Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/10/2017 in all areas

 1. 5 points
  Piatra Craiului 19904710_1587711247914198_1809700995_n by krazyeone , on Flickr 19970525_1587711187914204_1466950643_n by krazyeone , on Flickr Sa nu zici ca ai mers prin asa ceva pe bicla
 2. 3 points
 3. 3 points
  20.05.2017 - Partea a III-a Urmeaza moscheea Albastra [turcii ii spun Sultan Ahmet]. Albastrul vine de la faianta de Iznik cu care este decorat interiroul moscheii. Fiind in plin centrul turistic, vis-a-vis de Sfanta Sofia, este cea mai vizitata moschee, insa dupa mintea mea exista alte moschei mai interesante si [mai ales] mai putin turistice. Regulile de vizitare. Explicatii foarte clare. Toate accesoriile [pantaloni lungi, esarfa, etc] sunt puse gratis la dispozitia turisitilor, exact ca si la unele manastiri ortodoxe. Despre disponibilitatea de intelegea a Islamului. Eram putin pe fuga, altfel am fi intrat sa stam de vorba cei de la centrul de informare. Unul dintre deliciile culinare ale Istanbulului, servit si mancat direct pe strada. Mai exact carne de scoica cu orez, stropit bine cu zeama de lamaie. O nebunie. Pretul este derizoriu, o lira bucata [sub 25 de eurocenti]. Fostele ziduri ale Constantinopolului, prin apropiere de Edirne Kapi [Poarta Edirne].
 4. 2 points
  Tură prinȚara Călatei, via Dealu Botii și Beliș: traseu: trenul TFC de 7:30 până la Huedin- Sâncrai- Călata- Văleni- Călata- Buteni- Mărgău- Scrind Frăsinet- Răchițele- Dealu Botii- Bălcești- Beliș- Călățele- Călata- Huedin- trenul CFR de 17:05 înapoi la Cluj cca 7 lei bilet io + 5 lei bilet bicicletă pe regio (prețurile diferă la câțiva bani funcție de operator, TFC sau CFR) pedalat 85 km de la gara Huedin și înapoi până la o terasă din centrul orașului timpul meu (cu anii din spate, cu mtb și cauciucuri de offroad- că altele n-am și cu toate pauzele): 7 ore și 40 minute altitudine maximă. 1351 m; pe verticală veți urca 1234 m (date Geo Tracker de pe telefon) asfalt tot drumul deci se poate face și cu cursiere (de altfel am întâlnit cursieriști pe drum); de la Buteni până la Beliș asfaltul este impecabil în rest (și în localități) mai are câte o groapă pe ici pe colo am vazut un singur izvor pe drum, între Buteni și Mărgău din Răchițele vă puteți abate la dreapta până la cascada Vălul Miresei dacă nu ați văzut-o încă (cca 10 km dus-întors) urcușul din valea Răchițele la Dealu Botii (al 2-lea drum asfaltat la stânga după Răchițele) pare nesfârșit dar ciclabil; cele 2 pante adevărate de peste 16% vin după Dealu Botii dar urmează apoi o coborâre năpraznică până în Beliș în localități puteți admira splendide biserici fortificate cu turnurile lor caracteristice zonei și frumoase case tradiționale; neapărat să vă abateți în Văleni (cca 8 km dus-întors din Călata) unde este cea mai frumoasă biserică din zona străbătută peisajele din Dealu Botii te lasă fără răsuflare (dacă o mai ai) alte imagini de pe drum, aici: https://photos.google.com/share/AF1QipP6HXeZUyCk4BbkPwUV4WY3fyMIBJgpE3ADqSi_or3M8fFg3KkvRyNDndzqjLbiYQ?key=NFB2VEVWaUNudXJfMW1aMGJjMHpSRGtxVXJ6Qmxn
 5. 2 points
 6. 2 points
 7. 1 point
  20.05.2017 - Partea a II-a Cele trei Rome, respectiv Roma originala, Constantinopol si Moscova. Inaugurarea bisericii din 27.12.537 [am scris corect anul]. Biserica a devenit mochee pe 01.06.1453, in prima zi de vineri de dupa cucerirea Constantinopolului de catre turcii condusi de catre sultanul Mahomed al II-lea, ulterior supranumit Cuceritorul. Constantinopolul a fost cucerit in ziua de marti, 29.05.1453. Mahomed al II-lea Cuceritorul. Despre cum au avut grija turcii de Sfanta Sofia. Parte din lucrarile de consolidare facute de arhitectul Sinan. Se pare ca dupa Primul Razboi Mondial si prabusirea Imperiului Otoman crestinii si musulamanii au inceput sa isi revendice reciproc biserica, motiv pentru care Ataturk a transat problema si a transfomat locasul de cult in muzeu. Cupola. Interiorul [schela din poze arata ca turcii de ocupa in continuare de restaurarea bisericii]. Cateva dintre mozaicurile bizantine. Un mozaic mai sters. Si varianta originala a mozaicului. Printre mozaicuri mai exista si ceva ce pare a fi mormantul lui Enrico Dandolo. Cruciada a IV-a este aceea in care cruciatii occidentali s-au razgandit pe drum si in loc sa mearga in ceea ce azi este Israel s-au dus la Constantinopol, au cucerit si jefuit orasul, plus ca au fondat Imperiul Latin care a rezistat pana in anul 1261. Altfel spus, crestinii nu aveau nicio problema sa se macelareasca si sa se jefuieasca intre ei. Ultimul mozaic, chiar inainte de iesirea din biserica. Am inteles ca mai sunt greci care si azi plang dupa Sfanta Sofia, adica dupa minunea ortodoxiei care nu se mai afla de foarte mult timp intr-o tara ortodoxa.
 8. 1 point
  Astazi avem o bicicleta ce nu mai este in posesia mea dar este in Romania si este bine pastrata. Probabil ca toata lumea a auzim sau vazut pe celebrul ciclist italian Francesco Moser si ai lui record de 51.151. Tubulatura ORIA nu a mai fost prezenta in postari si poate nu este asa cunoscuta ca si Columbus sau Reynolds. ORIA ("Oria Prodotto base Mannesmann") topul de la mijlocul anilor 80 era GM 00. ce se regaseste pe modelul din poze F.Moser LEADER . Echiparea este si ea una de seama Dura Ace 7402.
 9. 1 point
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00