Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/30/2018 in all areas

 1. Claudiu Moga

  Multumesc George de mesaj si de apreciere! Ma bucur ca-ti place topicul. Urmatoarea oprire o fac in stravechiul oras Kas. Aici pot admira un port modern. Imi potolesc foamea cu o pida cu ton. Ma plimb putin prin portul vechi.
 2. ciomby

  Salut ! Reportaj super ! Sincer să fiu, pe mine călătoria asta mă determină să mă pensionez anticipat.
 3. Nu am pus bicicletele in cui, desi toata lumea era in Paltinis cu schiurile, noi ne-am incapatanat sa facem o tura pe zapada, intradevar scurta de doar 12km, dar obositoare.
 4. asitaka

  Ziua 41. Campez pe un camp de lucerna, Dimineata un mega-tractor se apropie. Este stapanul campului care a crezut ca sta o caruta in mijlocul campului. Ma intreabe cele cateva intrebari clasice: De unde? Unde? De unde esti? Cati km ai facut? Cati km pe zi? Ce mananci? Sa fi stiut ca pe plat e asa plictisitor luam trenul Buzau-Braila. Braila este putin mai curat ca buzau insa departe de majoritatea oraselor vazute. Galati este deja mult mai ingrijit, ba si cu cateva piste pentru biciclete. In drum spre vama vad cateva zeci de ciclisti care vin de la vama spre Galati. Oare ce fac astia? Fac cercuri pe acesti 8km ca-i bun si gol drumul? Mai tarziu mi se spune ca ei cumpara chestii mai ieftine din Republica. Ingenios. Imediat ce trec vama in republica apare fenomenul rampa-panta si drumul plin de praf prin Giurgiulesti. Asta-i Republica - ma gandesc eu. Campez deja in afara localitatii ca maine sa apuc drumul catre punctul final din Ucraina. Urma sa prind un tren maine la 17.25. Pozitionarea caselor, curtii etc. aminteste de cea din Republica si Ucraina: Plat cat vezi cu ochii: Braila - Galati Ziua 42. Decid sa zabovesc putin dimineata si dupa ce trec vama UA la 12.00 vad indicatorul: Izmail 70 km. Acolo trebuie sa ajung la trenul de la 17.25. Cand vazui asta am inteles ca aveam 5 ore cu pauze incluse ca sa ciclez 70 km si gandindu-ma la starea drumurilor locale m-am indoit ca voi putea reusi acest lucru. Intr-adevar, drumurile din Reni sunt intr-o stare deplorabila. Am intrebat unde pot gasi o banca pentru a schimba RON sau MDL pe UAH insa mi se spune ca nu se efectuaza operatii cu valuta data. Nebunie totala, imposibil, suntem in secolul 21 - ma gandes eu. Scot atunci cu cardul din bancomat 500 UAH comisionul fiind 50. Imi ramaneau 4h40m cand am iesit din Reni pe un drum ca dupa razboi cand spre uimirea mea dau de 60 km de drum absolut perfect: Nu spune hop pana nu ai sarit - in apropiere de Izmail revin drumurile post-apocaliptice dupa bombardamente: Era deja ora 17.05 can eram aici dar totusi am reusit! La 17.15 eram pe platforma si dupa ce am urcat bicla in tren peste 60 secunde am pornit. Huh! Ce usurare! In tren discut cu o doamna care-mi povesteste despre viata ei si imi spune ca doreste si ea sa calatoreasca prin Carpati. Ii recomand deci cele mai populare destinatii si se bucura ca m-a intalnit mentionand precum ca Dumnezeu m-a adus in calea ei. Eu cred mai mult in efectul futurelui. Sfarsit.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up