All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. BodoC

  Ai schimbat plăcuțele pentru că erau uzate sau pentru că nu mai erau eficiente? Dacă doar nu mai erau eficiente si maneta avea cursa prea lungă, este foarte posibil ca etrierul sa aiba scăpari și ți-a contaminat plăcuțele si discul.
 3. Today
 4. Long distance rider!

 5. Traveller

  Aplicațiile care înregistrează parcursul via GPS au și opțiunea de a distribui locația prietenilor utilizatorului (Strava are Beacon, Ride with GPS are Live logging, de exemplu, dar sunt opțiuni pentru care trebuie plătit). Dar utilitatea finală pe care o întrevezi tu nu mi se pare chiar ușor de atins.
 6. drati71

  Sal, Satu Nou - Dumbrăvița e gata? Am fost anul trecut pe acolo și lucrările mergeau de zor, căutam o scurtătură pentru Sfântu - Sibiu, dar tot prin Codlea am mers după ce m-am lămurit cu sectorul acesta...😯
 7. gibex

  Multumesc @Mookyama Am intrebat fiindca in ultimele posturi nu s-a lamurit daca returul e prin Posta sau Econt (Cargus).
 8. Salut domnilor, Aș dori ceva recomandări de aplicații Android pe care concurenții să le instaleze pentru a putea fi monitorizați live de organizatorii de concursuri XC (preferabil de pe laptop). Fiind vorba de concursuri de amatori și pasionați fără prea multe virtuți tehnice, este de la sine înțeles că principala utilitate este cea de a putea interveni în cazul unor evenimente nedorite. Vă mulțumesc.
 9. St. Vineri

  Te poti uita la biciclete de sosea cu geometrie de endurance, sensibil mai confortabile decat cele de racing. Este o piata mult mai diversa decat cea de biciclete gravel (care sunt si mai scumpe, din observatiile mele).
 10. iacobdoc

  @Coman Yannis Tipul respectiv de suspensie este aducator de muuulta greutate inutila si un mancator de impuls in timpul pedalarii. Decat asta, mai bine un hard tail cinstit.
 11. iacobdoc

  @Manu23434 1. Ce frane sunt? adica denumire producator, model. 2. Detaliaza “scapa maneta”.
 12. MLADEN

  Ce frane is?
 13. BodoC

  Când spui scapă, ma gândesc că te referi la faptul ca maneta are cursa lungă. Când se uzează placuțele este adevărat ca se lungește cursa. Prin înlocuirea placuțelor, se remediază si cursa. Dacă nu, este cazul să o aerisești.
 14. Yesterday
 15. Salut, Duminica aceasta are loc antrenamentul oficial pentru Maratonul internațional Brașov. Cine dorește să participe, se poate înscrie aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ1zAFKWm2VbFqVrREMZDLjVJOe-3-ta8oAfHofeaPMJXaUA/viewform Mai multe detalii aici: http://maratonulbrasov.ro/antrenament-oficial/ Eu o să merg împreună cu prietena, cu trenul și după alergare râmânem în Brașov să luăm masa de prânz și după amiază ne întoarcem tot cu trenul. Ca fapt divers trenul R- 3001 de la 06:22 are loc pentru biciclete. Numai bine! Adrian
 16. gabinicola

  Nu sunt din Bucuresti, dar nu e departe..
 17. Manu23434

  BodoC, am specificat ca frânează la fel de rău că înainte. Nici nu se simte ca le-am schimbat. Și maneta de la frana spate scăpa foarte mult, și ma gândeam ca poate trebuie aerisita frana sau completata cu ulei. Corectează-ma dacă greșesc!
 18. BodoC

  Placuțele noi trebuie să se rodeze un pic. Foaie mică si pinion mare, fă câteva sute de metri cu frâna trasă puțin.
 19. Traveller

  Modelul ăla chiar nu o ok ca FS. Dar întrebarea este ce vrei să faci cu el, pe unde și cum te dai?
 20. Manu23434

  Salut, în vara lui 2018 mi-am cumpărat o bicicleta pe care pot spune ca am folosit-o mai mult și mai intens decât putea ea sa facă în banii ei(1300 lei). Cu timpul, clar ca mi s-au uzat plăcuțele de frână și nu mai țineau asa cum trebuia, asa ca mi-am comandat altele și le-am schimbat astăzi. Problema este ca deși eu am schimbat plăcuțele fata si spate, deși spatele era cel mai problematic, frânele ma țin exact ca și cum nu le-aș fi schimbat plăcuțele. Am observat ca la frana spate când apăs pe maneta, aceasta pe lângă ca nu-mi frânează, mai și scăpa foarte tare și scoate un scârțâit enervant(frana fata nu face figuri la fel ca și asta, dar nici nu ma arunca de pe bicicleta când franez). Deci, când apăs frana spate, are o anumita distanta în care nu se acționează frana, și abia într-un anumit punct, fiind nevoie sa apăs foarte tare pe ea pentru a frana foarte puțin. Curiozitatea mea este dacă trebuie aerisita frana?
 21. Traveller

