leobarbu05

Membru
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by leobarbu05


 1. În București, sunt trei cluburi: BikeXpert (mtb/șosea), Dinamo-Mazicon (șosea), Olimpia (șosea). Datele de contact sunt pe pagina federației: http://www.federatiadeciclism.ro/cluburi-afiliate/.

   

  Înscrierea prespune de obicei o discuție telefonică în care spui ce intenționezi. Presupunând că veți cădea de acord, urmează să completezi o fișă de legitimare (http://1drv.ms/1A6TxXk), să-ți faci o copie a buletinului și o vizită la o policlinică sportivă pentru adeverința medicală.


 2. Eu pana nu vad un vegetarian care sa imi povesteasca cu varf si indesat toate dezavantajele si problemele prin care a trecut nu prea imi vine sa dau 2 bani pe vorbele lui si imi fac singur lectiile.

   

  Eu sunt vegetarian din 2013 și vegan din 2014. Aș vrea să-ți răspund dar nu înțeleg la ce te referi prin dezavantaje și probleme.

   

  Probleme față de ce? Principalele pe care le-am întâmpinat eu au fost legate de apropiați care nu acceptau schimbarea. Adică apare o oarecare tendință de marginalizare deoarece nu faci parte din turmă din punctul ăsta de vedere. Sau te lovești de discuții de genul: "Păi și ce mănânci? De unde îți iei proteinele? Păi și plantele nu simt durerea, ce, doar animalele?".

   

  Alt dezavantaj în a fi vegetarian sunt legate de prețurile alimentelor vegetale care sunt mai ridicate și faptul că nu oriunde găsești ce ai vrea să-ți cumperi. Dar deja oferta de alimente vegetale a crescut în ultimii ani.


 3. Sunt destul de străin de bicicletele single-speed și am o curiozitate.

  Parcă un cadru de fixie are distanța între prinderile pentru butucul spate mai mică ca la un cadru de cursieră. Din asta înțeleg că butucii pentru single-speed sunt diferiți (mai mici) față de cei de cursieră.

  Dar un butuc Shimano Nexus / Shimano Alfine cu viteze integrate este compatibil cu un cadru de cursieră sau cu unul de fixie?


 4. Care este diferența între Triban 3 și Triban 3 A ?

  Am văzut că scrie pentru Triban 3 A că este recomandat doar pentru plimbări de maxim 60 de km. De ce ?

   

  Triban 3 A este ediția de Triban 3 pentru anul 2013.

  Avantajele la noua versiune sunt schimbătoarele o idee mai bună zic eu (manetele mai ales), șaua pare mai sportivă și frânele par mai de calitate.

  Dezvantajul principal este furca din oțel, la versiunea precedentă fiind din carbon.

   

  Versiunea 2013 costă 370 de euro pe decathlon.fr, iar versiunea precedentă costa 400 de euro. La noi prețul a rămas același... Sunt curios dacă merge să o plătești în euro că e difereță mare. La cursul actual înseamnă 1636 de lei. Până la 1900 e cale lungă... La începutul anului era un catalog de prezentare cu modelele de șosea iar Triban 3 A apărea chiar cu 350 de euro.


 5. Astăzi, taxa de înscriere este 40 de lei.

  Azi, duminică, toate băncile Transilvania sunt închise.

  Am fost la un Raiffeisen Bank de unde speram că pot plăti. Dar, NU poți să depui bani de la o altă bancă Y în contul de la o bancă X.

  Mâine, taxa de înscriere e 55 de lei.

   

  Superb! :)


 6. Am 16 ani și m-am apucat de ciclism la modul serios în aprilie 2012. M-am atașat foarte rapid de acest sport, iar iarna asta m-am antrenat, am încercat să mă pregătesc cât mai bine pentru sezonul care vine, am fost pe șosea și de Crăciun, de revelion, am făcut alergări iarna, sală, iar din dorința de a merge cât mai bine, am ajuns într-o situație foarte proastă.

   

  Pe 16 ianuarie, a fost o zi în care șoseaua a fost udă, după o ploaie, iar echipamentul meu s-a îmbibat cu apă destul de repede. Pe la km 20 am simțit ceva în genunchi, o durere care a dispărut foarte rapid. Cum orice durere încercam să nu o bag în seamă, am continuat și a trecut. Numai că, pe la km 60, cu 2 km înainte să ajung acasă, am simțit, BRUSC, niște dureri oribile în genunchi.

