crystale

Membru
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by crystale


 1. On 07.12.2021 at 13:04, bobalex18 said:

  Puțin offtopic.

  Voi realizați că noi avem traume cu câinii iar norvegienii iau câini de la noi cu avionul pt că ei nu mai au deloc câini. 

   

  Există pe undeva sursa acestei informații? Nu de alta, dar sună foarte neverosimil :D


 2. în urmă cu 14 ore, psb said:

  Aici la Bucuresti numai blocaje, stai in masina si stai, te intrebi daca mai pleci vreodata?! Asta pentru ca rumanul este jmecher si fiecare jmecher vrea sa-i jmechereasca pe ceilalti jmecheri. Asa ca astia in permanenta schimba banda si incearca sa o ia peste ceilalti. Rezulta BLOCAJUL. In Milano e considerata prostie, nesimtire si majoritarul stie ca si-ar fura caciula singur. Asa ca daca nu ai nevoie stai cuminte in sirul de masini si inaintezi, cateodata cu 5km/ora. Si acolo majoritarul stie ca daca urmeaza sa faci dreapta nu te angajezi pe banda extrema stanga din cele 3 benzi pentru ca acolo e mai liber, si fiind JMECHER tzop instant acolo ca vei fi cu juma' de masina inaintea celorlalti fraieri! Dupa care urmeaza intersectia in care de pe banda extrema stanga vrei sa faci dreapta semnalizand pe loc pentru ca cei din mijloc vor sa mearga inainte. Moment care da idei si altor JMECHERI sa schimbe benzile (desi nu au nevoie) si asa o punem de BLOCAJ. Adica atunci cand stai pe loc si tot vezi ca semaforul se tot face verde, rosu, verde, rosu si nu misca nimeni! Dar pentru asta trebuie oleaca de bun simt (si inteligenta).

   

  Asta pentru că poliția română a înțeles din codul rutier două chestii - să stea să pândească la trecerile de pietoni și să stea cu radarul (preferabil în boscheți) în puținele locuri din oraș unde se poate depăși viteza regulamentară.

  Nu-i interesează că statul la semaforul roșu e opțional pentru unii șoferi, că depășirea coloanei pe șina de tramvai e la ordinea zilei și că atunci când e aglomerat la intrarea în București, banda de urgență de pe autostradă e plină de mașini.

  Cu toate astea, pentru unii e mai important să se reducă viteza regulamentară în localitate. Ce să-i facem?! Atât s-a putut!

  • Upvote 1

 3. 20 hours ago, psb said:

  dupa cum multi probabil stiu deja, in Paris si alte super orase din UE viteza auto maxima in oras a fost limitata la 30 Km/ora (cu exceptia autostrazilor si altor drumuri mai speciale). Asta mi se pare cel mai bun ajutor pentru biciclisti! Bucurestiul ar avea si mai multe motive sa limiteze viteza la 30Km/ora. Unul din ele fiind ca oricum masinile nu mai incap in oras, deci fizic nu mai ajunge spatiul si deci viteza trebuie limitata din motiv de inghesuiala cronica.

  Offtopic, dar limitarea la 30km/h a vitezei autoturismelor e o prostie fără margini. Oricum la orele de vârf se circulă mult mai încet decât atât, așa că măcar în restul timpului să se poată merge decent.

  În plus, există și acum o mulțime de reguli de circulație care nu se respectă. Iar înainte de a veni cu altele noi, ar trebui urmărit să se respecte măcar cele actuale.


 4. Donez doua anvelope Schwalbe Lugano (entry level) 700x25C. Au fost rulate vreo 2000 de kilometri, dupa care au fost uitate pe un balcon (inchis, ce-i drept :D) vreo 3 ani . Ridicare personala din Bucuresti, zona Drumul Taberei.


 5. @liviu m.

   

  Apare o diferenta data de diametrul rotilor, da. Insa luand in calcul inclusiv aceasta diferenta e mai ok cu rotile de 28. Matematic avem asa:

   

  Bicicleta de 26

  raportul de transmisie 24/32 = 0.75 - deci la o rotatie a pedalelor avem 0.75 rotatii ale rotii 

   

  Bicicleta de 28

  Raportul de transmisie 22/34 = 0.65 - deci la o rotatie a pedalelor avem 0.65 rotatii ale rotii. 

   

  Avand aceleasi roti/cauciucuri, putem simplifica, deci tinand cont de diferenta de circumferinta dintre cele doua tipuri de roti, mai castigam un 26/28= 0.92 cu rotile de 26. Asadar 0.75 * 0.92 = 0.69 pentru rotile de 26. Per total tot cele de 28 sunt mai ok.

   

  In rest, pe urcare te-ar ajuta mult daca una dintre biciclete ar avea furca fixa sau blocabila.

  Iar, asa cum zicea si @Traveller , la coborare franele mai bune constituie un avantaj :D 

   

   

   

   


 6. Pentru a pedala cât mai ușor ai nevoie de o foaie cât mai mică și de un pinion cât mai mare. În cazul de față varianta optimă este cu foaia de 22 și pinionul de 34.

  Matematic, poți afla rezultatul raportului foaie/pinion, iar cu cât acesta este mai mic, cu atât vei putea pedala la aceeași cadență cu o viteză mai mică (adică mai ușor).


 7. @majikstone Citind topicul asta, am decis sa merg pe mana ta si sa comand doua Michelin Pro 4 Endurance, ca sa mai fac o variatiune la ale mele Continental 4 Season - dupa vreo 4 ani in care am folosit exclusiv cauciucuri modelul asta. In ultima vreme m-au cam nemultumit (unul a facut o galma pe flanc, iar altul pare ca s-a pricopsit cu o mica intepatura pe banda de rulare dupa foarte putini kilometri). Revin cu impresii :D

   

  P.S. Aviz amatorilor, la decathlon livrarea a fost gratuita

  • Upvote 1

 8. @Duno În mod simplu și simplist, lucrurile stau cam așa:

   

  - tricoul galben îl poartă liderul in clasamentul general (cel care a parcurs traseul in cel mai puțin timp total);

   

  - tricoul de cel mai bun sprinter (verde in cazul TDF) îl poartă cel care a acumulat cele mai multe puncte (in funcție de clasarea la finalul etapelor și la sprinturile intermediare de pe parcursul etapelor);

   

  - tricoul de cel mai bun cățărător (alb cu puncte roșii în cazul TDF) îl poartă cel care a acumulat cele mai multe puncte in clasamentul cățărătorilor (in funcție de poziția ocupată la trecerea peste cățărările repertoriate de pe traseul și eventual de la finalul etapelor).

   

  Pentru mai multe detalii vezi google/Wikipedia.

  • Upvote 1
  • Like 1