Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/14/2018 in all areas

 1. 8 points
  Nu tare o mers treaba astăzi. N-am avut nici vlagă nici chef. Pe urcarea tehnică m-am oprit de vreo 5 ori, concentrare 0. Am zis că ies la asfalt și merg acasă, dar mi-a venit pofta de pedalat pe coborâre și până la urmă au ieșit 38km.
 2. 6 points
  Am ieșit cu @BodoC să bem o bere în tihnă, într-un apus în nuanțe de bere artizanală. Bicla a fost așaaa, pretext.
 3. 5 points
  Pe coclauri pe langa Bucuresti Sper sa nu mai ploua in weekend, as vrea sa ajung la Azuga
 4. 5 points
  Deci tura e pe sfarsite, lenevesc la rude in Ukraina. Probabil ca voi pleca la Odessa cu trenul si foarte probabil si la Chisinau fiindca in Ukraina nu prea ai ce vedea, super plat caintre Braila si Buzau, doar ca cu drumuri ca dupa razboi sau in stare foarte proasta cel putin. Ramane sa aranjez pozele si sa scriu jurnalul pe web, posibil sa fie pe saptamana care vine.
 5. 5 points
 6. 5 points
  Marti, 05.06.2018 Dietfurt - Allersberg - Nurnberg 73 km Drumul continua cu o bucata de macadam si iarba. Regiunea administrativa Bavaria Superioara. Vasul Lyaemer inmatriculat la Ruse. Plus un bembeu cumparat de bulgari din Olanda. Ca sa merite deranjul. 25.09.1992. Inaugurarea legaturii intre Rin si Dunare, marcata inclusiv printr-o piatra adusa de la catedrala din Strasbourg. Regiunea administrativa Palatinatul Superior. Drumul ramane bun. Un pod cu o arhitectura mai ciudata. Ecluza Berching. Dupa ecluza.
 7. 4 points
 8. 3 points
  Prima tură mai lungă pe bicicletă (Galați-Jijila-Munții Măcin)
 9. 3 points
  Inca un 26” a primit o viata noua ca 27.5”. Drossiger 9.1SL my 2009. Axon 27.5 RLRD Linie completa XT 9sp cu maneta spate 10v. 44/32/22 cu 11-36. Frane XT 785. Roti Superstar Tesla/Electro cu Trace Trail 25. Truvativ T40 cu pipa Katana 30mm. Tija si sa, resturi de prin garaj. Pedale Expedo Transverse 5. 10.8kg
 10. 3 points
 11. 3 points
 12. 3 points
  Luni, 03.06.2018 - Partea a V-a Kelheim - Dietfurt 49 km Drumul paraseste putin malul Canalului pentru a ocoli o zona de depozite, plus un camion vechi. Daca poate cineva sa dea niste detalii despre camionul din poza de mai sus, raman dator. Inapoi pe Canal, un vas se pregatea sa intre in ecluza. Dupa ecluza. Pana la camping nu a mai fost mult: https://7-taler-campingplatz-camping-altmuhltal.business.site/ Pret: 10 Euro pe noapte. Am ajuns in camping dupa ora 20:00 iar receptia era inchisa. Am gasit o sonerie, am sunat, insa nimic. M-am mai invartit pe acolo, a aparut un neamt cazat in camping, a sunat si el la sonerie si tot nimic. Asa ca mi-am ales un loc si am pus cortul. Solul era ca pietros comparativ cu celelalte campinguri, cuiele intrau mai greu si cu ceva chinuiala. Cand am terminat de pus cortul a aparut o nemtoaica de la receptia campingului si mi-a spus ca tocmai am pus cortul in spatiul dedicat rulotelor. Asa se explica motivul pentru care cuiele intrau mai greu. Plus ca spre bucuria mea, nemtoaica mi-a spus ca pentru o noapte pot lasa cortul acolo si ca nu este nevoie sa il mut in zona dedicata. Chiuvetele pentru spalat haine. Zona de dusuri. Dusul era cu robinet care se actiona prin apasare si era activ vreo 30 de secunde. Chiuvetele pentru spalat vase.
 13. 2 points
  Am impuscat una scurta prin zona Grohotis. N-am mai apucat sa anunt ca a fost din scurt si nu era clar daca iese.
 14. 2 points
 15. 2 points
  Piñones. No pinones. Es una diferencia. Diacriticos, mama lor! Cå ßi nem†ii au tåt felu de semne (scris cu chibord leiaut US + tastele de los diacriticos de rumena) Că și nemții au tăt felu de semne (romanian programmers + aceleaji taste și ui' ce bine arată...)