   

  Și acum începe partea frumoasă, în care mă aflu și în prezent.

  În ziua următoare m-am urcat pe bicicletă să merg cu ea la școală și după nici 1 km a început durerea. Zilele următoare am luat repaus.

  Peste 3 zile am fost la Spitalul de Copii, unde mi s-a spus să iau repaus încă 5 zile. Am încercat să merg pe șosea, dar durerea a apărut rapid.

  După vreo 11 zile de la eveniment m-am întors, de data asta la policlinică. Mi s-a recomandat repaus încă o săptămână și să iau Flamexin (anti-inflamator) și să fac un RMN.

  La RMN a ieșit o problemă cu ligamentul încrucișat anterior.

   

  După 3 săptămâni de la eveniment mi s-a spus să fac fizioterapie, să iau în continuare Flamexin, și să iau repaus încă 3-4 săptămâni.

  Fizioterapia n-a avut niciun efect. Flamexinul la fel.

   

  În urmă cu 2-3 săptămâni, mi s-a făcut o injecție cu Diprophos în genunchi. Primele 2-3 zile parcă am simțit o altfel de durere. După s-a revenit la "normal".

  Între timp s-a recomandat, suspans... repaus.

  În perioada când am primit repaus (adică mai mereu) am mai avut mici scăpări de activități fizice, dar nimic specatuculos (dacă a început să mă doară, am renunțat).

   

  Am mai fost și la Institutul de medicină sportivă unde mi-a spus că e o problemă la rotulă (ceva nu e aliniat cum trebuie), și odată cu creșterea se va rezolva (?!?). În rest, am voie să mă antrenez (nu, nu pot!!).

   

  Ieri am încercat să fac o alergare pe jos, 45 de minute, m-a durut doar puțin la final. Azi, la fel ca-n prima zi. :-<

   

  Durerea o simt când flexez piciorul.

  Ideea este că durerea la mine apare destul de ciudat, în primul rând apare dacă merg pe bicicletă, la alergare mai greu. În multe zile a apărut din senin, fără să am vreo activitate fizică care să implice genunchiul cu o săptămână înainte sau chiar mai mult.

  De asemenea, este influențată și de vremea de afară. Pe bicicletă, am pedalat pe home trainer 30 de km cu o durere minimă, afară - am pedalat 8 km și au fost de ajuns ca să fiu nevoit să renunț.

   

  Cu alte cuvinte, DUPĂ DOUĂ LUNI DE ZILE DE RAPAUS aproape total, MĂ SIMT LA FEL. :-S


 7. O sa incerc sa cresc si presiunea din roti pana la 6-7, 23 de ce la cauciucuri, stiu ca marimea este de 28?

   

  Nu inteleg. De ce sa incep sa pedalez cu o cadenta de 40 cand spui ca e bine cu 80- 100? Cu ce ajuta?

  Cauciucul tău este prentru roți ce au diametrul 28 de inch (sau 622 în sistem ETRTO / 700C în sistem francez).

  Lățimea cauciucului este de 23 de mm.

  Pe cauciuc ar trebui să scrie o presiune maxim și o presiune recomandată. Oricum, presiunea nu ar trebui să fie mai mică de 7 atmosfere!


 8. Eu zic să mergi tot pe ceva cu roți de 28", tot ceva gen Crossway.

  Sincer, nu prea văd cum ai face coborâri prin pădure cu portbagajul în spate. :)

  Cred că-ți faci treaba fără probleme și cu o bicicletă nouă de 1500 - 2000 de lei.

  Eu, mi-as lua de exemplu ceva gen: http://www.decathlon.fr/riverside-3-homme-id_8202746.html (300 de euro) și de restul de bani îți cumperi portbagaj și ce mai ai nevoie pentru ieșirile de mai multe zile.

  Tu ști cel mai bine de ce ai nevoie.


 9. B'Twin Triban 5-ul meu. 2700 de lei la Decathlon.

  Ca specificații pe scurt: echipare Shiamno Sora 3*9 viteze, furcă din carbon, cadru din carbon și aluminiu (din carbon fiind partea din spate), plâci: 50-39-30, pinioane: 12-13-14-15-17-19-21-23-25.

