Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/10/2018 in all areas

 1. Traveller

  https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/pastila-de-limba-subsemnatul-fandoseala-intelectualitatii-orasene-1046077
 2. Bag samă că am acaparat acest topic. Râtu Penii, lângă Cluj:
 3. Claudiu Moga

  Day 12, azi vremea s-a indreptat, pornesc la drum pe la pranz, este racoare dar a trecut ploaia. Intalnesc primii copaci infloriti. Se vede ca ma apropii de paralela de 40 grade latitudine nordica si primavara a venit. Langa orasul Strumica savurez niste cevapci. In continuare voi pedala pana in statiunea Novi Dojran care este chiar langa granita cu Grecia. Pana acolo am de trecut si un pas montan iar pe drum ma opreste un echipaj de politie de frontiera din Polonia care ma oripileaza si ma aburesc ca pt. Turcia am nevoie de viza. Cu greu scap de ei si-mi vad de traseu iar ajuns in Novi Dojran fac consumatie si cumparaturi si petrec o seara agreabila caci nu-i asa dupa 12 zile grele sunt atat de aproape de spatiul mediteranean mult visat! Apoi ma campez in statiune nu departe de vama cu Grecia. Ma scol pe la pranz ziua urmatoare si constat ca mi-au uitat frontala aprinsa pe cap. Asta inseamna ca am petrecut bine. Admir marele lac, ma intorc in statiune sa mananc o ciorba de peste si beau un suc de portocale. Sunt putin mahmur.
 4. Traveller

  De aia ziceam că nu ești realist. Noi de-abia învățăm să mergem, comparativ cu ceea ce se face la vest de Dunăre, și tu vrei deja să alergăm. Apreciez exemplele de afară, dar asta nu înseamnă că sunt realizabile acum la noi. Ar trebuie forate alte case ale lifturilor pentru ceea ce vrei tu, cum e și modelul de mai sus, din poza ta. Ori, Metrorex are acum alte priorități (care sunt și ale noastre) - să termine magistrala Drumul Taberei, să rezolve aglomerația la ore de vârf (situația de dimineața și după amiaza de la Victoriei și Unirii e o bombă care așteaptă să explodeze), să aibă toalete publice, să se pună de acord cu STB privind cartela unică). Într-o ordine a prorităților, astea sunt mai importante. Faptul că au făcut lifturi pentru persoanele cu dizabilități și femei cu copilul în căruț e o realizare de apreciat, zic eu, iar faptul că nu suntem noi, o mână de oameni, admiși cu bicla în ele, nu e o tragedie. Să nu crezi că am devenit brusc avocatul Metrorex. Așa cum e ea, e totuși regia care a făcut cele mai multe progrese în materie de transport public, după 89. Prin comparație, STB se luptă cu un parc auto învechit și subdimensionat (dezastruos, aș zice, la tramvaie - ca să rămânem la subiectul feroviar). Iar comparația biciclete în lift cu biciclete în tren nu prea merge. Dar o putem forța - avand în vedere că mult mai mulți oameni se urcă și coboară cu bicle în trenuri decât în metrou, hai să cerem numai trenuri cu vagoane low-floor, fără trepte, că nu pot oamenii să urce bicicletele în tren. Bicicleta, după mine, te învață să te obișnuiești cu o mică lipsă a confortului (bicicliștii fiind oameni care renunță la mașină, la căldură, la lipsa efortului mai ușor decât ăilalți). Altfel comunitatea de bicicliști de la noi, încă subdezvoltată, ar fi rămas pe canapea că deh, n-avem piste, n-avem lifturi, n-avem trenuri. Ca o concluzie - ideea accesului în liftul de la metrou nu e rea, dar nu e realist de implementat acum în București, că e depășită net de alte priorități.
 5. Traveller

  Ăsta e managementul ineficient al oricărei companii de stat. Există exemple și mai grave (a se vedea CFR Călători, CFR Marfă, ELCEN etc). Are Metrorexul bube, dar asta cu bicicleta în lift e un moft. Ai zis de cazul cu copilul. Am trecut prin asta. Am cărat eu biciletele, pe rând. Tu cum vezi rezolvarea aici? Să nu zici că propui ca un copil sa intre singur in lift cu bicicleta, si sa coboare de capul lui. Se exclude din start. Ar fi în situația de a manevra bicicleta în lift, s-o potrivească și să apese pe buton și alte alea. Nu ești realist. Adică numai un lift suficient de mare, cum sunt alea din spitale, ar rezolva problema (ca să intre împreună cu părintele). Sau cine știe ce altă invenție ergonomică. Tu cunoști vreun exemplu practic în Europa, prin care s-a rezolvat așa ceva?
 6. majikstone

  Daca era in engleza, te scapam eu de ea in schimbul unei donatii modice
 7. florfloyd

  Drumul Taberei
 8. JDM

  Atunci cind motocrossul e viata ta dar ai buget doar de DHS.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up