Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/08/2017 in all areas

 1. 5 points
  Tocmai am făcut un update la forum, că eram cu câteva versiuni (și patch-uri de securitate) în urmă. Încă se reindexează baza de date, mai durează un pic până să dea rezultate căutarea de posturi noi. Între timp mă uit la ce-a mai apărut nou - aspectul parcă e ceva mai curat (în sfârșit). Ar fi cazul să pun și ultima versiune de plugin Tapatalk, pentru cine folosește...
 2. 3 points
  La un moment dat Lucifer (îngerul căzut, prințul întunericului) a venit în vizită în România. Obosit fiind, a poposit într-o șatră de țigani și a dormit acolo. Când s-a trezit, portofel pula, telefon pula, țiganii nu mai erau și pe el îl chema doar Luci.
 3. 3 points
  Ce face un vasluian dupa ce face sex? Puscarie!
 4. 2 points
  Daca vrei turism, fara pretentii de ture la munte/offroad serios, atunci poate asa ceva: http://www.crossbike.ro/bicicleta-cross-areal-man-trekking-28siquot-5267411.html Daca nu vrei o bicicleta de cicloturism, ci una mai polivalenta (o struto-camila buna la toate), poate ar fi asta: http://www.crossbike.ro/bicicleta-cross-areal-urban-28siquot-5318021.html MTB 29er sub 2000 de lei n-as recomanda, sunt grele si mai degraba pot fi considerate un fel de "trekking in deghizament": http://www.crossbike.ro/bicicleta-cross-grx-29siquot-negru-albastru-gri-5271168.html Deci daca vrei MTB, trebuie sa te orientezi spre roata mai mica: http://www.decathlon.ro/p/8350454_bicicleta-mtb-rockrider-540.html#/140-413-xl http://www.decathlon.ro/p/8378535_mtb-520quote-rockrider-275-gri.html#/140-413-xl
 5. 2 points
  Ce zic participanții de la Transcontinental Race despre experiența traficului din România: The reason for banning this road is that it was reported by James Hayden (75) to be extremely dangerous for bikes with no hardshoulder, lots of trucks going 90kph, no room for cyclist when overtaking... The team contacted locals that confirmed that it was a deadly zone for cyclists. Sursa I just came off the E60 in Romania. Heard about the banning of the E81. Will not be going near it. The E60 is intermitently really bad too in my opinion. Narrow shoulder, heavy traffic with trucks and no concept of giving safe passing distance. I had a number of close calls. Sursa Not enjoying Romania at all. Either smooth roads+endless stream of trucks or hand destroying roads with occasional truck+dog chase Sursa ROMANIAN ROADS MINISTRY, FRIDAY "We've forgotten to book the tarmac laying machine. Again! Does your cousin still have that muck spreader?" Sursa Hate to think how busy the banned bit of E81 is. E60 is pretty horrific and E81 north of the ban was a truck fest too #TCRNo5 #TCRNo5Cap197 Sursa Romania likes a dangerous pass. Cocks. Run off road, immediate flat. Fuckshit Sursa Ouch. Combination of trucks and dogs this morning was something very interesting with no real shoulder. Sursa 2 pinch flats from Romanian roads so far. Some very deep pot holes full of water. Finally on route though. #tcrno5 Sursa Traffic conditions and shoulders were a lot more rotten than I had expected. I'd call those 'game over shoulders'. #tcrno5 Sursa Need MTB for these roads! Sursa The E60 is certainly a road I never ever want to see again, Jesus Christ. #Romania #TCRNo5 #tcrno5cap161 Sursa That was one sketchy descent. Thunderstorm, dark, potholes, fallen trees, boulders and drivers that don't give a fuck #TCRNo5 #TCRNo5Cap197 Sursa The stunning, but scary road through Romania earlier today #tcrno5cap163 Sursa Cheers to the SCARIEST night of my life!!! If anyone noticed my dot speed up as the day progressed, it was not because I thought I was going to be the next Bradley Wiggins (although I was listening to 'Shut up legs!', Jens Voigts AB this afternoon!). No, fundamentally I was scared! The E81 this afternoon got progressively busier and by the time it went dark, there lorries passing me every few minutes with very little space. To say it's mentally exhausting would be an understatement! I pulled over at another garage, booked a hotel, and slammed to cans of redbull...and now here I am in a real Transylvanian castle, a little worn, but enjoying a good beer and a hearty meal! #tcrno5 #tcrno5cap163 Sursa Traffic was horrible, and after a truck driver preferred leaning on his horn instead of breaking, I had to take a little detour into the ditch. Seems like drivers aren't just careless, but actively bothered by my existence... Sursa
 6. 2 points
  Da, acest comportament ar trebui să fie deja familiar celor ce folosesc GMail și Android - așa apar e-mail-urile pe mobil și lista de contacte, în cazul în care contul cuiva nu are definit un profil Google/G+ care să aibă și poză. Forumul folosește de mai bine de un an Gravatar = Globally Recognized Avatar sau ceva de genul ăsta. Pe scurt, pe site-ul gravatar.com îți poți defini în profil toate adresele de e-mail pe care le folosești pe site-uri/forumuri, și la fiecare dintre ele să pui un avatar (sau la toate la fel). Și apoi, o grămadă de site-uri și forumuri îți vor afișa automat acest avatar în baza adresei tale de mail cu care te-ai înregistrat sau comentezi. Cu chestia asta e simplu să schimbi „poza de profil” pe toate aceste site-uri de-odată, pur și simplu o schimbi pe gravatar și gata.
