All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Traveller

  Din nenorocire, dimineață tot 5 grade sunt și la 100 m altitudine, deocamdată...
 3. Traveller

  Evaluările pe Google Play sunt puține, iar dintre alea majoritatea sunt catastrofale. Neconcludent, deocamdată. Admit însă că pentru evenimente cu puțini participanți, în zone aflate departe de civilizație, oameni care prin natura concursului sunt și distribuiți pe interval larg în timp și spațiu, ar avea sens să implementezi așa ceva.
 4. Geoopsy

  <iframe src="https://player.vimeo.com/video/169594922" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 5. alexadi

  Vorbele iti plac insa dovezile iti lipsesc, eu am in tura cu picioarele astea slabe de zici tu ca le am viteze medii de 30Kmh pentru 50-60 km distanta deci sustin in forta constant si cate 10 km viteze de 32 kmh, eu aici pubic profilul de pe strava, pe cand tu ai doar vorbe. Astept sa vad si eu filmul ca pana atunci de spamuri sunt satul. Picioarele astea mici de care zici tu ca nu au forta duc asa cu "chiu cu vai" in doar 53 minute o cursa de 10k sau un semnimaraton in 2 ore asa ca mai usor cu a arunca afirmatii gratuite mai ales ca intre noi doi tu esti cel care nu aduci decat vorbe pe cand la mine ai si fapte (le gasesti pe profilul meu de strava) la tine mereu e "iti spun eu" si doar atat, eu am inregistrari facute de niste deviceuri care zic eu sunt destul de exacte si chiar si timpi oficiali de alergare la concursuri. Ca sa inchei asa in stil clasic romanesc: la tine mereu e la Placinte inainte la razboi inapoi. Placintele sunt vorbele si razboiul sunt faptele sustinute de catre dovezi certificate.
 6. paulrad

  5 grade temperatura la aproape 1000m alt.
 7. Invitat special

  Tractalis.com. Vezi minutul 41:
 8. Traveller

  Monitorizarea locației fiecărui concurent ridică, în orice caz, niște probleme de logistică. Ele cresc exponențial cu numărul de participanți. Ar fi interesant dacă poate cineva să confirme că se face așa ceva la profesioniști (prin montarea uni chip GPS în bicicletă, de ex). Dacă nici acolo nu s-a ajuns să se facă, rezultă că nu se justifică sau nu se poate susține (fizic, logistic, financiar).
 9. Traveller

  40 la oră este viteza la care fac ăștia testele de impact pentru siguranța mașinilor/pietonilor. Oricine are impresia că 40 la oră e o viteză mică... are o problemă de percepție a lumii înconjurătoare. Fie și numai dacă te lovești în tibie sau genunchi de un bolard de pe trotuar, mergând cu 5 la oră, îți poți da seama despre ce înseamnă o viteză (respectiv o forță de propulsie și de impact) de 8 ori mai mare! Dacă ai atîta forță și anduranță, eu nu pot decît să te felicit, dar nu montînd aiurea un angrenaj pe un MTB o să rezolvi problema, ci după cum am zis, poți să iei o cursieră second cinstită și îți vezi de treabă.
 10. Invitat special

  Serifule las-o mai usor si tu ca treci prea repede prin viata la viteza aia.
 11. Invitat special

  La concursuri, fie ai alti concurenti/spectatori ce pot anunta un incident in cazul in care tu nu poti (pe numerele de concurs este un nr de telefon al organizatorilor). Ulterior sunt punctele de control unde riderii sunt inregistrati fie vizual fie electronic, iar daca la sfarsit un rider care a plecat de la start nu a ajuns la finish dupa timpul limita, se poate verifica intre ce puncte a disparut. Desigur astea sunt cazuri cu totul exceptionale. Iti faci probleme inutile.
 12. valiflo

  Din fericire este o zonă cu semnal bun pe mai mulți operatori - din păcate este mai complicat cu acele aplicații dedicate. Mi-a fost sugerată o aplicație de tip Family GPS tracker, doar că nu are ți variantă de PC utilă organizatorilor. Mai caut, mulțumesc mult.
 13. Biciclistul_81