 16. 2 points
 17. 2 points
  Holly Cow!! @Croocodillul Hai si eu cu o intamplare de astazi. Sa mergi la Lidl după mascarpone pentru Tiramsu, și in loc sa fac stanga, făci dreapta și in loc de 1.5km sa faci un ocol de vreo 18km prin pădure. Foarte chill d-rele, s-au mutat vreo 100-150 metri mai încolo și și-au văzut de povesti, fb, Instagram. /zoom de pe telefoane.
 18. 2 points
  Sîmbătă 30 iunie, a treia zi. Asta a fost zi de plajă. Am mers pe jos, pe traseul deja știut. Majoritatea magazinelor erau închise. La dus am găsit un mic butic de unde ne-am luat apă și înghețată. Pare să existe o singură marcă de apă îmbuteliată, Neviot, care peste tot e 7 shekeli sticla de jumate. Tot cam așa și o înghețată. Întîi ne-am așezat pe prima plajă de la nord, Metzitzim, în aria aflată ”la liber”, a celor cu prosoape Am stat cît am stat, pînă cînd am decis că zgomotul celor care jucau Malka, un fel de ping-pong cu palete mai mari de lemn, ne-a făcut să mergem mai la sud, pe plaja Hilton. Era ceva lume la plajă. E frumoasă Marea Mediterană, e mai prietenoasă decît cea Neagră. Alte valuri, alt nisip. Nu în ultimul rînd, alți oameni. Nu am văzut gunoaie pe plajă. De la postul de salvamar erau comunicate non-stop mesaje de avertizare pentru cei care păreau că se aventurează dincolo de steagurile roșii sau negre (valurile sunt mari, chiar dacă există îndiguiri care protejează toate plajele, de la nord la sud). La ora prînzului am decis să ridicăm ancora și să mai aruncăm o privire plajelor aflate mai la sud. Erau 34 de grade. Între plaje sunt zone înguste de tranziție. Una din ele, mai pietroasă. Nu a fost lăsată la voia întîmplării, ci a fost transformată în plajă pentru cei care vor să vină acolo cu cîini. N-am făcut poză, că mi-au atras atenția bicicletele parcate ăn dreptul plajei Hilton. Umbrelele din spate indică faptul că e secțiunea de plajă dedicată comunității LGBT. De altfel, Tel Avivul e un oraș deschis în direcția asta. Bicicleta asta părea să aparțină altui sistem de închiriere, Ofo. Pe urmă am luat-o inapoi către casă. Întîi am căutat o terasă unde să putem mînca de prînz. Am găsit pizzeria Campanello, de pe bd Nordau colț cu Ben Yehuda. Interesant e că plata cu cardul se face de către chelner, care ți-l ia și fuge cu el... în interior, unde trage banii de pe el, fără a fi nevoie de PIN, apoi ți-l aduce înapoi. Pe notă scrie dacă bacșișul (”Service”) e inclus sau nu. Un fel de mîncare plus o băutură de căciulă, la 3 persoane, a fost 180 NIS. Cactus-trident în grădina unui bloc: Am reușit să găsim și un supermarket unde să facem aprovizionare pentru meciul de seară. Voiam și altceva decît GoldStar, și am găsit Malka, Pale Ale de Israel. Foarte bună. Seara am ieșit în parcul din spatele casei și ne-am pregătit micile bagaje. Vedere de la balcon... La apus: Și noaptea:
 19. 2 points
  Luni, 03.06.2018 - Partea a IV-a Kelheim - Dietfurt 49 km Daca inteleg bine, semnul de mai jos indica planul inclinat pe care se lanseaza / extrag barcile la apa. Cadru metalic care ajuta la lansarea / extragerea barcii din apa. Se poate folosi precum caruciorul de la supermarket, doar ca putin mai scump. Ecluza Riedenburg. Selfi. Pauza. Spre amonte. Macadamul ramane bun. In multe locuri erau afise [doar in germana] despre fauna si flora din zona. Pe malul unui lac. Instalatie pentru traversat o apa statatoare. Capacitate 6 persoane sau 500 kg. Culiseaza pe un cablu. Si este actionata manual de o cordelina circulara. Pe mal sunt rolele pe care culiseaza cordelina din poza de mai sus. In cazul in care n-am fost prea clar in explicatiile de mai sus, am avut noroc ca a aparut un neamt pe malul celalat care a traversat apa. Bineinteles ca n-am ratat ocazia sa ma dau si io cu soricaria asta [fara bicicleta].
