alecs1

Membru
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About alecs1

 • Rank
  Amator
 • Birthday 01/01/1985

Profile Fields

 • Localitate
  București
 • Biciclete
  Merida Urban 7.3, moniciclu Hudora, DHS Argentus
 • Ocupaţie
  Programator
 1. alecs1

  Madalin96, dacă n-ai luat încă Echowell ăla, nici să nu-ți iei. 1. 12 funcții alea nu includ termometru, dar includ vreo 2 sau 3 lăbăreli despre CO2 2. Interfața e foarte ciudată și butonezi de n-ai aer ca să setezi acolo ora și circumferința. Resetul nu e individual, pe lîngă trip distance și trip time se șterge și viteza maximă. Viteza medie nu mi-e prea clar cum se calcula (așa mult l-am iubit că l-am pierdut după 2 luni). Găsești Sigma 1200 sub 100 lei, am de 5 ani și am schimbat o singură baterie (și am lipit permanent ciclocomputerul de bază, că s-a uzat drăcia aia de prindere cu răsucire). Pe moment caut cel mai ieftin cu: termometru, max și average per tură și per total.
 2. Dacă e cineva interesat, dau comandă în cîteva zile.
 3. Am luat Argentusul cu 2080 de lei (după ce am mers cu ruleta la showroom) acum aproape o lună, dar am uitat să mai postez aici. Singura remarcă e brațul derailleurului e foarte lung și ajunge la doar 10 cm de sol, așa că la fiecare ieșire am atins zăpada și crengile cu el.
 4. Merci de detalii, cu geometria m-am lămurit deci într-o măsură bună. Am mai găsit: Cube LTD Pro second hand, 18 inch, 2600 lei http://www.dirtbike.ro/bazar/biciclete-complete/101930-cube-ltd-pro/ Cube Attention 2012, 2610 lei (cu 10% reducere) http://www.bikexpert.ro/biciclete_1/bicicleta-cube-attention-negru-rosu-2012_5788_6639.aspx# Trek 6000, 2800 lei: http://www.playbike.ro/produs.php?id_produs=6369 Și o să mai dau o tură să încerc Argentus ăla mai bine, luînd cu mine inclusiv ruleta. Opinii despre alternativele astea de pînă acum?
 5. Rugămintea pentru recomandări rămîne, Challenge nu este al meu. Am măsurat Challenge de mărime 42, și top tube are 57 cm, iar proiecția care în poza de mai jos e marcată cu B are 59-60 cm. La Focus Fat Boy de mai sus acel B are 59,5 cm pentru cadrul de mărime 48. Cînd merg cu Challenge nu mă dor mîinile, doar spatele și mă simt un pic inconfortabil încă de la început; cred că dacă aș mai cîștiga doar cîțiva cm, aș sta foarte bine pe ea, dar nu pot să spun unghiuri. Mă gîndesc că un cadru precum cel de la Fat Boy de mărime 40 sau 44 ar fi bun. Și da, furca de pe Merida de oraș e low end, și de fapt ține bine avînd în vedere 3 ani de folosință zilnică în București.
 6. „Mai verticală” de exemplu decît la Impulse Challenge (http://www.dhsbike.ro/produs/mtb/challenge/266.html) cu care m-am dat prin zăpadă iarna trecută. Cadrul este de 42 cm (teoretic bun pentru mine), dar stau foarte aplecat pe ea, e prea lungă. Argentus de exemplu, deși e de 51, pare mai comod. Scuze că m-am exprimat un pic ilogic în postul inițial. Bicicleta va fi folosită la dat prin zăpadă iarna asta, la diverse trasee relativ ușoare și ca amator în competiții (Prima Evadare și alte chestii ușoare). Vreau să fie cît de cît confortabilă, pentru că mă doare spatele la stat prea aplecat. Referitor la furcă, bicla de oraș o am de nouă și, deși nu urc borduri și evit gropile, a apărut un joc destul de mare la îmbinarea dintre brațul superior și cel inferior al suspensiei față. Mă aștept să fie în primul rînd de la frînări, dar poate mă înșel.
 7. Salut, Caut un MTB în jurul a 2000 de lei (3000 de lei în caz excepțional), nou sau second hand. Înălțime 1.69, sub 70 kg. Contează în ordine: -poziția comodă (mai verticală). -componente rezistente, mai ales furca pentru că frînez agresiv și la bicicleta de oraș a apărut joc; -ușoară. Am oarece ezitări cînd vine vorba de SH, pînă acum am găsit pe net: 1. DHS Argentus, 2080 lei: http://bicicleta-mea.ro/dhs-2690-2012 Cadrul de 51 cm. e confortabil, dar totuși prea mare pentru mine; frîne superbe; furca RockShox TK28 are review cam prost. Aș fi luat-o fără ezitare, dar e prea mare. 2. RAM HT 2.3, 2700 lei: http://www.dkbike.ro...emart&Itemid=64 Pare aceeași Mărie ca DHS Argentus, cu mai multe dimensiuni de cadru și mai scump. 3. Focus Fat Boy 2011, 2500 lei: http://www.marosbike..._2011-3970.html 4. KTM Ultra Flite, 550 euro, second hand: http://www.dirtbike....og-mtb-v-brake/ Cadrul de 43 de cm, mi-e greu să estimez dacă prețul e corect. 5. Giant Xtc 1 2010, 3000 lei: http://www.dirtbike....ant-xtc-1-2010/ 16 inch, arată în regulă în poze, bănuiesc că prețul corect e mai mic. Merci pentru păreri.
 8. alecs1

