Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/19/2018 in Posts

 1. 12 points
 2. 12 points
  Azi a sosit cadrul: Si o " poza de grup"
 3. 11 points
  Ca să parafrazez o emisiune cunoscută... "Some say..." A 30 second clip of a cat watching a horror movie is the funniest thing I've seen this year. Turn the sound up to hear the movie. And watch her pupils... Dar io zic: A 30 second clip of us when edydear21/Invitat special/Mookyama/etc. posts something new on the forum
 4. 11 points
 5. 10 points
 6. 10 points
 7. 10 points
 8. 9 points
 9. 8 points
  Deci nemții ăștia nu pot nici să tragă un vânt fără programare. La frizer am programări pe următoarele 2-3 luni în avans, că altfel nu prind loc. Acuma or venit jantele pentru roțile de vară la service-ul auto, da' nu pot să merg AZI oricând să le monteze; nuuuuuu, facem programare pentru 23 aprilie, cel mai devreme. Păi bine bă, da' dacă azi cineva nu apare la ora programată, n-ați putea să nu stați degeaba ci să îmi montați mie roțile, și trec diseară să le iau? Nu, că n-aveți programare. FML. Deci în mod evident ar fi o idee bună să-mi fac programare la ortoped, la schimbat genunchii cu articulații din titan, chiar dacă încă nu mi-s bușiți genunchii. Fiindcă nu te duci la doctor când te îmbolnăvești sau ai o problemă, ci întâi îți faci programarea la doctor și dup-aia vezi tu cum îți organizezi schimbul de viruși cu alții. „Și, ce-ai făcut în weekend?” „Am tras o trântă cu bicla.” „Aoleu, ți-a sărit ceva în cale?” „Nu, m-am dat io intenționat într-un copac, că aveam luni programare la doctor și nu puteam să mă duc degeaba.”
 10. 8 points
  Va salut pe toti, impatimiti de bicle. Doresc, prin acest topic, sa va (re)improspatez memoria, acum, in ajunul .... primaverii: A existat candva, in vremuri (dorite de catre detinatorul ciclism.ro) imemoriale, un anume user: un român de origine săsească, pe nick-ul său: Frank. Plecat din Românica (dinainte a fi a) lui Iohannis (cel de toate ... casele) tocmai in Germanica lui madam Merckel (mai departe nu comentez). Și pentru că acest Frank, devenit Frankenstein al unuia, mare deținător de forum ciclist.ro (dar bun contributor la bunăstarea lui Iohannis) a "fluierat in biserica" fiind, ca urmare , banat pe 10 ani, io, pHane (nevoievod) m-am hotarat sa deschid un topic ... "in memoriam", desi, omu ', "Frank", nu cred ca a trecut de partea cealalta a omenirii. Acum, ma rog, sa-mi fie iertate orice greseli, fie ele ortografice ori de alta natura. Va propun sa va amintiti de Frank si de minunatele lui povestiri cicloturistice. Cei despre care stiu ca sunt membri ai acestui forum si, totodata amici cu el, ar comite un imens act de ... tradare nationala daca nu s-ar auto-demasca. Hai să auzim de bine ! PS. Avatarul pe care l-am adoptat este "copyright" ... Frank.
 11. 8 points
  De la Principia la Cannondale - schimbat cadrul si gumele - 7,9 kg la 7 kg
 12. 7 points
  Ideea unei ture de sărbătoare (din toate punctele de vedere): Cluj-Gilău-Someșu Rece-Uzina-Pape-muntele Ijar-Dâmbul Crucii-drumul Generalului-Măguri Răcătău-Uzina-Gilău-Cluj cca 90 km parcurși de noi în 10 h altitudine maximă 1242m/ urcare pe verticală 1187m urcarea dificilă la Pape (dar se poate împinge că nu vă vede mai nimeni) coborâre de zdrobit pietre la rinichi (bilă) pe General se poate face și după ce a plouat o zi și o noapte înainte izvor la o casă în Uzina 2 puncte faine de belvedere spre lacul Tarnița: unul în Pape (la ieșire spre Ijar), sub liniile de înaltă tensiune al 2-lea, după ce se iese din pădure (după troiță) se coboară un pic apoi se întoarce la dreapta pe un drum înierbat și se urcă pe el până în apropierea intrării acestuia în pădure; se lasă bicicletele acolo și se coboară perpedes panta ușor înspre dreapta - veți vedea lacul de sus : perspective largi spre valea Someșului Rece și valea Someșului Cald starea drumului și alte detalii în imaginile de AICI: https://photos.google.com/share/AF1QipM175cVbb89KVGBGmz7NYw8WslSRIaxTizn6rlJP0575TWTN3c2fdUu_5sLZSWrmg?key=OU5jOXJtaWc5MlhtbWpXYUhHVzhYUnNwT2x5anZn
 13. 7 points
  Cum azi a fost a doua zi de Paști in Franța si stăpânirea a dat liber, m-am gandit sa profit.
