crystale

Membru
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

About crystale

 • Rank
  Member

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

1,158 profile views
 1. crystale

  Bine că i-au lăsat dinții folositori...
 2. Are băiatu' pe cursieră foaie mică de 26 și pinion mare de 32. Face bine la psihic dacă îti apare brusc în față o pantă lungă și abruptă
 3. crystale

  Știu că TA Specialites mai face/făcea foi de dimensiuni mai atipice cu prindere cu 5 găuri. Chiar eu am comandat mai demult de la ei o foaie de 26 pentru un angrenaj triplu (dar era foaia mică, nu cea din mijloc). Acum depinde și ce BCD îți trebuie.
 4. crystale

  @haladinho For timetables and prices you may check out this site: https://mersultrenurilor.infofer.ro/en-GB/Itineraries
 5. crystale

  Deși nu sunt adeptul produselor SH, ofertele astea sună destul de bine: https://bergantibikes.com/en/mallorca-second-hand-bikes Și mai sunt și alții în zona aia care vând la prețuri avantajoase biciclete care au fost închiriate în prealabil.
 6. O corectie minora - pista de pe Splaiul Independentei nu incepe de la Sema, ci de la pasajul Basarab (Grozavesti).
 7. crystale

  La capitolul "Sugestii pentru ciclism" am remarcat paragraful referitor la ungere . Poate ne lamureste un cunoscator al limbii engleze vorbite in epoca respectiva la ce voia sa faca referire autorul. In rest, principiile par a fi valabile si in ziua de astazi.
 8. crystale

  @MirceaDP Ai încercat-o? Întreb fiindcă pe amazon are review-uri amestecate (3 din 5), iar mulți se plâng că șaua s-a rupt foarte repede sau chiar că a venit direct ruptă.
 9. @Alin99 cati kilometri ai parcurs cu lantul respectiv?
 10. crystale

  Eu aș recomanda niște manșoane ergonomice, eventual și cu "coarne", pentru a putea schimba din când în când poziția mâinilor pe ghidon. Ceva in genul celor din pozele de aici https://freerider.ro/mag/mansoanele-ergonomice-benficii-38114
 11. crystale

  @liviu m. Apare o diferenta data de diametrul rotilor, da. Insa luand in calcul inclusiv aceasta diferenta e mai ok cu rotile de 28. Matematic avem asa: Bicicleta de 26 raportul de transmisie 24/32 = 0.75 - deci la o rotatie a pedalelor avem 0.75 rotatii ale rotii Bicicleta de 28 Raportul de transmisie 22/34 = 0.65 - deci la o rotatie a pedalelor avem 0.65 rotatii ale rotii. Avand aceleasi roti/cauciucuri, putem simplifica, deci tinand cont de diferenta de circumferinta dintre cele doua tipuri de roti, mai castigam un 26/28= 0.92 cu rotile de 26. Asadar 0.75 * 0.92 = 0.69 pentru rotile de 26. Per total tot cele de 28 sunt mai ok. In rest, pe urcare te-ar ajuta mult daca una dintre biciclete ar avea furca fixa sau blocabila. Iar, asa cum zicea si @Traveller , la coborare franele mai bune constituie un avantaj
 12. crystale

  Pentru a pedala cât mai ușor ai nevoie de o foaie cât mai mică și de un pinion cât mai mare. În cazul de față varianta optimă este cu foaia de 22 și pinionul de 34. Matematic, poți afla rezultatul raportului foaie/pinion, iar cu cât acesta este mai mic, cu atât vei putea pedala la aceeași cadență cu o viteză mai mică (adică mai ușor).
 13. crystale

  @psb La Michelin pe situl Decathlon e pachet de două bucăți la 250 de lei.
 14. crystale

  @majikstone Citind topicul asta, am decis sa merg pe mana ta si sa comand doua Michelin Pro 4 Endurance, ca sa mai fac o variatiune la ale mele Continental 4 Season - dupa vreo 4 ani in care am folosit exclusiv cauciucuri modelul asta. In ultima vreme m-au cam nemultumit (unul a facut o galma pe flanc, iar altul pare ca s-a pricopsit cu o mica intepatura pe banda de rulare dupa foarte putini kilometri). Revin cu impresii P.S. Aviz amatorilor, la decathlon livrarea a fost gratuita
 15. crystale

  @Duno În mod simplu și simplist, lucrurile stau cam așa: - tricoul galben îl poartă liderul in clasamentul general (cel care a parcurs traseul in cel mai puțin timp total); - tricoul de cel mai bun sprinter (verde in cazul TDF) îl poartă cel care a acumulat cele mai multe puncte (in funcție de clasarea la finalul etapelor și la sprinturile intermediare de pe parcursul etapelor); - tricoul de cel mai bun cățărător (alb cu puncte roșii în cazul TDF) îl poartă cel care a acumulat cele mai multe puncte in clasamentul cățărătorilor (in funcție de poziția ocupată la trecerea peste cățărările repertoriate de pe traseul și eventual de la finalul etapelor). Pentru mai multe detalii vezi google/Wikipedia.