  Avantaje: preț bunicel, pedale + plăcuțe incluse :), furcă față + spate din carbon, ghidon lat, aspect modern, fabricată în Italia, diverse beneficii de la Decathlon (garanție extinsă, vochere, revizie gratuită).

  Dezavantaje: greutate ridicată (10,4 kg - cu tot cu pedale), mărimea care am cerut-o a ajuns cam greu (după 2 săptămâni), transmisia Shimano Sora nu e foarte fiabilă.

  Fotografie1287d1082.jpg

  Eu am cumpărat-o pe 25 iulie și are 5500 de km până acum. Per total sunt mulțumit de ea deși mi-aș fi dorit un angrenaj cu două plăci. La banii ei, își face treaba destul de bine.

  • Upvote 1

 10. Dacă se respectă o singură regulă de bun simț totul ar fi fost foarte simplu:

  În parc mergi cu bicicleta ca să te plimbi - adică 15 km / h. Nu pentru antrenament, nu pentru întreceri cu prietenii.

  Dar asta nu va fi respecată de toți bicicliștii niciodată.

  Eu nu susțin ideea cu interzis bicicletelor în parcuri. Majoritatea își cumpără bicicletă ca să se plimbe în parc.

  Și dacă e să o luăm așa:

  - pe trotuar nu ai voie

  - pe stradă merge cine are curaj (indiferent cât o spune lume de pe aici că nu-i nicio problemă pe stradă, foarte multă lume nu-și ia bicicletă de frica traficului, chit că o recunosc sau nu)

  - dacă și în parc nu ai voie atunci unde mai mergi?


 11. De azi:

  Când mergeam pe lângă palatul Cotroceni, un șofer care stătea pe loc în coloana de mașini la semafor s-a gândit BRUSC să facă dreapta pe o strădută fără să semnalizeze iar eu eram paralel cu el (venind pe partea dreaptă). Am urlat "STOOP" și am scăpat, el oprindu-se din manevră.

  Săptămâna trecută:

  Un alt șofer cu o dubă mă depășea în curba dreapta cum cobori de pe pasajul Basarab spre Piața Victoriei. A forțat curba, eu am frânat, m-am lipit de bordură dar tot m-a șters puțin.

  Un stimabil domn dintr-o mașină m-a îmbrâncit cu mâna pe spate pe DN1.

  Eu inițial eram acel tip de biciclist de parc. Mergeam pe trotuar cu prietenii în parc. Foarte simplu. Mai apăreau mici discuții cu pietonii.

  Am mai crescut și am început cu kilometrii în număr mai mare, antrenamente pe șosea etc. Îmi doream să fiu un model pt mine și pt cei din jur așa că mergeam regulamentar din absolut toate punctele de vedere. Stăteam la toate mizeriile de semafoare posibile. Inclusiv la alea de la trecerile de pietoni unde nu trecea nimeni.

  A trecut timpul și evenimentele de rahat ca cele de mai sus m-au făcut să cred că mă lupt cu morile de vânt încercând să fiu un biciclist exemplar așa că îmi doresc să ajung cât mai repede acasă atunci când am treabă prin oraș. Prin urmare stau la intersecții doar când e necesar și jonglez printre benzi cu cea mai mare plăcere. Respect doar regulile pe care le consider de bun simț. Îmi face deasemenea o mare plăcere să merg pe ultima bandă și să depășesc mașinile atunci când se merge mai încet (mai puțin de 40 km/h). Orașul acesta e sufocat de mașini și cetățenilor și autorităților chiar LE PLACE (spun asta pentru că ei nu iau nicio măsură pt a face din București un oraș mai prietenos și mai puțin poluat). Nu am renunțat la stopuri sau la catadioptrii de pe spițe pentru că astea țin de siguranța mea.

  Nu-i suport nici pe biciliștii care merg pe contrasens sau fără lumini. E oribil când văd pe șosea cum vine din spate o mașină și din față un biciclist.

  De asemenea când merg în oraș sau când merg singur pe șosea casca cu care ascult muzica de pe telefon e nelipsită! Sunt sătul să aud doar vuiet de mașini sau claxoane inutile.

  Orașul ăsta nu merită să fii civilizat. Sunt prea mulți retardați!!

  Un mesaj sincer de la un biciclist resemnat.

  • Upvote 1