 14. 7 points
 15. 7 points
 16. 7 points
 17. 7 points
  Problemă: dacă @edydear21 este pentru @Invitat special ceea ce @Invitat special este pentru @JDM să se precizeze cine are voie pe cine să "atace" și "cât". Bonus points pentru cine poate preciza și gradul de nebunie (sau "tăria" ca să mă esprim așea). God mode pentru cel care poate face și clasamentul general al membrilor forumului.
 18. 7 points
  Ca o persoana care sta intre 60 si 90 zile pe an afara din tara am citeva reguli simple: 1. Pasaportul nu paraseste camera de hotel. Sta in safe din prima zi pina in ultima zi. Teoretic legislatiile locale cer ca turistii sa aiba documentele de identificare la ei si in general asta inseamna pasaportul dar niciodata nu am fost controlat de politie indiferent de tara. 2. Doua carduri cu sume de care te poti lipsi o perioada pina cind banca isi recupereaza paguba in caz de card clonat si retrageri frauduloase. Tot ce nu este suma utila ajunge in depozite la termen deoarece de alea nu te poti atinge cu card clonat si pin cunoscut. In general tin undeva la 2000EUR pe fiecare card deoarece in worst case scenario trebuie sa platesc macar hotelul si taxiul catre aeroport. 3. Cardul principal este folosit pentru plati in magazine/hotel/etc unde (crezi) este relativ securizat POS-ul. Cardul secundar in magazinele mai ciudate, taxi, ATM. 4. Uber sau echivalente (Taxify si care mai sint) folosite cit mai mult. Nu se atinge nimeni de card, nu ai nevoie de bani in portofel, nu ai nevoie de ATM-uri. 5. Asigurare de sanatate/calatorie cu limita cit mai mare. In momentul asta am chiar doua, limita total este undeva la 70.000EUR. Nu am folosit niciodata asigurarea asta dar e bine sa o ai. 6. Numarul de telefon de urgente de la firma care se ocupa de bilete. Am avut circa 30 de calatorii in ultimii trei ani si doar de doua ori am avut nevoie dar mereu a fost urgent. Gen trezit la 5 dimineata in Otopeni ca nu am bilet (au gresit ei) sau pierdut avion in Moscova (am gresit eu). In general consulatul poate elibera un pasaport in regim de urgenta in caz ca incidentul are loc in tari unde este necesar un pasaport pentru intrare (asta nu inseamna doar UE, exemplu random este Serbia unde am fost de N ori cu CI), nu stiu durata si costurile asociate. Problema apare cu tari gen Russia unde la iesire trebuie sa ai un pasaport cu o viza valabila. Ei numesc asta exit viza si evident ca pe un pasaport nou emis de catre consulat nu ai viza aplicate asa ca trebuie sa alergi pe la autoritatile locale pentru a obtine o viza pentru a putea iesi. Si din nou Invitat Special este pe linga, Gibonu povesteste de pasii legali pentru a rezolva anumite probleme si el spune de cazuri de doctori spagari si de primari aflati la puscarie si de hirtii facute de mina folosite ca documente oficiale.
 19. 6 points
 20. 6 points
 21. 6 points
 22. 6 points
  Azi a sosit grupa SRAM RED 22, pretul a fost 900€ Este varianta pt BB30, pedalier 34/50 schimabatorul spate lungime medie, pinioanele 11-32.
 23. 6 points
  Şi ninge în oraşul mare E noaptea plină de orgii, Iar prin saloane aurii S-aud orchestre, şi fanfare. Femei nocturne, singurele La colţ de stradă se aţin, Desfrâu de bere şi de vin Prin berarii, şi cafenele. De orbitoare galantare De diamant, şi de rubin… Şi de averi oraşu-i plin, Şi ninge în oraşul mare!… (G. Bacovia - Și ninge...) (Nota bene 1: trebuia să fie ceva în ton cu iarna de afară și cu dezmățul capitalist. Nota bene 2: suntem pe 23 martie, afară e iarnă și în 2 zile trecem la ora de vară, aici ne distrăm la macsim cu Edy și voi vreți să îl trecem pe bară?)
