Livanu

Membru
 • Content Count

  307
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Livanu


 1. Nu înțeleg de ce vă întindeți pana la pinioane de 32 pe o bicicleta de sosea. 53-39 e mult dacă nu ai antrenament și nu numai.

  52-36 cu 11-28 e suficient iar dacă nu ai antrenament sau îți place sa urci lenjer și cu cadenta atunci eu îți recomand 50-34 tot cu 11-28

  pai nu vrea sa renunte la 52, deci 52 36 ar fi ideal pt el, dar trebuie sa investeasca mai mult.

 2. Ok mersi de raspuns, dar intre caseta 11-30 si 11-32 care este recomandata? Spre exemplu intre casetele cu nr. de dinti 11-13-15-17-20-23-26-30 si 11-13-15-18-21-24-28-32 care ar fi mai utila pentru mersul pe sosea tinand cont ca sunt casete de tip mtb?

  a doua varianta, pt pinionul de 18

  Eu am 11-36 pe cursiera. Deci.....

  si ce faci cu 36-le ala?

 3. Corect dar un pas mare sigur te va sufoca mai repede. Sa zicem ca mergi pe urcare in spatele unui alt ciclist. Daca reusesti sa mergi la fel ca el dar avand o cadenta mai mare, vei salva energie, astel pastrand rezerve pentru final unde poti pune un pinion mai mic.

  Cadenta ridicata se obtine prin exercitiu, poate la inceput, daca nu esti obisnuit, o sa ai impresia ca te consuma mai mult, dar daca te antrenezi special, o sa vezi o imbunatatire a rezultatelor, utilizand o cadenta mai mare. Mai ales in cazul ciclistilor ce nu pot dezvolta o putere f mare.

  • Upvote 1

 4. Nu sunt de acord, de ce nu a reusit Nairo in prima etapa montana sa ii ia el lui Froome 1 min, si s-a intamplat invers? De ce a asteptat ultima catarare sa incerce un atac asa de puternic? Sau poate pana atunci nu a putut!

  Oricum, a pierdut acest tur si din cauza unei echipe mai slabe, desi anul acesta etapa de contratimp (scurta) a fost in avantajul lui, daca era mai lunga pierdea turul din prima etapa!


 5. Bah, voi nu aveti ce face acasa. Sincer mi se pare mare masochism, mai ales ca esti un mare grasan. si atatia km de plat ca sa faci 2 catarari ... eu unul as sari in masina pentru platul ala si as merge sa fac transul oricare din ele si m-as baga in masina la shaorma pana la al doilea trans. era la un moment dat si pentru mine o idee, dar acum ca am vazut cu ce se mananca zic un mare PAS, prefer turle prietenesti pe trans cu intoarcere seara la o pastrama si un vin de casa.

  nu prea e plat, de la baza lacului vidraru si pana unde incepe transalpina, in 100 si ceva de km strangi peste 1000m urcare

  si na, fiecare cu placerile lui, eu as mai merge inca o data

  Bravo George si Cristi

  • Upvote 1