Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/20/2019 in all areas

 1. mottofreee

  @feroviarul Cam scumpa minciuna (137$) . De ce? Producatorul ledului spune ca acest led poate debita maxim da 1710 lm daca temperatura jonctiunii ledului e de 25C si daca tensiune de alimentare e de 12,4V la un curent de 1,05A ! Adica necesita amplasarea ledului pe un radiator LGA775 pt a putea stabiliza temperatura la 60C ... www.cree.com/led-components/media/documents/ds-XHP35.pdf Binenteles ca aceste conditii (25C si 1,05A@14,4V) se pot intruni daca: - ploua abundent pe lanterna - acumulatorul 21700 e de calitate si nou - dar cum e un anunt mincinos improbabil sa fie asa - afara e zi - noaptea pe ploaie nu poti circula cu aceasta lumina la max deoarece te va orbii pe tine inaintea celorlalti participanti la trafic . Daca esti singurul participant la trafic vei intalni un copac,o groapa ceva pe trasa . Utilitatea ei poate fi de lanterna dar si asa limitat pt ca se infierbanta rapid si nu o poti tine in mina .
 2. Încerc sa răspund punctual Nu am plătit 167 EUR strict pentru ca aveam curent, era al 5-lea loc unde am găsit cazare. Cand am refuzat cazarea din campingul din Regensburg pentru ca nu aveam curent nu știam ca vom avea complicații cu cazarea, iar de întors la camping nu se punea problema. Aveam pe haine, piele, genti si biciclete o mâzga rezultata din colbul (praful) adunat de pe drum si apa din stropitoarele care ne-au udat la intrare in Regensburg. Era nevoie de un dus neapărat. Era vorba de siguranța unor minori, începea sa se întunece, nu aveam toti lumini de drum si campatul off-camping era soluția extrema. A 2-a zi aveam nevoie de telefoane încărcate cu curent ca sa comunicam cu mămicile. Nu știu cum reacționezi tu când suni pe cineva drag când ii plecat intr-o expediție si iți intra căsuța vocala da încearcă sa amplifici de 10 ori si ai sa conștientizezi panica mămicilor ca nu pot lua legătura cu noi. Eu m-am obișnuit cu OSMAND, de ce ? Pentru ca oferea hărți off-line înainte de GOOGLE MAPS si este softul cu care sunt eu obișnuit in turele cu bicicleta când merg cu mașina folosesc alt soft cu hărții off-line MapNavigator. Am colegi de pedalat care merg cu STRAVA sau GARMIN. Poate ca Google Map este regele dar mie imi place sa acord o șansa si altor dezvoltatori. Plus ca au fost zone pe traseu unde internetul era slab sau chiar deloc. Prefer sa am harta in telefon decât sa stau la cheremul internetului GPS-ul a fost folositor in proporție de 75% ca sa-mi arate cat mai am de pedalat pana la destinație. Haiducii ma întrebau periodic cat am făcut si cat mai avem. Ne-am ghidat foarte mult si dupa indicatoare dar de multe ori GPS-ul ne ajuta intr-o intersecție in ce direcție sa ne uitam ca sa vedem indicatorul GPS-ul mi-a dat mie un sentiment de siguranță ca sunt pe drumul cel bun a fost si este pentru mine un panaceu psihic mai mult decât ori ce altceva. Poate am o dependenta de el dar eu asa ma simt liniștit când merg undeva pe unde nu am mai fost si nu cunosc drumul. OSMAND are POI-uri foarte diversificate si foarte bine puse la punct privitor la orice. Pentru o suma modica in plus poți avea la el harta cu diferență de nivel. Sper ca ti-am răspuns la nedumeriri Daca mai ai întrebări iti răspund
 3. Ai dreptate, nu te contrazic. Asta ii valabil când eu sau tu ca adult știm sa ne gestionam bateriile haiducii mei nu prea au tangenta cu gestionatul cand se termina bateria le trebuia priza si ca sa nu ma enervez repetându-le cum sa-si gestioneze curentul preferam la sfârșitul zilei sa stau flexat cu o bere in mana si ei cu ochii in telefoane. Cum ajungeam la o destinație erau cu ochii in telefon Aveam 2 acumulatoare de 6000 mA si 1 acumulator de 12000 mA la noi. Un acumulator de 6000 era conectat la telefonul cu GPS si il cam sugea pana la sfarsitul zilei (GPS-ul era pe un telefon separat). Un acumulator de 6000 il țineam eu de rezerva in caz de "stejar extrema urgenta" (s-a întâmplat ca fiul meu cel mic sa uite sa-si pună peste noapte in cort telefonul la încărcat si nu am scapăt de rugămințile lui pana nu i-am dat acumulatorul ce il țineam de rezerva) , si lor le mai rămânea cel de 12000 pe care il sugeau toti 3 pana se culcau. Sa te gândești ca EU înainte de culcare verificam dacă EI si-au pus măcar telefoanele lor la încărcat.
 4. JDM

