crystale

Membru
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by crystale

 1. crystale

  Eu cred că ar trebui să plecăm de la premiza că toți sunt dopați, iar cu puțin noroc la un moment dat o să-i și prindă
 2. crystale

  Am două camere (de bicicletă ) nefolosite (chiar nedesfăcute), cumpărate din greșeală cu valva Schrader respectiv Dunlop. 1. Continental Tour 28 (700x32C-700x47C) - valva Schrader 2. Mitas 700x25C-700x35C - valva Dunlop Daca le vrea cineva, le poate ridica personal din București.
 3. crystale

  Și cea mai mare prioritate o are tramvaiul. Pentru că e mare și de fier.
 4. crystale

  Există pe undeva sursa acestei informații? Nu de alta, dar sună foarte neverosimil
 5. Asta pentru că poliția română a înțeles din codul rutier două chestii - să stea să pândească la trecerile de pietoni și să stea cu radarul (preferabil în boscheți) în puținele locuri din oraș unde se poate depăși viteza regulamentară. Nu-i interesează că statul la semaforul roșu e opțional pentru unii șoferi, că depășirea coloanei pe șina de tramvai e la ordinea zilei și că atunci când e aglomerat la intrarea în București, banda de urgență de pe autostradă e plină de mașini. Cu toate astea, pentru unii e mai important să se reducă viteza regulamentară în localitate. Ce să-i facem?! Atât s-a putut!
 6. O informație interesantă pentru iubitorii de statistici: la nivelul anului 2019 în România erau cele mai puține automobile la mia de locuitori din uniunea europeană. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Passenger_cars_in_the_EU
 7. Offtopic, dar limitarea la 30km/h a vitezei autoturismelor e o prostie fără margini. Oricum la orele de vârf se circulă mult mai încet decât atât, așa că măcar în restul timpului să se poată merge decent. În plus, există și acum o mulțime de reguli de circulație care nu se respectă. Iar înainte de a veni cu altele noi, ar trebui urmărit să se respecte măcar cele actuale.
 8. Erau în stoc niște semne și le-au pus. Atâta pagubă!
 9. crystale

  Am fost recent în zonă și aș adăuga: DJ222 Enisala - Agighiol - asfalt bun, mașini puține DJ222C Agighiol - Murighiol - asfalt bun, mașini puține
 10. Alea albe par a fi egrete (stârci albi). Iar in poza de mai jos sunt (pe lângă egrete) niște bâtlani (stârci cenușii) și cel puțin un pelican.
 11. crystale

  Donez doua anvelope Schwalbe Lugano (entry level) 700x25C. Au fost rulate vreo 2000 de kilometri, dupa care au fost uitate pe un balcon (inchis, ce-i drept ) vreo 3 ani . Ridicare personala din Bucuresti, zona Drumul Taberei.
 12. crystale

  Bine că i-au lăsat dinții folositori...
 13. Are băiatu' pe cursieră foaie mică de 26 și pinion mare de 32. Face bine la psihic dacă îti apare brusc în față o pantă lungă și abruptă
 14. crystale

  Știu că TA Specialites mai face/făcea foi de dimensiuni mai atipice cu prindere cu 5 găuri. Chiar eu am comandat mai demult de la ei o foaie de 26 pentru un angrenaj triplu (dar era foaia mică, nu cea din mijloc). Acum depinde și ce BCD îți trebuie.
 15. crystale

  @haladinho For timetables and prices you may check out this site: https://mersultrenurilor.infofer.ro/en-GB/Itineraries
 16. crystale

  Deși nu sunt adeptul produselor SH, ofertele astea sună destul de bine: https://bergantibikes.com/en/mallorca-second-hand-bikes Și mai sunt și alții în zona aia care vând la prețuri avantajoase biciclete care au fost închiriate în prealabil.
 17. crystale

  O corectie minora - pista de pe Splaiul Independentei nu incepe de la Sema, ci de la pasajul Basarab (Grozavesti).
 18. crystale

  La capitolul "Sugestii pentru ciclism" am remarcat paragraful referitor la ungere . Poate ne lamureste un cunoscator al limbii engleze vorbite in epoca respectiva la ce voia sa faca referire autorul. In rest, principiile par a fi valabile si in ziua de astazi.
 19. crystale

  @MirceaDP Ai încercat-o? Întreb fiindcă pe amazon are review-uri amestecate (3 din 5), iar mulți se plâng că șaua s-a rupt foarte repede sau chiar că a venit direct ruptă.
 20. @Alin99 cati kilometri ai parcurs cu lantul respectiv?
 21. crystale

  Eu aș recomanda niște manșoane ergonomice, eventual și cu "coarne", pentru a putea schimba din când în când poziția mâinilor pe ghidon. Ceva in genul celor din pozele de aici https://freerider.ro/mag/mansoanele-ergonomice-benficii-38114
 22. crystale

  @psb La Michelin pe situl Decathlon e pachet de două bucăți la 250 de lei.
 23. crystale

  @majikstone Citind topicul asta, am decis sa merg pe mana ta si sa comand doua Michelin Pro 4 Endurance, ca sa mai fac o variatiune la ale mele Continental 4 Season - dupa vreo 4 ani in care am folosit exclusiv cauciucuri modelul asta. In ultima vreme m-au cam nemultumit (unul a facut o galma pe flanc, iar altul pare ca s-a pricopsit cu o mica intepatura pe banda de rulare dupa foarte putini kilometri). Revin cu impresii P.S. Aviz amatorilor, la decathlon livrarea a fost gratuita
 24. crystale

  @Duno În mod simplu și simplist, lucrurile stau cam așa: - tricoul galben îl poartă liderul in clasamentul general (cel care a parcurs traseul in cel mai puțin timp total); - tricoul de cel mai bun sprinter (verde in cazul TDF) îl poartă cel care a acumulat cele mai multe puncte (in funcție de clasarea la finalul etapelor și la sprinturile intermediare de pe parcursul etapelor); - tricoul de cel mai bun cățărător (alb cu puncte roșii în cazul TDF) îl poartă cel care a acumulat cele mai multe puncte in clasamentul cățărătorilor (in funcție de poziția ocupată la trecerea peste cățărările repertoriate de pe traseul și eventual de la finalul etapelor). Pentru mai multe detalii vezi google/Wikipedia.
 25. crystale

  În termeni tehnici chestia asta se numeste "pomană fără lumânare". Eu nu aș mai sta prea mult pe gânduri!