 7. 2 points
  @krazyeone Sa o luam metodic: 1. Corect! In imagine nu e niciuna din variantele mentionate. 2. centurile HR sunt "EKG based" dar nu masoara undele electrice ci doar pulsurile. Daca sunt corelate cu puterea dezvoltata tot spun ceva, dar de regula mai putin. De exemplu, pragul lactic poate fi evidentiat printr-o crestere brusca a HR in schimb poti afla corelatia intre HR si puterea dezvoltata. 3. Trebuie cautate serviciile pentru care iti masoara gazele respiratorii (asta e adevarata cardio-metabolica). Mai in jos pe pagina este o poza si un video. Problema e ce vrei sa afli si asta poti solicita din capul locului: 1. pragul aerob (AT): puterea dezvoltata si frecventa cardiaca. Important pentru ca aici organismul comuta pe predominant glucidic. 2. pragul lactic (LT): puterea dezvoltata si frecventa cardiaca. Important pentru ca la nivelul asta o poti tine maxim o ora. Cum spuneau si cei de pe situl mentionat de @Traveller, la sportivi, adica sanatosi, ei nu isi prea bat capul cu EKG in cursul efortului dar iti dau informatii pretioase privind capacitatea de efort. In final, depinde de software-ul pe care il au instalat. Eu am facut un test de efort cu gazometrie la un centru in Cluj si avea software de bolnavi deci nu prea stia sa afle LT dar a masurat sistematic EKG (de bolnavi).
 8. 1 point
  Păi... cred că merită o încercare. Mai observ și că forumul alocă automat un fel de avatar celor care nu au, adică prima literă de la user name, pe fond colorat.
 9. 1 point
  Uite la INMS preturi mai omenesti: http://www.inms.ro/
 10. 1 point
 11. 1 point
  Mi-as face si eu un astfel de test, de curiozitate, mai ales ca la cati bani sparg cu diverse upgrade-uri de pomana, as afla ceva mai multe despre cum functionez. Problema mea este ca eu am "tensiune de halat". Absolut de fiecare data cand mi se ia tensiunea (anual pentru medicina muncii) am tensiune mare, fara cafea, fara sa fiu stresat samd, dar imi iese mare. Am tensiometru de incheietura si de brat, mi-am luat de brat tocmai pentru ca nu-l credeam pe cel de mana, culmea dupa ce l-am calibrat cu medicul care-mi lua tensiunea in mai multe masuratori pe parcurusul aceleiasi zile, ambele aparate indicand tensiune identica, dar mare. Acasa am 12.5 cu 7, la control am mereu 145-155 cu 8.5. Mi-e ca daca ma duc la testul de efort imi spune sa vin cu pijamaua. Probabil trebuia sa postez la "loc de dat dat cu capul". Ptiu, bingo!
 12. 1 point
  Amu oi fi doctor dar cam tot ce am aflat despre efortul fizic, conditia fizica, alimentatie, au cerut un efort suplimentar de informare si reinterpretare a ceea ce se stie. Din pacate, cardiologii in Romania stiu totul despre bolnavi dar nu stiu aproape nimic despre medicina sportiva. O testare cardiometabolica, ideal in cursul practicarii sportului dorit (bicicleta versus banda de alergat) este foarte util pentru ca iti spune fara dubiu: care sunt pragurile (aerob si lactic), iti spune ce putere dezvolti la cele doua praguri si care este frecventa cardiaca la cele doua praguri. In felul asta, vei sti sa iti dozezi efortul. Chiar fara testare metabolica, testul de efort iti spune cum creste tensiunea arteriala odata cu cresterea frecventei cardiace. Este absolut normal, sa atingi pe la pragul lactic, TA sistolice de 180-210 mmHg, valori pentru care daca nu ai fi in efort ai fi internat de urgenta). In schimb TA diastolica (aia mica) nu ar trebui sa treaca de 90-95 mmHg. La unii, in timpul efortului, trece de 90-95 mmHg si este un semnal de alarma pentru risc de infarct. Nu va bazati pe faptul ca bagati mare ca puteti fi in situatia asta. S-au mai vazut cazuri de morti subite la sportivi. Deci, nu stiu ce sa zic, 400 RON or fi multi, or fi putini, or fi cu rost, or fi fara rost. Cu certitudine v-as recomanda ca dupa 35 de ani sa investiti intr-un tensiometru cu manseta pe brat si sa va masurati, din cand in cand tensiunea arteriala. Eu uneori fac ture cu tensiometrul dupa mine.
 13. 1 point
  implica multi bani sa iti zica cineva ca esti praf... Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
 14. 1 point
  Binecuvantati fie aceia care pedaleaza pe cararile Domnului
 15. 0 points
  Da, am observat... Încerc să aflu care-i diferența, că până acum erau unul și același lucru. La rata curentă de indexare de 500 de posturi la 37 de secunde, mai are vreo 6 ore de rumegat postări. De acum 8 ore a terminat 442.000 posturi, da' până la 731.000 mai e ceva. [edit] Hai că am aflat, acum putem avea mai multe feluri de reacții la posturi, în stil facebook: Like, Thanks, Haha, Confused, Sad, și apoi mai e și Upvote. Efectul la reputație e același, +1 la Like/Upvote/Thanks/Haha, și neutru (0) la Confused/Sad. Na, le activăm?
 16. 0 points
  Da, și de pe mobil din browser arată mai bine. Mulțumesc! Interesant că unui post i se poate acorda acum "upvote" sau "like", ca reacții diferite.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00