 20. 2 points
  Buna tuturor, Am incercat sa sintetizez putin impresiile cu care am ramas in urma participarii la evenimentul "Pedalam pentru Romania". Evenimentul a fost organizat de Lucian Mandruta intre 26 iunie si 1 iulie cu obiectivul de a pedala 500 km in 5 zile, intre Bucuresti si Alba Iulia. Ziua 1, 26 iunie, Bucuresti - Sinaia Plecarea s-a facut din Piata Enescu pe o vreme foarte buna, nici soare, nici ploaie si cu o temperatura placuta. In piata era atmosfera frumoasa, muzica, ceva reporteri, camere de luat vederi, participanti si insotitori. Majoritatea participantilor venisera imbracati in tricourile oficiale ale cursei. Dintre participanti ieseau in evidenta cei 10 politisti care au mers impreuna cu noi si care aveau tricouri de ciclism personalizate. Bicicletele erau de toate felurile dar predominau cursierele. Cu putin inainte de plecare a spus Lucian Mandruta cateva cuvinte despre tura, program, reguli de deplasare si a prezentat cativa dintre participanti. Notabili au fost nea Marin Cenusa, cei 10 politisti si un baiat de la MApN care a participat la jocurile Invictus si altii. Oricum, mesajele au fost pozitive si incurajatoare. Supriza zilei a fost Klaus Iohannis care a aparut cu putin inainte de start. Acesta a venit pana in piata pe bicicleta, a spus cateva cuvinte si ne-a insotit pana la Arcul de Triumf. Dupa Arcul de Triumf grupul a mers destul de bine, pe prima banda de circulatie, viteza acceptabila, in jur de 20km/h. In deschiderea coloanei mergea o masina si eram insotiti de o motocicleta de politie care tinea masinile pe banda 2 si ciclistii pe banda 1. Prima oprire pentru hidratare a fost chiar inainte de intrarea in Ciolpani. A fost apa, cola, ceva dulciuri si chestii sarate. Urmatoarea oprire a fost la Barcanesti, chiar sub autostrada si a durat aproximativ 20 minute. Pe langa hidratare si snacks au mai fost fructe, ceva proteine etc. In pauza asta, la un moment dat a aparut si Marian Godina cu care a facut lumea poze. In Ploiesti ne-am oprit la Primarie sa ne salutam cu primarul. Acesta ne-a insotit tot pe bicicleta, pana Carrefour, la iesirea spre Campina. Urmatoarele opriri, pentru hidratare si/sau mancare, au fost la vreo 3 km dupa trecerea de cale ferata, la Nistoresti si la inceputul urcarii spre Posada. Dupa ce DN1 s-a ingustat la o banda pe sens, s-a mai ingustat si plutonul. Oricum, masinile depaseau cu atentie si la intersectiile principale erau politisti care ne dadeau prioritate. De la Posada la Izvorul Rece fiecare a urcat in ritmul propriu, cat mai pe dreapta. Mie personal mi s-a parut ok si nu au fost probleme cu traficul auto. In Sinaia, dupa vizita la primarie ne-am cazat la hotel Rina. Deoarece vremea nu era prea frumoasa si prognoza destul de pesimista, am agreat ca in ziua urmatoare la micul dejun, in functie de starea vremii, sa desidem asupra modalitatilor de deplasare spre Baile Tusnad si anume pe biciclete sau cu autocarul. Pentru ziua 1, Strava a inregistrat 125 km, cu 17.1 km/h media orara. Ziua 2, miercuri 27 iunie, Sinaia - Baile Tusnad. Fiind anuntat cod portocaliu de ploaie si inundatii in judetele Brasov si Covasna, Lucian, in calitate de organizator, a propus sa mergem cu autocarul. Au fost peste 30 de participanti care au plecat pe biciclete, pe proprie raspundere. Eu am decis sa raman impreuna cu copilul si sa mergem cu autocarul. Bicicletele au fost transportate cu un camion. De la Sinaia am plecat destul de tarziu, asa ca am ajuns la Baile Tusnad spre seara. Pe drum am constatat ca ploua doar intre Azuga si Timis si nu era chiar de cod portocaliu ceea ce inseamna ca se putea merge cu bicicleta. La Baile Tusnad am stat la hotel Ozone in conditii foarte bune. Ziua 3, joi 28 iunie Baile Tusnad - Sighisoara. Fix la ora 9 dimineata am plecat spre Sighisoara. Traseul a trecut prin Miercurea Ciuc si Odorheiul Secuiesc. A fost o zi in care a plouat foarte mult, si imi amintesc de o urcare lunga, care mie mi s-a parut destul de dificila. Au fost cateva pauze de mancare / hidratare, una la Sancraieni langa un izvor de apa carbogazoasa si putin sulfuroasa. Celelalte locatii in care am facut pauze nu le stiu. O oprire mai lunga am facut-o in localitatea Simonesti unde am fost primiti foarte frumos de primar si oamenii de