  De filmat n-am filmat, dar iti spun ca acum 2-3 zile, am facut o proba pe o portiune, si am mentinut 1,5 km la o viteza care a oscilat intre +34 km/h, si aproape 37 km/h. Aceasta este singura zona mai lejera pe traseul meu pe care il parcurg in 90% din trasee. Cu siguranta ca mai duceam, dar acolo am fost nevoit sa franez sa intru spre bloc. Majoritatea traseelor mele sunt prin oras, asa ca n-am timp de chitibusuri dastea, dar pot sa te asigur ca, chiar si prin oras in trafic si semafoare ma descurc lejer cu 25 km/h. As putea sa fac teste pentru a docedi ca pot, dar nu asta ma intereseaza, si nici nu vreau sa dovedesc cuiva cea ce spun eu, nu este nimeni obligat sa ma creada ce spun, daca crede bine, daca nu iara bine. Nu cred ca poate sa stie mai bine ca mine ce forta am sau nu am eu in picioare, ori cumva 40 la ora a devenit o asa mare viteza greu de atins. Da-mi voie sa iti spun, ca daca tu abea ai prins 39 si ai pedalat 10 secunde si gata, inseaman ca esti slab in picioare. Nici eu la 45 cu stiftul meu nu renunt in 10 secunde .
 14. Dar dacă semnalul de mobil este slab in zonele respective, monitorizarea asta este supusă erorilor.
 15. BodoC

  Ai schimbat plăcuțele pentru că erau uzate sau pentru că nu mai erau eficiente? Dacă doar nu mai erau eficiente si maneta avea cursa prea lungă, este foarte posibil ca etrierul sa aiba scăpari și ți-a contaminat plăcuțele si discul.
 16. Long distance rider!

 17. Traveller

  Aplicațiile care înregistrează parcursul via GPS au și opțiunea de a distribui locația prietenilor utilizatorului (Strava are Beacon, Ride with GPS are Live logging, de exemplu, dar sunt opțiuni pentru care trebuie plătit). Dar utilitatea finală pe care o întrevezi tu nu mi se pare chiar ușor de atins.
 18. drati71

  Sal, Satu Nou - Dumbrăvița e gata? Am fost anul trecut pe acolo și lucrările mergeau de zor, căutam o scurtătură pentru Sfântu - Sibiu, dar tot prin Codlea am mers după ce m-am lămurit cu sectorul acesta...😯
 19. gibex

  Multumesc @Mookyama Am intrebat fiindca in ultimele posturi nu s-a lamurit daca returul e prin Posta sau Econt (Cargus).
 20. Salut domnilor, Aș dori ceva recomandări de aplicații Android pe care concurenții să le instaleze pentru a putea fi monitorizați live de organizatorii de concursuri XC (preferabil de pe laptop). Fiind vorba de concursuri de amatori și pasionați fără prea multe virtuți tehnice, este de la sine înțeles că principala utilitate este cea de a putea interveni în cazul unor evenimente nedorite. Vă mulțumesc.
 21. St. Vineri

  Te poti uita la biciclete de sosea cu geometrie de endurance, sensibil mai confortabile decat cele de racing. Este o piata mult mai diversa decat cea de biciclete gravel (care sunt si mai scumpe, din observatiile mele).
 22. iacobdoc

  @Coman Yannis Tipul respectiv de suspensie este aducator de muuulta greutate inutila si un mancator de impuls in timpul pedalarii. Decat asta, mai bine un hard tail cinstit.
 23. iacobdoc

  @Manu23434 1. Ce frane sunt? adica denumire producator, model. 2. Detaliaza “scapa maneta”.
 24. MLADEN

  Ce frane is?
 25. BodoC

  Când spui scapă, ma gândesc că te referi la faptul ca maneta are cursa lungă. Când se uzează placuțele este adevărat ca se lungește cursa. Prin înlocuirea placuțelor, se remediază si cursa. Dacă nu, este cazul să o aerisești.
 26. Last week
 27. Salut, Duminica aceasta are loc antrenamentul oficial pentru Maratonul internațional Brașov. Cine dorește să participe, se poate înscrie aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJ1zAFKWm2VbFqVrREMZDLjVJOe-3-ta8oAfHofeaPMJXaUA/viewform Mai multe detalii aici: http://maratonulbrasov.ro/antrenament-oficial/ Eu o să merg împreună cu prietena, cu trenul și după alergare râmânem în Brașov să luăm masa de prânz și după amiază ne întoarcem tot cu trenul. Ca fapt divers trenul R- 3001 de la 06:22 are loc pentru biciclete. Numai bine! Adrian
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up