radu_vadan

Membru
 • Content Count

  3,452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

radu_vadan last won the day on April 11 2017

radu_vadan had the most liked content!

Community Reputation

840 Excellent

About radu_vadan

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 07/03/1984

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj
 • Biciclete
  Pietro del Po Reynolds 531, BelieveBikes FS100, Merida Warp Tri, Allegro City Nexus i8.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. radu_vadan

  Da, așa. Dar atenție, nu vorbesc decât pentru Garmin, restu nu știu cum fac. Apropos de setarea automată a dimensiunii roții: se iau vreo 20 de secunde de semnal GPS de calitate bună (relativ uniform) și se calculează circumferința roții împărțind distanța parcursă la nr de rotații. Atâta tot. Tu poți să crezi ce vrei. Încă o dată: la Garmin, dacă ai senzor, viteza instantanee e dată de SENZOR, NU de GPS. De asemenea datele de la senzor sunt utilizate pentru a elimina eventuale neregularități (salturi mari) în datele GPS. Ca să nu ajungi acasă să te trezești cu top speed 120km/h când defapt ai pierdut pentru o clipă semnalul din cauza unui pod, dar mergeai cu 25 km/h.
 2. radu_vadan

  Dacă ai senzor de viteză, întotdeauna viteza instantanee (ce vezi în câmpul de speed) vine de pe senzor (cel puțin la Garmin). Distanța se ia de pe GPS și se folosesc datele de pe senzor pentru normalizare.
 3. radu_vadan

  Vezi dacă nu găsești ceva mai de soi la CycleMaster în banii ăia (poate chiar mai ieftin). Încurajăm industria locală Plus că în caz de garanție e mai simplu de rezolvat în țară decât de trimis în Germania.
 4. radu_vadan

  @ciomby în foarte puține locuri e obligatorie casca. Australia, Newfoundland și Labrador sunt singurele teritorii din lume unde casca e obligatorie pe bicicletă.
 5. radu_vadan

  Prinderea de aripă de pe seatstay bridge. Mi se pare că și a ta are acolo o gaură filetată. Pentru jos vezi că sunt niște adaptoare de la Tubus, care merg pe QR.
 6. radu_vadan

  Exact așa am și eu pe Kona mea, prindere sus pe seatstay bridge. https://drive.google.com/file/d/0B0DI_vbOTjs2OU9JUmxfVk1QdDA/view?usp=sharing Eu am pus un portbagaj low rider pe care l-am găsit întâmplător, dar merg multe alte modele. Racktime și Tubus oferă cam la toate modelele și varianta de montaj cu o singură șină pe mijloc. Sau Salsa Wanderlust dacă vrei să spargi banca. Ideea e că probabil va trebui să îndoi tu șina de montaj la forma necesară. Plus că va trebui s-o împaci cu aripa spate.
 7. radu_vadan

  Mi se pare cea mai tare chestie, să te tatuezi cu propria imagine. Spune multe despre persoană...
 8. radu_vadan

  Dacă dorești să încerci o reparație, pot să îți fac ceva recomandări. Am impresia că se poate rezolva destul de ușor. Pe urmă poți pune un fond de jantă tubeless adeziv (are doar 3-4 grame per roată) ca să nu mai ai problema asta.
 9. radu_vadan

  @Mookyama Nu, vorbeam de SLR-ul vechi, XP , adică ăsta: https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=10218;menu=1000,4,37
 10. radu_vadan

  Păi și atunci pentru ce te mai schimbi? Eu mă duc direct cu hainele de lucru. Merg relaxat, la un 20-25km/h să nu transpir, și asta e.
 11. radu_vadan

  De pe bazar la dbike găsești Crane cu windstopper la 50-60 de lei.
 12. radu_vadan

  Și eu am bazinul destul de îngust și dintre ce șei am încercat până acuma, am rămas cu San Marco Aspide Race (cea simplă fără canal). O găsești la mâna a doua sub 100 de lei. Pe locul doi ar fi Tune Komm-Vor și pe trei Selle Italia SLR 135mm.
 13. În ce sens i-ai pus ulei? Alfine 11 e cu baie de ulei, uleiul nu se completează, se schimbă complet. Trebuie dus la un service de specialitate, nu e o manevră de făcut acasă decât dacă ești foarte priceput și ai o droaie de scule. Dacă scapă ulei problema e clară, e un o-ring undeva rupt.
 14. Păi un pedalier compact de șosea, gen Truvativ Elita sau Sram Rival (cam același lucru) găsești la mâna a doua fără plăci cu 100-150 de lei. Mai pui un set de plăci de la Specialites TA și ajungi la bugetul tău, cu EXACT plăcile pe care ți le dorești.
 15. radu_vadan

  Aseară pedalând spre casă de la servici (să tot fi fost -12 grade) m-am intersectat cu alți doi bicicliști, dintre care cel de-al doilea mi-a rămas în minte pentru că avea în suportul de bidon o sticlă de Vinars de Jidvei. Așa să tot pedalezi.