Turbocat

Membru
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Turbocat last won the day on February 28 2016

Turbocat had the most liked content!

Community Reputation

361 Excellent

About Turbocat

 • Rank
  Member

Profile Fields

 • Localitate
  Busteni
 • Biciclete
  Dartmoor Hornet; Scott OTG20; Nimbus ISIS Muni26

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Turbocat

  Intr-adevar, m-am folosit de un Maxxis Hookworm prea tocit pe calea de rulare sa-mi mai inspire incredere pentru a prelungi aripa. A fost singurul lucru la indemana care sa fie suficient de rigid pentru asi pastra forma la vibratii dar care sa se deformeze usor, fara a forta aripa si prinderile ei, in caz ca agat sau lovesc prelungirea la trecerea peste sau pe langa un obstacol suficient de inalt. ​Suportul pentru bicicleta l-am facut cu sculele din dotare ( circular si rindea de banc de lucru ) din ce resturi de lemn am avut la indemana la momentul respectiv. Imbinarile sunt intarite cu cepi si lipite cu aracet. Am mai facut un suport costruit in aceeasi maniera pentru remorca. ​ ​ ​ @@megabicicleta : Lemnul poate fi ignifugat la nevoie ;) .
 2. Turbocat

  Bicicleta mea de ture medii si lungi usor modificata pentru naveta ( am mutat farul si reflectorizantul alb de pe ghidon pe portbagajul din fata ca sa fac loc gentii de ghidon si am inlocuit prelungirea aripii de fata cu una mai lunga facuta de mine - va las pe voi sa indentificati "victima" de care m-am folosit pt. materie prima ) : ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
 3. A fost o tura pe ne pusa masa pana in Saua Dichiului, tura ce s-a vrut a fi una usoara ( de relaxare ) dar nu prea mi-a iesit caci am dat si de zapada - lucru la care nu m-am asteptat. Crazy Bob-urile de pe bicicleta si Hookworm-ul de pe remorca nu s-au simtit in elementul lor.
 4. De ieri - Valea Azugii - Susai - Limbasel - Valea Azugii : Album.
 5. Multumesc. Momentan folosesc o foaie de 22 cu un pinion de 15. ​Se pare ca am pus gresit link-ul pt. album si nu mai pot edita. ​Album poze.
 6. Cateva poze din ultima tura - Dichiu - Bolboci - Padina : Restul pozelor in album .
 7. O tura mica, de recunoastere. pana la Cota 1400:
 8. Turbocat

  A fost o tura combinata dar bicicleta nu a avut un rol prea important de data asta : Busteni - Sinaia cu bicicleta; Sinaia - Cota 2000 cu telecabina ( bicicleta am lasat-o in Sinaia ); Cota 2000 - Valea Dorului - Cota 1400 - Sinaia cu bocancii ( aveam prostul obicei sa plec iarna pe munte cu adidasii dar m-am lecuit de ceva timp de obiceiul asta ); Sinaia - Busteni cu bicicleta.
 9. Cateva poze din tura de Sambata ( Sinaia - Cuibul Dorului - Dichiu ) : Album.
 10. Turbocat

  Am impresia ca te-ai dus cu gandul la specificatiile versiunii noi de Hornet, cadru care-i conceput pt. furci cu cursa intre 120 si 170 mm. Cadrul meu - Hornet 2012 - nu are nici o legarura cu varianta noua. De departe arata la fel dar sant complet diferite din punct de vedere al geometriei. Astea fiind spuse sant totusi la limita de jos pt. lungimea furcii dar nu si in afara specificatiilor pentru versiunea vechie. Asa cum este acum bicicleta se comporta destul de bine chiar si pe coborari abrupte unde o furca mai lunga este in elementul ei. Daca vrei sa discutam de geometrie distrusa de furca indreapta-ti atentia catre celalalt MTB-u la meu - Focus-ul alb - .De si n-ai zice uitandu-te la ea comportamentul bicicletei este serios compromis de furca fixa ( aceeasi ca asta neagra de pe Dartmoor dar cu alta prindere pt. roata ) motiv pt. care mi-am facut un al 2-lea MTB - Dartmoor-ul - si am lasat Focus-ul pentru ture lungi si pt. oras. Cat despre mandrie: sa nu exageram totusi. Este o bicicleta facuta cu bani putini si din piese ramase de la alte biciclete. Nu ma intelege gresit sant cat se poate de multumit de cum a iesit si de cum se comporta pt. o bicicleta rigida dar o bicicleta de care sa fiu mandru ar arata cu totul altfel.
 11. Nu. Din Busteni, pe un drum forestier de langa castelul Cantacuzino care urca pe Culmea Zamora.
 12. Inca o tura pe Baiului : Restul pozelor aici.
 13. Busteni - Sinaia - Cuibu Dorului - Saua Dichiului - Piatra Arsa - Cota 2000 - Cota 1400 - Sinaia - Busteni: Restul pozelor aici. De evitat portiunea Cota 2000 - Cota 1400. Foarte mult noroi - mi-au intrat rotile pana la butuci.