radu_vadan

Membru
 • Content Count

  3,452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by radu_vadan

 1. radu_vadan

  Da, așa. Dar atenție, nu vorbesc decât pentru Garmin, restu nu știu cum fac. Apropos de setarea automată a dimensiunii roții: se iau vreo 20 de secunde de semnal GPS de calitate bună (relativ uniform) și se calculează circumferința roții împărțind distanța parcursă la nr de rotații. Atâta tot. Tu poți să crezi ce vrei. Încă o dată: la Garmin, dacă ai senzor, viteza instantanee e dată de SENZOR, NU de GPS. De asemenea datele de la senzor sunt utilizate pentru a elimina eventuale neregularități (salturi mari) în datele GPS. Ca să nu ajungi acasă să te trezești cu top speed 120km/h când defapt ai pierdut pentru o clipă semnalul din cauza unui pod, dar mergeai cu 25 km/h.
 2. radu_vadan

  Dacă ai senzor de viteză, întotdeauna viteza instantanee (ce vezi în câmpul de speed) vine de pe senzor (cel puțin la Garmin). Distanța se ia de pe GPS și se folosesc datele de pe senzor pentru normalizare.
 3. radu_vadan

  Vezi dacă nu găsești ceva mai de soi la CycleMaster în banii ăia (poate chiar mai ieftin). Încurajăm industria locală Plus că în caz de garanție e mai simplu de rezolvat în țară decât de trimis în Germania.
 4. radu_vadan

  @ciomby în foarte puține locuri e obligatorie casca. Australia, Newfoundland și Labrador sunt singurele teritorii din lume unde casca e obligatorie pe bicicletă.
 5. radu_vadan

  Prinderea de aripă de pe seatstay bridge. Mi se pare că și a ta are acolo o gaură filetată. Pentru jos vezi că sunt niște adaptoare de la Tubus, care merg pe QR.
 6. radu_vadan

  Exact așa am și eu pe Kona mea, prindere sus pe seatstay bridge. https://drive.google.com/file/d/0B0DI_vbOTjs2OU9JUmxfVk1QdDA/view?usp=sharing Eu am pus un portbagaj low rider pe care l-am găsit întâmplător, dar merg multe alte modele. Racktime și Tubus oferă cam la toate modelele și varianta de montaj cu o singură șină pe mijloc. Sau Salsa Wanderlust dacă vrei să spargi banca. Ideea e că probabil va trebui să îndoi tu șina de montaj la forma necesară. Plus că va trebui s-o împaci cu aripa spate.
 7. radu_vadan

  Mi se pare cea mai tare chestie, să te tatuezi cu propria imagine. Spune multe despre persoană...
 8. radu_vadan

  Dacă dorești să încerci o reparație, pot să îți fac ceva recomandări. Am impresia că se poate rezolva destul de ușor. Pe urmă poți pune un fond de jantă tubeless adeziv (are doar 3-4 grame per roată) ca să nu mai ai problema asta.
 9. radu_vadan

  @Mookyama Nu, vorbeam de SLR-ul vechi, XP , adică ăsta: https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=10218;menu=1000,4,37
 10. radu_vadan

  Păi și atunci pentru ce te mai schimbi? Eu mă duc direct cu hainele de lucru. Merg relaxat, la un 20-25km/h să nu transpir, și asta e.
 11. radu_vadan

  De pe bazar la dbike găsești Crane cu windstopper la 50-60 de lei.
 12. radu_vadan

  Și eu am bazinul destul de îngust și dintre ce șei am încercat până acuma, am rămas cu San Marco Aspide Race (cea simplă fără canal). O găsești la mâna a doua sub 100 de lei. Pe locul doi ar fi Tune Komm-Vor și pe trei Selle Italia SLR 135mm.
 13. În ce sens i-ai pus ulei? Alfine 11 e cu baie de ulei, uleiul nu se completează, se schimbă complet. Trebuie dus la un service de specialitate, nu e o manevră de făcut acasă decât dacă ești foarte priceput și ai o droaie de scule. Dacă scapă ulei problema e clară, e un o-ring undeva rupt.
 14. Păi un pedalier compact de șosea, gen Truvativ Elita sau Sram Rival (cam același lucru) găsești la mâna a doua fără plăci cu 100-150 de lei. Mai pui un set de plăci de la Specialites TA și ajungi la bugetul tău, cu EXACT plăcile pe care ți le dorești.
 15. radu_vadan

  Aseară pedalând spre casă de la servici (să tot fi fost -12 grade) m-am intersectat cu alți doi bicicliști, dintre care cel de-al doilea mi-a rămas în minte pentru că avea în suportul de bidon o sticlă de Vinars de Jidvei. Așa să tot pedalezi.
 16. radu_vadan

  Eu aș zice un ciclocros, dar bugetul e subțirel, nu știu dacă îți ajung, mai ales că trebuie și o pompă, lumini, 1-2 camere de rezervă...
 17. radu_vadan

  Port ochelari, fără evident că nu să poate.
 18. radu_vadan

  Nu prea. Și eu GripGrab folosesc, dar îmi sunt ok.
 19. radu_vadan

  Azi am atins -20 mergând spre sală. https://connect.garmin.com/modern/activity/1518600641 Frig domle.
 20. radu_vadan

  Dacă e gheață poate avea și magie - dacă nu are ținte metalice tot degeaba. TPI - threads per inch - se referă la cât de des e țesută pânză pe care e vulcanizat cauciucul. Uneori o țesătură mai deasă se reflectă într-un cauciuc mai pliabil și implicit mai aderent, dar asta iarna nu prea contează. La minus 10 grade se rigidizează cauciucul în sine. Dacă e zăpadă, ai nevoie de un cauciuc lat cu crampoane înalte. Dacă e gheață ai nevoie de noroc.
 21. Eu le-aș da cu liniarul la palmă la 90% dintre cicliștii din oraș. Poate că tot al cincilea are becuri decente, și jumătate umblă cu căștile în urechi.
 22. Nu știu pe la voi, da la Cluj oricum nu prea se omoară cu respectatul regulilor, și poliția doarme în papuci.
 23. radu_vadan

  Răspunsul e simplu: https://www.bike-discount.de/de/kaufen/schwalbe-marathon-winter-240-spikes-28x1%2C60-draht-67183 De 4 ani și mai bine, pun cauciucurile astea la prima zăpadă și le dau jos la început de aprilie, atât pe bicicleta mea cât și pe a neveste-mii. Pentru o iarnă fără emoții, ca să zic așa.
 24. radu_vadan

  Cea mai rece naveta de anul ăsta deocamdată: -12.4 grade https://connect.garmin.com/modern/activity/1483014540 Recordul rămâne acu 4 ani (iarna lui 2012-2013), -21 de grade.
 25. radu_vadan

  Eu pe Kona am niște Ashima PCD, sunt ca și TRP HyRd ca idee. Înainte am avut ceva disc mecanic și îți spun sigur că diferența e imensă. Ce avantaj ar mai fi dacă pui manete cu cablu (chiar dacă pui etriere hidraulice) e că poți pune manete de frână inline, pe top, ca să poți frâna și când mergi cu mâinile sus pe ghidon. Eu cum folosesc bicicleta predominant la naveta îmi sunt foarte utile.