 24. 6 points
  Astăzi popularizăm un articol dedicat folosirii abuzive a expresiei ca și, în lipsa unei eventuale cacofonii care să o justifice. https://www.viata-libera.ro/educatie/97915-campanie-vlg-sa-vorbim-corect-folosirea-expresiei-ca-si-printre-cele-mai-frecvente-greseli-din-limba-romana Recomandăm tuturor să folosească un clasic ca, iar în situații complexe, dacă fraza conține o negație, să folosească fără reținere decât, iar dacă fraza este afirmativă, să apeleze la bunul prieten precum.
 25. 5 points
  Hai noroc la toata lumea. Zbor Bucuresti - Lyon, cu BlueAir, pret [dus-intors] 550 lei [fara bagaj de cala], bilete cumparate cu aproximativ o luna jumate inainte de plecare. La banii astia, aproximativ 120 de euro, pretul mi se pare chiar decent. Marti, 13.03.2018 Masinaria [sigur are o denumire] pentru manevrat avioane. Asteptand imbarcarea [mai exact golirea avioanului de pasagerii din cursa care abia aterizase]. Plus ca a fost prima data cand m-am imbarcat intr-un avion BlueAir prin burlan. Zborul a decurs conform planului, fara niciun minut de intarziere. Tineam minte gresit ca la cursele BlueAir poti primi moca un pahar cu apa iar cand am cerut unul, stewardesa cu zambetul pe buze mi-a spus "avem doar la sticla, 2 euro sau 10 lei". Tot 10 lei costa o sticla de apa plata, de 0,5 la automatele din salile de asteptare de la Henri Coanda. Bienvenue en France. Gara, inclusiv pentru TGV, este aproape lipita de cladirea aeroportului. Acoperisul garii, vazut din interior. Gara vazut din exterior pe lumina [conteaza mai putin ca pozele de mai jos sunt facute sambata, pe 17.03.2018].
 26. 5 points
  Mai nou de cand i-am facut fetitei mele MTB ies zilnic dar nu la turele mele clasice: Are 7 ani si merge pe 26” in cadru de 27.5. Ne trebuie un set de roti, maica-sa a ramas fara.
 27. 5 points
 28. 5 points
 29. 5 points
  Retro Velo Romania a fost la Salonul Bicicletei 2018 unde a prezentat o serie de 30 de biciclete, parte a propriului patrimoniu, ce cuprind mai bine de 100 de ani de istorie. Modelele prezentate sunt biciclete care la vremea producerii lor au fost folosite în competițiile de top și au purtat succese precum câștigarea Turului Franței, Jocurile Olimpice sau Campionatul Mondial.
 30. 5 points
  Cleme pentru fixat pompa, facute pe diametrul top tube-ului (din cauza ca pompa e mai butucanoasa, e aproape imposibil de fixat alaturi de un bidon de apa, iar suportul original, pe care l-am pierdut intre timp, era gandit pentru a o monta in locul unui bidon de apa).
 31. 5 points
  Nein. fara nume. Legat de numarul de pungulite, trebuie sa ma credeti. Probabil sharmul meu se manifesta si over internet, cine stie
 32. 5 points
  Dar chiar și pe vremea aia omul își cîntărea atent vorbele înainte de a număra cîți de i se pun la sfîrșitul pluralelor, genitivelor și dativelor. #fărăsupărare
 33. 5 points
  Fie pâinea cît de rea, Eu nu scriu cu î din a.
 34. 5 points
  Salut, vreau sa-mi iau ceva de mers repede pe sosea, posibil si la curse, dar nu-s hotarat care e cea mai buna alegere. M-am oprit la astea doua: Canyon Ultimate CF SLX Disc 9.0 Di2 Pret 6500 euro Plusuri - Schimbatoare electronice - Greutate doar 7 kile (o sa fie mai usor de carat pe scari la etajul 1) - Pozitie mai aero Minusuri - frane pe disc mai slabe - incape doar o persoana pe sa Yamaha YZF-R3 Pret 6000 eur Plusuri: - 0-100 Kmh in 5 secunde - mai ieftina cu 500 euro - frane cu ABS - aspirator de pasarici Minusuri: - e grea, 170 kile - nu are Slipper Clutch - va trebui sa fiu atent la downshift-uri in curse - nu mai pot sa ma imbrac in Lycra
 35. 5 points
  Io încă sufăr. Cântar ca a lu' @Muttley n-a mai fost și nu va mai fi evăr. (pour les connaisseurs)
 36. 5 points
  De la SRAM RED se trage, ca daca era un Tiagra toata lumea ii dadea sfaturi si ii oferea aprecieri ;). Deci, este vorba de struguri.
