Ioan

Members
 • Content count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ioan

 • Rank
  Membru
 • Birthday 01/07/1988

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Localitate
  Poieneşti/Vaslui și Iași
 • Biografie
  3 ani -> 3 OOO; 7 ani -> 2 OO. biciclete: una de jumate, semicursa, tohan, mtb, cursa, city, trekk
 • Ocupaţie
  Student

Metode de contact

 • Yahoo
  neokritik
 1. Felicitari! <):)
 2. Ador verdele asta!
 3. Scuză-mă Lucian dar trebuie să încalc regula. Avertisment pentru Krupp și MBZ și alții asemenea: Nu citiți rândurile următoare! Nu vă interesează! Consumați-vă altfel timpul! După cum deja i-am transmis lui Claudiu, intenționez să merg și eu cu ei spre Copenhaga. Un impediment pentru participarea mea la aceasta tură ar fi data plecării, eu nu voi putea pleca până după Paște, adică 26 aprilie. Știu că nu s-a stabilit data exactă a plecării, deocamdată e după 15 aprilie, așa că dacă băieții vor pleca cu doar câteva zile înaintea mea îi prind cu trenul sau avionul din urmă până în Viena sau Praga. Dacă vor pleca cu prea multe zile înaintea mea eu nu voi mai pleca în acest tur. La întoarcere, dacă voi fi singur, datorită timpului limitat, cel mai probabil voi lua avionul pana în Budapesta(e aprox 80 de euro Cop - Bud) pentru a petrece mai multe zile prin țară, în Maramureș și Bucovina. Dacă însă vor mai fi persoane în acest tur care vor să se întoarcă pe două roți din Copenhaga, pe un alt traseu bineînțeles decât cel de la dus, voi veni cu el/ea/ei. Singura problemă ar fi că trebuie să ajung înainte de sesiunea de vară înapoi în Iași, sunt în primul an de masterat. Deocamdată nu știu data primului examen din sesiunea de vară, voi afla până în martie. Până la sfârșitul lui februarie voi putea avea și o planificare în mare a turei, sper doar ca băieții să nu plece cu multe zile înainte de 26 aprilie. Bine ar fi fost să nu am limitele astea de timp și sigur va fi și una financiara dar na... cât de liber m-as mai simți fără să am constrângeri? :). Eu voi sta mai mult la cort dar voi apela și la http://www.couchsurfing.org/ și http://www.warmshowers.org/ oricând se poate pe traseu ținând cont, bineînțeles, de ce va hotărî grupul. Coburile mele s-au săturat de naftalină, sper să mai fie doritori pentru această tură frumoasă :) Tot în categoria cicloturism: In vacanța de vară plănuiesc să merg în Balcani, o tură în care să admir frumusețile țarilor de la sud de noi pana în Muntenegru, Albania și Grecia. Doar că va fi și oarecum tematică deoarece vreau ca pe traseu să includem și comunitățile vlahe(de aromâni, megleno-romani și alți vlahi) și pentru asta am câteva hărți. De asemenea voi solicita informații la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și la ambasade. Dacă voi putea pune la cale ceva destul de bine organizat și vor fi mai mulți doritori voi încerca să atrag și ceva suport financiar. In comunitățile de aromâni nici nu se pune problema de suport pentru că toți cei pe care i-am cunoscut sunt niște oameni deosebiți, așa cum sunt și românii adevărați :). Eu unul sunt fascinat de acești oameni și de cum au reușit să supraviețuiască așa ca niște insule împrăștiate în marea de slavi și de greci. Voi posta această propunere la timpul potrivit pe forum. O zi frumoasă! ARMI, tot respectul!
 4. Am gasit asta pe mbike: http://www.mbike.ro/2010/10/barlad-mountain-bike-festival-2010-2/
 5. Ce s-a intamplat cu fotografiile?
 6. Felititari pentru tura, tot respectul :D Am trecut in 2009 intr-un tur cu bicicleta prin croatia si serbia, oameni primitori, fete frumoase, un grad mai inalt de civilizatie, totul arata mult mai aranjat. M-am documentat despre balcani si in special despre toata fosta iugoslavie, multe locuri superbe, mai ales in muntenegru; vreau sa merg intr-un tur, de anul trecut imi fac planuri si anul viitor cred ca o intind. Dar vreau ca in afara de a vizita locurile frumoase sa trec si prin sate locuite de aromani(sau istroromani, meglenoromani, vlahi), asemenea comunitati de aromani sunt raspandite peste tot prin balcani(chiar si albania, grecia, croatia). Sunt pasionat de istoria lor si tare mi-ar placea sa ii intalnesc la ei acasa. Am intalnit cativa in Belgrad si in Bucuresti si sunt niste oameni super :D In Balcani sunt respectati de celelalte populatii, o tipa aromanca din macedonia imi spunea ca aromanii(numiti de ei vlahi) sunt foarte bine vazuti. Ei sunt de fapt bastinasii peste care s-au asezat popoarele slavice. Dupa a doua jumatate a secolului 19, cand imperiul otoman si-a pierdut dominatia in zona balcanilor si s-au format statele nationale, s-a dus o politica agresiva de asimilare a aromanilor pretutindeni in balcani. Am si o harta a acestor comunitati insa vreau ca inainte de a pleca sa fiu sigur ca am cu cine sa schimb cateva vorbe in vlaha. Daca mai sunteti doritori sa facem asa un tur raspundeti aici sau lasati-mi un PM si poate mergem impreuna.
 7. Micsunica, ce cauciucuri ai pe bicicleta si ce dimensiune au?
 8. Miercuri sunt plecat la Bucuresti la un examen, as fi mers cu placere in Bacau sa ajut un om care imi impartaseste pasiunea si merita respect pentru indelungata sa expeditie.
 9. Cei care vor sa mai vina si sa stea la cazare intrati pe pagina de internet a complexului http://padureadepini.ro/ si rezervati-va loc. Preturile sunt foarte bune parerea mea :D Ne vedem la Moinesti!
 10. Mai jos de acel tabel scrie ca poti folosi cauciucuri de pana la 60 mm pe jante de 622x19 dar la presiune mai scazuta. Am si eu aceeasi problema pe un Cube de trekking cu jante tot de 622x19, nu stiu daca pe spate incape cauciuc mai mare de 45 mm dar pe fata sigur voi pune unul mai mare(furca permite). Deseori merg pe trasee accidentate asa ca imi voi pune unul de 50 mm sau 54 mm. Ideal ar fi sa imi incapa de 50 mm si pe spate :) .
 11. Cum a fost concursul?
 12. Da, merg, rezerva-mi loc te rog, o sa te sun maine oricum. Am urmarit zi de zi topicul ;) Singura chestie pentru care imi pare rau e ca voi pleca duminica dis de dimineata ca sa ajung la un concurs folcloric intr-o comuna invecinata asa ca voi spune pas la tura de duminica cu voi, o sa o fac pe sosea pe dealurile spre bacau si vaslui. ;) ;)
 13. Eu optez penru weekendul 11-12-13 iunie. Pe 14 voi avea examen dar nu-i bai. In weekendul de dinainte am un examen, chiar pe 6, duminica. Deci ai un om la cazare, nu voi sta la cort.