  CEO pe Romania al unui brand?! CEO-ul nu poate fi al unui brand, poate al unei companii. De asemenea, CEO este o pozitie unica intr-o companie. Alex Ciocan este doar reprezentatul local sau country manager sau spune-i cum vrei al Rose Bikes.
 5. MLADEN

  Putina fizica: Puterea ii: cuplul x turatia (si x ceva constanta) Cuplul cel mai mare il avem la cadenta foarte mica, probabil undeva pe la 1-10RPM. Pe masura ce crestem cadenta ne scade cuplul dezvoltat. Nu putem fizic contracta muschii mai rapid, si cu itensitate maxima posibila. Da, in teorie ii mai eficient de a creste puterea care ajunge la roata prin marirea cadentei, decat prin marirea cuplului. In realitate un amator nu are capacitatea neurologica de a coordona muschii incat sa dezvolte si cuplu mare si cadenta mare in mod eficient. Daca ma pui pe mine sa pedalez (de ex) cu 120RPM, toata concentrarea mea se va duce in a mentine aceasta cadenta iar cuplul se duce pe p.... Rezultatul ii fie obosesc foarte rapid (daca incerc si sa mentin o anumita putere) fie puterea efectiva care ajunge la roata ii mai mica. In schimb puterea respectiva o pot mentine fara probleme daca pedalez la o cadenta mai mica (probabil pe la 90RPM), care-i mai optima pentru corpul meu. Prin antrenament iti inveti muschii sa se contracteze eficient mai rapid, deci poti pedala la cadenta mai mare, fara ca acest lucru sa rasfranga negativ asupra cuplului. In concluzie, daca nu esti antrenat sa pedalezi cu cadenta mare, nu incerca sa imiti pe aia "profi".
 6. @ovitelu Perfect. Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat. In alta ordine de idei, daca te ajuta informatia, soricariile astea gen GPS, telefon, etc se pot incarca si dintr-o baterie externa care asigura mai multe incarcari (parca powerbank ii spune). Iar bateria externa se poate incarca la receptia campingului (peste noapte sau daca stai doua zile in campingul respectiv). Pana acum n-am stiut asta si stateam in fiecare seara ca prostu' peste o ora ca sa pazesc priza de la grupul sanitar al campingului. Noroc ca m-au luminat colegii de forum care au facut anul trecut niste ture in Franta.
 7. gibonu

  Miercuri, 19.09.2018 - Partea a III-a Blocada Berlinului [de Vest] si Podul Aerian. Aprovizionarea a peste doua milioane de berlinezi. Se observa mai bine cum americanii si britanicii au adunat avioane din toate colturile Lumii pentru a asigura Podul Aerian catre Berlinul de Vest. Culoarele de zbor dinspre / spre teritoriul RFG-ului, singura concesie facuta de Uniunea Sovietica pentru aprovizionarea orasului. Despre cum a fost perceput Podul Aerian in Vest si in Est. Problemele ridicate de transportul carbunelui cu avionul. Sacii pe care i-au folosit americanii. Cativa dintre ''eroii'' Podului Aerian. Aeroporturile folosite in timpul Podului Aerian. Construcita aeroportului Tegel, finalizara in doar ... 3 luni. Din echipamentul de zbor al americanilor.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up