  Continui pe acest thread cu o nelămurire: Am pe o bicicletă de 2 lei, din târg, o frână sub forma unui triunghi deformabil, ca în poza asta:http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Cantilever_brake.JPG Problema e bineînţeles că datorită căcănăriei de geometrie frânarea este foarte ineficientă, şi din cauza asta mi-e frică să merge mai tare. Vreau să cumpăr o frână ca asta:http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Brake.agr-edit.jpg (cred că la asta î se spunea pe forum v-brake) pentru roata din faţă. Problema este: furcile de biciclete ieftine sunt suficient de rezistente pentru o frânare în forţă pe asfalt? Anul trecut frânam cu încredere, ba chiar trebuia să fiu atent să nu cad, dar aveam un FB foarte rezistent. Poate oamenilor mai experimentaţi li se pare aberant ce întreb, cu milă vă rog.
 9. Ni le dorim? Sau poate sunt piste mai speciale acolo în Braşov. Hai să le iau pe rând: -în Tm chestiile astea sunt nişte căcănării late de 1 metru, verzi şi cu multă mizerie pe ele, iar în alte locuri cu maşini parcate, (toate maşinile sunt parcate aşa pe una dintre piste, iar situaţia e de ani de zile, poate fi văzută oricând dacă ar fi fost vreo autoritate interesată). -tot în Tm, în zona mall-ului, pistele astea fie se intersectează cu drumul, fie dispar, în moduri foarte ciudate. Anul trecut mi s-a tăiat calea spre dreapta la limita accidentului când eram pe asfalt şi foarte vizibil. Mă gândesc că dacă mă intersectez cu şoseaua apărând din senin şansele ca cineva să dea peste mine sunt mult mai mari. Aşadar, dacă e să fie drumuri din astea le vreau făcute late, şi gândite corespunzător înainte de intersecţie. Aşa, astea din Tm nu fac decât să împartă aiurea şoseaua şi trotuarul fără să dea nimănui cât trebuie, şi îmi creează mie obligaţia legală să le curăţ de mizerie când merg în direcţia lor.
 10. alecs1

  Într-adevăr. 400 km/an înseamnă 2 km/zi, dacă ieşi cu ea doar în zilele cu soare.