Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/23/2019 in all areas

 1. gibonu

  Sambata, 09.06.2018 - Partea a XI-a Sttutgart - 38 km Muzeul Porsche. Pana sa ajuns la muzeu habar nu aveam ca odata a existat marca Austro-Daimler. Austro-Daimler ADR Bergmeister. Siglele Austro-Daimler. Austro-Daimler ADS R Sascha. Mai multe detalii despre Austro-Daimler: https://en.wikipedia.org/wiki/Austro-Daimler
 2. Claudiu Moga

  In continuare am un traseu cu dealuri domoale placut pentru pedalat. Dupa nici 40km de pedalat ajung in Paphos, cel mai important oras istoric al insulei. Aici ma plimb pe promenada si ma relaxez la niste localuri. Dezvoltarea infrastructurii turistice de aici este uimitoare. Jumatate din locuitorii orasului lucreaza in turism. Aici stiu un restaurant cu cea mai ieftina bere din Cipru. O halba de Keo costa 1,69 EUR. Astfel ca se merita sa fac 3000km sa ajung in paradis.
 3. gibonu

  Gratie unui coleg de pe alt forum, am aflat ca autocarul Mercedes-Benz O302 care se vede in pozele de mai sus a stat la baza modelului IranNational, construit sub licenta in Iran si care au fost exportat inclusiv in RSR, unde au ajuns, printre altele si la ONT [Oficiul National de Turism]. Poate cei mai batrani isi aduc aminte de aceste autocare, vopsite in alb-albastru, cu care se faceau excursii scolare. Plus o poveste interesanta: https://www.promotor.ro/masini-noi/dosar-analize/special-drumul-unui-mercedes-benz-o302-irannational-autobuzul-copilariei-comuniste-de-la-epava-la-autocar-al-nostalgiei-14679375 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Sambata, 09.06.2018 - Partea a IX-a Sttutgart - 38 km Muzeul Mercedes Benz. Caderea Zidului Berlinului. Destramarea Ununii Sovietice. Din muzeu nu putea lipsi masina electrica. Trecutul sportiv, inclusiv la camioane. La iesirea in muzeu, am returnat audio-guide-ul iar nemtoaica de acolo mi-a spus ca pot pastra snurul / panglica cu care aparatul se prindea de gat. Frumos gestul din partea muzeului.
 4. gibonu

  Sambata, 09.06.2018 - Partea a VI-a Sttutgart - 38 km Muzeul Mercedes Benz. 300 S Cabriolet A. LK 338 Kipper. Piesa de rezistenta a muzeul mi s-a parut [subiectiv] 300 SL Coupe, cunoscut si sub numele de Gullwing. Dupa cum se vede in ultima poza de mai sus, Gullwing a iesit pe piata in anul 1954, adica la mai putin de 10 ani de la finalul celui de-al doilea razboi mondial, cand in Germania aproape ca nu a mai ramas piatra pe piatra. Astfel spus, Gullwing pare unul dintre cele mai bune exemple ale miracolului economic al RFG-ului. Recunosc ca am fost fascinat de masina asta si ca am stat vreo 20 de minute pe langa ea. 300 SLR. 300 SL Roadster. Socul provocat in Occident de catre Sputnik in anul 1957.
 5. gibonu

  Sambata, 09.06.2018 - Partea a V-a Sttutgart - 38 km Muzeul Mercedes Benz. Anii '30. Merceds Benz 770. Camionul Lo 2000.
 6. gibonu

  Sambata, 09.06.2018 - Partea a III-a Sttutgart - 38 km Muzeul Mercedes Benz. Sectiunea autobuzelor si a autocarelor. Autobuz etajat, model 1907. Autocar model 1940. Autobuzul O 305. Autocarul Travego, generatia a 3-a. Tot in sectiunea asta era exepusa o limizina din anul 1939.
 7. gibonu

  Sambata, 09.06.2018 - Partea a II-a Sttutgart - 38 km Muzeul Mercedes Benz. Moto pompa de 7 CP care inlocuia munca a 32 de pompieri. Locomotiva de 4,6 CP. Camionul de 5,6 CP si 12 km/k viteza maxima. Povestea numelui Mercedes. Pe langa masini si motoare, in muzeu sunt punctate diverse momente ulterioare anului 1900. Pentru inceput, primul Tur al Frantei. Despre logo-urile de la Benz si Daimler. Cateva repere ale automobilului modern si exemplificarea reperelor respective.
 8. gibonu

  @Trevizes Mi-a placut Regensburg, insa nu m-a dat pe spate. Ca parere subiectiva, Bamberg mi s-a parut a fi peste Regensburg. Cat despre Perugia, mi-ar face mare placere sa citesc o poveste de tura de acolo. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Sambata, 09.06.2018 Sttutgart - 38 km Muzeul Mercedes Benz. Muzeul are 8 etaje. Accesul se face direct la etajul 8, cu un lift automat, fara liftier si fara butoane. Biletul de intrare costa 10 Euro. Primul exponat al muzeului, amplasat exact la iesirea din lift la etajul 8. Motivul expunerii. Patentul nr. 37435 din 29.01.1886 acordat lui Carl Benz. Vehiculul cu 3 roti al lui Benz. Trasura motorizata a lui Daimler. Motorul "ceasul lu' tataie". Despre nasterea automobilului si despre cei 3 baieti care l-au inventat. Pana acum nu stiam ca Daimler si Benz nu s-au cunoscut.
 9. claudiu71714

  Incerc sa iau in gluma ceea ce se întîmplă, dar ca in bancul cu cei doi prieteni ce mor si unul ajunge în rai si celălalt în iad. Cel din rai îl vede pe cel din Iad ca chefuieste cu femei, băutura, etc si cere sa fie transferat si el in Iad dar prietenul ii face semn sa nu vina. Cand ajunge în Iad își întreabă prietenul de ce nu vrea ca si el sa petreaca. Raspunsul. Pentru ca sticlele si femeile nu au si gauri. Asa si eu, o boală genetică mi=a distrus câmpul vizual, deci vad precum caii cu ochelari iar bicicleta nu are haturi ca cine să tragă de ele ar fi...(nevasta).
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up