black rider

Membru
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About black rider

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/14/1994

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj-Napoca

Recent Profile Visitors

2,780 profile views
 1. black rider

  Nu e pressfit, asta e modelul pe care il am eu. In alta ordine idei, ajută în vreun fel ungerea cu vaselină la suprafața de contact dintre colierul de fixare și cadru sau nu?
 2. black rider

  Păi în cazul meu nu alunecă tija de șa în cadru(fix aia mai lipsea ) ci doar pocnește atunci cand trec peste vreo denivelare(oricât de mică) sau mă ridic din șa.
 3. black rider

  In ultima vreme am inceput sa ma confrunt cu aceeași problemă. Am incercat sa localizez sursa zgomotului si sunt aproape sigur ca vine de la tija de șa, mai exact de la punctul la care se fixează in cadru. Am scos si am curățat tija(inclusiv in interiorul seat tube atat cat am putut) și piesa de fixare(asta avea ceva vaselină pe ea insa nu am mai inlocuit-o). Cu toate astea dupa vreo 20 de km a inceput iar să facă zgomot la cele mai mici denivelări intalnite pe drum. Care ar fi soluția pt problema asta?
 4. black rider

  Exista deja un topic pe tema asta aici.
 5. Salut Am un pedalier Shimano FC M391(care original se pare ca ar fi gandit pt 9 viteze-44-32-22) pe care il folosesc împreună cu o transmisie 8v. Avand in vedere uzura serioasă a foii mari si a celei mijlocii aș vrea sa le inlocuiesc. Intrebarea mea ar fi dacă pot sa pun foi pt 8 viteze pe el intrucat vreau sa trec de la 44 la 42 pe foaia mare si la 9v nu am gasit marimea respectivă? Ca dimensiuni, am masurat cu șublerul si se pare ca BCD-ul e 104 mm( de la centru la centru suruburilor de fixare).
 6. black rider

  Mersi. Sper sa fie utile si altora care mai caută informații legate de subiect.
 7. black rider

  Revin cu niste impresii si masuratori 🙂. Am cumpărat până la urmă anvelopa Michelin Pro4 Endurance. Montarea s-a facut destul de ușor, nu am avut nevoie de leviere. Legat de lățimea reală, am masurat ambele anvelope la presiunea de 6 bari, pe jante Mavic Aksium cu lățimea interioară de 17 mm și am ajuns la urmatoarele cifre: 1.Michelin Pro4 Endurance- 26,5 mm 2.Hutchinson Equinox 2 - 25,1 mm
 8. black rider

  Am sa ma duc să vad cum arată modelul de la Michelin. Singura chestie mai ciudată ar fi ca, din ce am vazut prin comentariile utilizatorilor la varianta de 25mm lățimea reală a anvelopei ar fi mai degrabă 27-28mm. Ma poate afecta chestia asta avand in vedere ca urmează sa schimb doar o anvelopă?
 9. black rider

  Am vazut eu ieri un Continental Grand Sport( similar cu ce ai pus tu) si peretii laterali erau foarte subtiri, cred ca la o piatra mai serioasa s-ar fi taiat imediat. In alta ordine de idei, iau in calcul si varianta Hutchinson Equinox 2(model pe care il am deja pe cursiera) si care a rezistat pana acum peste 4000 de km(cel de pe spate) iar cel de pe fata probabil ca mai merge inca vreo 1000.
 10. black rider

  Sunt in cautarea unei anvelope de sosea de 25 mm. Pana acum am gasit urmatoarele modele: 1. Continental Grand Prix 2. Michelin Pro4 Endurance Ca buget as vrea sa se incadreze in max 150 de lei.Orice sugestii sunt binevenite.
 11. black rider

  Poți sa o lași într-un vas la decantat și să o refolosești ulterior până se termină.
 12. black rider

  Dacă folosești motorină, ea fiind mai uleioasă nu e suficient sa-l lasi 20-30 de minute chiar in conditiile in care il stergi foarte bine. Ca sa se usuce cum trebuie ar fi bine sa il lasi cateva ore si numai dupa aceea sa-l montezi. De asemenea, dacă vrei să ungi lanțul ca lumea, pune uleiul pe cat posibil in spatiul dintre role si eclise si dupa ce pedalezi putin ca sa se distribuie cat de cat uniform lasă-l tot așa cateva ore sau chiar peste noapte ca sa intre uleiul in el. Inainte sa ieși la tură stergi eventualul exces de ulei si gata. Ceea ce e important la toată operatiunea asta e sa ajungă cat mai mult ulei in interiorul lantului(acolo unde contează) si cat mai putin pe suprafetele exterioare, acolo unde, in mod invariabil, o să atragă praf si alte impurități de pe drum.
 13. black rider

  Nu merge sa limitezi cursa din suruburile de reglaj?
 14. black rider

  Si ce adaptări ar trebui facute in cazul asta? Trebuie înlocuită maneta de la schimbătorul față?