca trebuie sa-mi sparga apartamentul, sa-mi fure salarul pe 10 ani? Cu obligarea la selectarea gunoiului statul fix aia face, le ia munca tiganilor saraci care selectau gunoiul. Cei 500 de selectori din Cluj se vor apuca de furat (unul deja a fost prins pe Calea Floresti furand un telefon dintr-o sala de pacanele). Ia zi-ne de la Decebal pana la Mihai Viteazu cine dadea oamenilor pensia? Treaba nu tine de pastile, ci de estimarea daca iesi in pierdere sau in castig din furarea jumatatii din salar si impartirea prazii furate. In general cei care estimeaza ca nu ies in pierdere, sunt pentru hotie. Nu e de mirare ca niste hoti sunt pro furat, mai ales cand furtul nu se pedepseste, desi e enorm.
 26. fizikant

  Fals, nu știi cum funcționează sistemul. Angajatorul îți oferă tichete de vacanță. Poți să le refuzi, ai acest drept. Dacă le accepți, ți se oprește contravaloarea impozitului pentru ele (pentru că sunt asimilate unui venit). Ai un an la dispoziție ca să le folosești, dar nu ești obligat să o faci. Dacă nu le folosești, le înapoiezi la sfârșitul perioadei și primești înapoi banii reținuți ca impozit.
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up