  Căzutul în cap era o metaforă. În principiu, la o aruncare peste ghidon se poate să se lovească la cap și să își fractureze clavicula. Komoot e foarte bun la capitolul navigație, dar nu și la desenarea traseelor. Pentru asta recomand călduros Ride with GPS. În varianta plătită (nivel 1, 30 lei/lună) asigură și o navigație bună (foarte buna doar dacă pigulești cu atenție traseul acasă, pe PC, în modul Review).
 22. PVN10

  Chiar ai nevoie de "un fel" de FS???
 23. PVN10

  Dacă inteleg bine: daca cazi (kkofonie, stiu!) In cap suficient de tare, iti disloci... umărul?
 24. Coman Yannis

  Salut, in ultimul timp m-am interesat si as dori sa imi cumpar un full suspension mtb. Am gasit pe dechatlon bicicleta aceasta si as dori un sfat https://www.decathlon.ro/bicicleta-mtb-st-520-gri-id_8378294.html
 25. CosminB

  Pentru ca nu imi dau seama daca este o gluma sau ceva serios, prefer sa explic ce am vrut sa se inteleaga. De exemplu: In padure la Comana, sa zicem ca ai gasit un drum de 30km ce coboara si apoi urca etc... Undeva la mijlocul lui, agati o creanga si cazi in cap suficient de tare sa iti mai disloci un umar sau sa iti fracturezi o clavicula. In acest scenariu ce se petrece departe de casa: Casca te poate salva de ceva probleme cerebrale imediate sau viitoare. Daca ti-ai dislocat un umar sau mai rau ti-ai fracturat o clavicula si nu ai lesinat de durere aici intervine Prietenul. In cazul fericit in care nu ai lesinat de durere ar putea sa te ajute cu transportul tau la spital si al bicicletei acasa. Daca ai lesinat si stai ca o carpa pe jos poate sa caute sau sa cheme ajutor. (In cazul in care nu se stie deja, prietenul nu ar trebui sa te miste din pozitia "dobandita") In general vorbind, Prietenul ar putea sa te mai ajute daca vede ca ai ales un traseu prea greu pentru tine sau prea periculos pentru abilitatile de la acel moment. Pretul s-a marit/crescut: la interventiile SMURD, la Salvare privata, la intervantiile Salvamont, la spital, la benzina, la casti, la prieteni, la oua etc De exemplu: Cand plec cu prietenii la "o tura", am pe masina deja un suport suplimentar. Cine nu vine cu masina sau nu are suport, il poate folosi pe al meu Nu sunt Google translate. Aveti si voi intelegere... daca nu, puteti sa considerati ca sunt pur si simplu sunt analfabet. Este loc sub soare pentru toti
 26. alexadi

  Eu am un triban 540 xl si pot sa iti spun ca la 185 cu 86 inseam imi e ok . Aceeasi senzatie ca si tine am avut intre L si XL si am ales XL pt ca e mai confortabila. E o alta geometrie dar e tot acelasi producator mari diferente nu prea cred ca are. Tot XL zic si eu ca e mai ok.
 27. Traveller

  Ai într-adevăr niște mărimi aparte (eu am inseam 86 cm la înălțime 179 cm!). Aș lua XL, și dacă simți că e prea lungă reglezi dintr-o pipă mai scurtă.
 28. MeHigh

  Din lipsa de variante concrete de gravel bikes SH in toamna trecuta, am abandonat cautarile pe timp de iarna. Acum le-am reluat in timp ce tocesc cauciucurile la un Rockrider 540 marime XL care mi se pare mai confortabil decat cu Scott Aspect XL. Intre timp am testat (in magazin) Triban 500 marimile L si XL (cu aceleasi reglaje de inaltime a sheii si inclinatie a ghidonului), si concluzia a fost asa: - L - mai confortabil la pozitia mainilor dar parca putin inghesuit pt ca ma atingeam cu "femurul" de burta (dimensiunile mele au ramas aceleasi ca in prima postare, mai putin inseam corectat la 86cm) - XL - nu mai atingeam burta deci stateam mai relaxat dar incheieturile putin prea mult flexate (poate se ajusteaza din inclinatia ghidonului). Din pacate baietii de la raionul de biciclete de la Decathlon nu mi-au prezentat incredere in recomandarea pe care mi-au facut-o apropo de marimea care mi se potriveste. Au zis si ei "din pix" ca avand in vedere inaltimea ar merge un XL.. Deci nu poate fi vorba de un "bike fit" profesionist. Ceva pareri ale celor care se situeaza intre marimi la cursiere/gravel ?
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up