radu_vadan

Membru
 • Content Count

  3,452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

radu_vadan last won the day on April 11 2017

radu_vadan had the most liked content!

Community Reputation

840 Excellent

About radu_vadan

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 07/03/1984

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj
 • Biciclete
  Pietro del Po Reynolds 531, BelieveBikes FS100, Merida Warp Tri, Allegro City Nexus i8.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. radu_vadan

  Da, așa. Dar atenție, nu vorbesc decât pentru Garmin, restu nu știu cum fac. Apropos de setarea automată a dimensiunii roții: se iau vreo 20 de secunde de semnal GPS de calitate bună (relativ uniform) și se calculează circumferința roții împărțind distanța parcursă la nr de rotații. Atâta tot. Tu poți să crezi ce vrei. Încă o dată: la Garmin, dacă ai senzor, viteza instantanee e dată de SENZOR, NU de GPS. De asemenea datele de la senzor sunt utilizate pentru a elimina eventuale neregularități (salturi mari) în datele GPS. Ca să nu ajungi acasă să te trezești cu top speed 120km/h când defapt ai pierdut pentru o clipă semnalul din cauza unui pod, dar mergeai cu 25 km/h.
 2. radu_vadan

  Dacă ai senzor de viteză, întotdeauna viteza instantanee (ce vezi în câmpul de speed) vine de pe senzor (cel puțin la Garmin). Distanța se ia de pe GPS și se folosesc datele de pe senzor pentru normalizare.
 3. radu_vadan

  @ciomby în foarte puține locuri e obligatorie casca. Australia, Newfoundland și Labrador sunt singurele teritorii din lume unde casca e obligatorie pe bicicletă.
 4. radu_vadan

  Păi și atunci pentru ce te mai schimbi? Eu mă duc direct cu hainele de lucru. Merg relaxat, la un 20-25km/h să nu transpir, și asta e.
 5. radu_vadan

  De pe bazar la dbike găsești Crane cu windstopper la 50-60 de lei.
 6. În ce sens i-ai pus ulei? Alfine 11 e cu baie de ulei, uleiul nu se completează, se schimbă complet. Trebuie dus la un service de specialitate, nu e o manevră de făcut acasă decât dacă ești foarte priceput și ai o droaie de scule. Dacă scapă ulei problema e clară, e un o-ring undeva rupt.
 7. Păi un pedalier compact de șosea, gen Truvativ Elita sau Sram Rival (cam același lucru) găsești la mâna a doua fără plăci cu 100-150 de lei. Mai pui un set de plăci de la Specialites TA și ajungi la bugetul tău, cu EXACT plăcile pe care ți le dorești.
 8. radu_vadan

  Aseară pedalând spre casă de la servici (să tot fi fost -12 grade) m-am intersectat cu alți doi bicicliști, dintre care cel de-al doilea mi-a rămas în minte pentru că avea în suportul de bidon o sticlă de Vinars de Jidvei. Așa să tot pedalezi.
 9. radu_vadan

  Port ochelari, fără evident că nu să poate.
 10. radu_vadan

  Azi am atins -20 mergând spre sală. https://connect.garmin.com/modern/activity/1518600641 Frig domle.
 11. radu_vadan

  Dacă e gheață poate avea și magie - dacă nu are ținte metalice tot degeaba. TPI - threads per inch - se referă la cât de des e țesută pânză pe care e vulcanizat cauciucul. Uneori o țesătură mai deasă se reflectă într-un cauciuc mai pliabil și implicit mai aderent, dar asta iarna nu prea contează. La minus 10 grade se rigidizează cauciucul în sine. Dacă e zăpadă, ai nevoie de un cauciuc lat cu crampoane înalte. Dacă e gheață ai nevoie de noroc.
 12. radu_vadan

  Răspunsul e simplu: https://www.bike-discount.de/de/kaufen/schwalbe-marathon-winter-240-spikes-28x1%2C60-draht-67183 De 4 ani și mai bine, pun cauciucurile astea la prima zăpadă și le dau jos la început de aprilie, atât pe bicicleta mea cât și pe a neveste-mii. Pentru o iarnă fără emoții, ca să zic așa.
 13. radu_vadan

  Cea mai rece naveta de anul ăsta deocamdată: -12.4 grade https://connect.garmin.com/modern/activity/1483014540 Recordul rămâne acu 4 ani (iarna lui 2012-2013), -21 de grade.
 14. radu_vadan

  Păi dă o geană pe bazare, eu tocmai m-am mai luat o pereche de Schwalbe Marathon Winter cu ținte, dealea cu 4 rânduri, cu 100 de lei ambele.
 15. radu_vadan

  Păi nu e așa frig. Au fost -3 cel mai puțin iarna asta. Am prins acu doi ani -21 într-o dimineață. Dar eu am doar vre-o 15 minute de naveta. Poate dacă ar fi o oră ar fi nasol dar așa e chiar plăcut.