MTBR

Membru
 • Content Count

  546
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by MTBR


 1. La cursiera n-am gasit pana acum petic care sa tina 8 atm si-am tot incercat diverse petice. SIngura  varianta  este solutia de pene daca ai un por mic sau alta camera, altfel cel mult 3-4 atm si mers cu grija.

   


 2. Nu-i neparat bagat pe gat (astea-s centralele viitoare) ci si-l gaseste singur pentru ca la fiecare spargere a unui nucleu de Uraniu se emit si cativa neutroni (2-4). Practic controlul reactorului se realizeaza prin folosirea catorva materiale ce absorb neutronii astia sau le schimba energia in functie de ce se vrea.

   

  La centralele viitoare fisiunea nu se poate autosustine si reactorul are nevoie de un mic generator de neutroni (eventual electroni/fotoni) care sa porneasca si sustine fisiunea. De aici sansele unui accident sunt practic 0 pentru ca prin oprirea generatorului/acceleratorului se opreste instanataneu si reactorul.

   


 3. Nu prea inteleg discutia asta. Eu cand iau bicla cu  mine sun si intreb daca au o problema sa pun bicla in camera sau daca au un loc sigur unde sa pun bicla peste noapte. Daca nu au atunci sun la urmatoarea pensiune si totul e clar de la bun inceput. Nu cred ca trebuie obligati sa aiba asa ceva, la cate pensiuni sunt cred ca ei au de pierdut, nu eu....

  • Like 1

 4. Cutia de bicla nu prea intra la transport standard. Magazinele au contracte speciale cu curierii pentru asa ceva.

  Eu am avut de adus o cutie cu un MTB si n-am gasit nici un curier din Germania care sa o aduca pentru ca depasea valorile d+L+l.

  M-a ajutat cineva care aduce marfa cu tiru/camoinulsi care foloseste o bursa de transport


 5. Din ce am inteles taximetristul ala si-a recunoscut totusi vina si a fost de acord (cel putin verbal sa-ti repare bicla) asa ca in momentul de fata ai putea sa-l informezi de procedura ce-l asteapta (cel mai probabil stie ce inseamna accident cu victime).

  S-ar putea sa ai surpriza sa-ti plateasca reparatia in avans ca sa incetezi procedura. Evident ca intelegerea se face legal si cu declaratia fiecaruia din care rezulta ca v-ati impacat si nu mai aveti nici unul pretentii...

  In caz contrar amandoi o sa alergati, tu dupa RCA-ul lui si el dupa carnet si NUP-ul care o sa vina dupa 6 luni, eventual si ceva amenzi.....


 6. 10 minutes ago, Aurex said:

  O mare nelamurire mai am : de ce angrenajele pedalier sunt pentru 9 viteze sau 10 viteze. Ce treaba au foile cu nr de pinioane? 

  au treaba cu "grosimea" lantului. Sunt multe firme care recomanda folosirea foilor de angrenaj pentru 2 "seturi" de viteze: 9-10 sau 10-11.

  Marketingul face ca acest lucru sa nu se intample si la Shimano/Sram....