 37. 5 points
  Nu mai bine o suspendam pe Firea? Nu neaparat de gat, dar ceva sa multumeasca pe toata lumea.
 38. 5 points
  În aeroportul din Frankfurt tre' să dai la pedală dacă vrei să-ți încarci laptopul sau telefonul
 39. 5 points
  Acest topic este un atac violent la adresa familiei traditionale romanesti!
 40. 5 points
 41. 5 points
 42. 5 points
  Pe vremuri ma pricepeam destul de bine la o anumita marca de masina (m-as pricepe si acum, dar a cam disparut). Imi trimiteau oamenii carburatoare prin posta sa le pun la punct. Aprinderea - o adevarata enigma pentru foarte multi - invatasem sa o reglez chiar bine, erau cateva trucuri acolo pe care le deprinsesem. Incepe sa ma bazaie telefonic un confrate aflat in Timisoara. Dupa modul cum vorbea si orele la care ma suna (11 noaptea), nu aveam niciun chef sa il ajut, indiferent ca masinuta lui consuma de trei ori mai mult decat normal. Era si vreme ploioasa, i-am zis omului ca nu sunt mecanic auto si ca lucrarile pe care le fac, le fac doar din pasiune si doar atata timp cat exista placere. Sa stau in frig si ploaie... nu era o placere. Pana la urma, ca sa scap de gura lui, il rezolv. Ii pun de la mine cablu de acceleratie nou, plutitor si cui pontou, plus reglajele carburatorului si aprinderii. La sfarsit imi ofera 20 de euro, pe care i-am luat fara fasoane, avand in vedere piesele puse de la mine si taxa de nesimtire. Dupa cateva zile imi da mesaj ca masina merge impecabil, consumul e acum exceptional... Asa ca sa ii mai fac aceleasi reglaje la inca o masina. Din nou insistente si ore ciudate de a telefona. Omul ajunsese sa ma agaseze. L-am refuzat intai politicos, apoi din ce in ce mai ferm, pana i-am spus verde-n fata sa ma lase in pace. A doua zi, pe forumul dedicat... ma facea cu noroi si cu rahat ca ce om de rahat sunt, ca iau bani pentru reparatii, in timp ce tagma posesorilor acelei masinute ar fi trebuit sa fie o fratie etc. Pret nejustificat? Si daca nu as fi pus niciun surubel de la mine, cred ca pentru tot deranjul, ar fi meritat sa ii iau mai mult.
 43. 5 points
  Suma este perfect justificata de existenta bancnotei de 50 de lei. Bancnota de 10 lei este prea mica iar alta pana la 50 nu exista.
 44. 5 points
 45. 5 points
  Ciolofanul e un fan de-ai lui Dacian Cioloș?
 46. 4 points
  Io mă-ntreb ce făceau săracii uamini înalți și masivi acu ceva vreme, până să apară tuentinainere și tuentisevănuri. Renunțau la bicicletă? (@a_mic își râde în barbă... iar săraca Helga plânge)
 47. 4 points
  In zilele in care mai am chef si de fapte bune car dupa mine un ferastrau de mana mic si mai curat. Mai am si o maceta, dar pe aia o tin daca intalnesc dusmani pe trail.
 48. 4 points
  Suntem toți de acord că asta e un topic de 1 aprilie, nu?
 49. 4 points
  Intre timp am decis sa renunt la transmisia 1x si sa revin la o 2x mai "ortodoxa". A fost un experiment interesant, cu avantajele si dezavantajele lui. Cu ocazia asta am inlocuit si schimbatorul fata cu unul 105 5700, cel SRAM Rival pe care il aveam inainte isi facuse un joc destul de semnificativ dupa 5 ani de utilizare. Cauciucurile Panaracer GravelKing de 28 se descurca foarte bine atat pe sosea, cat si pe poteci de pamant sau pietruite. Ramane de vazut cum se vor comporta in timp si ce durata de viata au.
 50. 4 points
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00