acolo. Ne-au servit cu cozonac, apa, ceai etc. La Sighisoara am mers in cetate si la primarie dupa care ne-am cazat la hotel Mercure. Strava zice ca in ziua 3 am mers 132 km cu 17.1 km/h viteza medie. Ziua 4, vineri 29 iunie Sighisoara - Sibiu, prin Medias. Am pornit la ora 9:30 pe o ploaie torentiala, dar cu o atitudine foarte pozitiva in tot grupul. Vremea a fost buna pentru pedalat, a mai plouat putin dar nu a fost nici soare puternic. Si pe acest tronson am facut ceva pauze cam la 20 de km. Au fost cateva urcari putin mai lungi dupa Medias, dar foloseam pauzele pentru regrupare. La Sibiu am ajuns in jur de ora 17:00 si imediat cum am intrat in Piata Mare a inceput sa ploua torential. Dupa ce s-a oprit ploaia si ne-am salutat cu reprezentantii autoritatilor locale am mers la hotel Ana din zona aeroportului. Strava a inregistrat 92 km cu 17.4 km/h viteza medie. Ziua 5, sambata 30 iunie Sibiu - Alba Iulia. Am plecat destul de tarziu din Sibiu, in jur de 11:30, pentru ca distanta era destul de scurta si planul era sa ajungem acolo in jur de 18:30 Drumul a fost frumos, lejer, sunt cateva dealuri de trecut, dar si coborari frumoase. Bineinteles ca nu am scapat de ploaie si chiar ne-a prins una torentiala, dar a fost frumos. Pentru ca stateam bine fata de orar am mai pierdut vrema prin Sebes si prin pauzele de hidratare si regrupare. Cu 9 km inainte de Alba Iulia ni s-a alaturat inca un participant la jocurile Invictus, pe o bicicleta actionata manual. Din pacate, omul fusese ranit in Afganistan si avea proteze in loc de picioare. In jur de 18:30 am ajuns in Alba Iulia in cetate unde ne-am intalnit cu participantii din turele de Iasi, Timisoara si Drobeta, a fost muzica, medalii, voie buna. Conform Strava au fost 71 km cu 14.6 km/h viteza medie. Duminica 1 iulie ne-am intors la Bucuresti cu autocarele iar bicicletele au fost transportate cu camionul. In concluzie, mie mi s-a parut o excursie foarte reusita si voi incerca sa mai particip la astfel de evenimente. Am mers impreuna cu fiul meu de 13 ani si jumatate, care s-a simtit foarte bine. Traseul i s-a parut ok si nu i-a pus probleme din punct de vedere fizic. A fost chiar putin plictisitor pentru ca nu mai avea alti copii de varsta lui cu care sa stea de vorba pe drum. Am mers cu 2 cursiere inchiriate, ceva entry level Scott Sportster 60, la care am pus seile cu care eram obisnuiti si nu am avut probleme tehnice, cu exceptia unei pene. Deplasarea s-a facut in siguranta, grupul fiind insotit in permanenta de o masina de Politie si un echipaj SMURD. Au fost cateva incidente minore, 1-2 caderi izolate, datorate neatentiei, dar fara consecinte grave. Au fost apa si alimente din belsug, cele ramase fiind donate unui centru social in Alba Iulia. Viteza de deplasare, pauzele, logistica etc au permis participarea la excursie si a celor mai putin experimentati. Cazarile si mesele la hoteluri au fost de asemenea foarte bune. Chiar daca grupul a avut peste 120 de participanti, am vazut la fiecare, zilnic, o dorinta mare de pedalare. Toti erau foarte matinali, punctuali, deschisi sa isi ajute colegii si dornici sa mearga mai departe. Din pacate, nu prea am poze. Inca o data va multumesc pentru sustinere si sfaturi.
 21. 2 points
  Poiana Boului cu lacul sub lumina reflectoarelor și Vf Mogoșa cu pârtiile de ski unde încerc să mă împrietenesc cu iarna. O panoramă în care se vede și Creasta Cocoșului.
 22. 2 points
 23. 2 points
  Cyclomontagnarde du Jura 2018 - 234 km / 4100 m Am reusit cu ocazia asta sa trec de bariera (psihologica) a celor 4000m urcati intr-o zi, in ciuda catorva greseli tactice pe care le-am facut (prea putina mancare in prima jumatate a turei si doar un singur litru de apa luat cu mine pe cea mai lunga catarare a zilei, facuta in bataia soarelui si 30+ grade). Tura a avut de toate: pedalat inainte de rasarit, canicula, grindina, sosele ude, chiar si putin gravel pe final. Saptamana viitoare, daca nu intervine nimic intre timp, o iau de la capat la Annecy, unde probabil ca vor fi peste 1000 de participanti.
 24. 1 point
  Daca avea motor electric, in momentul in care a atins roata asfaltul bicicleta ar fi demarat.
 25. 1 point
  Satul Prunilor, numele este conform, pe gustate!
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up