roller

Membru
 • Content Count

  690
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About roller

 • Rank
  Membru Senior

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. roller

  Eu mi-am luat husa de la TCM, pe atunci ăla din Floreasca (str Glinka, lângă fostul cinema). E pentru moto, dar îi vine bine biclei. Nu ştiu de problemele cu condensul prezentate mai sus. La mine, apără mai mult de praf. Poţi încerca şi în alte magazine TCM.
 2. roller

  Hop şi eu după o săptămână ! Dar, citeam şi mă gândeam să întreb dacă ai pus bicicleta în maşină pe partea dreaptă (sau ai pus-o pe stânga, dar cu o greutate mare peste ea în zona pedalierului ? Se poate să se fi modificat poziţia coliviei schimbătorului faţă. Nu face la toate vitezele pentru că, la unele, lanţul trece prin mijlocul coliviei, chiar dacă ea nu e paralelă cu el. Poate nu un reglaj e necesar, sau nu numai el, ci să observi dacă lanţul şi colivia sunt paralele. E posibil să nu fi fost bine strânş şurubul care fixează schimbătorul faţă pe cadru. Dacă era slăbit, a fost deplasat puţin şi asta e toată chestia. E foarte posibil când bicla e pusă orizontal şi apasă ceva pe ea.
 3. Eu îmi închipui soluţia folosită în competiţiile de şosea. Mă gândesc la momentul în care Andy Schleck a pierdut Turul Franţei pentru că i-a sărit lanţul sau ce-a fost acolo. Sigur, nu ne spune nimeni că ăsta schimbă fără greşeală, dar visez şi eu cum facem toţi în faţa minunii tehnice.
 4. Şi pe mine m-a interesat, dar concluzia e debusolantă: „s-a constat că berea permitea recuperarea pierderilor hidrice şi modificărilor de diverse tipuri, determinate de exerciţiu, în aceeaşi măsură ca şi apa", arată studiul realizat de cercetătorii spanioli.” O berică e.... o berică, dar să nu-i atribuim calităţi pe care „va să zică că nu le are...”
 5. roller

  Şi eu aş merge pe SH. Trebuie puţin noroc, dar parcă la DHS ai asigurat... ghinionul.
 6. roller

  Nu reuşesc să-mi mai fac avatarul vizibil. Mergea pe vechea versiune a forumului, acum nu. Nu-l mai găsesc în profil. Fiţi buni şi îndrumaţi-mă ! Later edit: Am descoperit locul şi nu m-a dus mintea decât să mai urc o dată poza, ca şi când ar fi nouă. A primit-o, dar n-o afişează. 2nd Edit: S-a rezolvat ! A vrut dacă l-am şters pe cel „vechi” şi l-am suit la loc ca „nou”. Ciudăţenii de software. Iertaţi-mă pentru deranj !
 7. roller

  Pentru schimbătorul spate lanţul nu poate fi „forţat”, nici în urcare, nici în coborâre, pentru că deraiorul lucrează pe bucla de revenire a lanţului. De aceea, poţi schimba pinionul în forţaj, dar nu şi foaia, unde schimbătorul lucrează pe bucla de sus, întinsă de pedalat. Aş sugera să reverifici întinderea cablului, eventual şuruburile L şi H de la schimbătorul spate. E posibil să clămpăne pentru că nu poate schimba de jos în sus (pentru asta cablul trebuie puţin strâns). Dacă n-ar coborî perfect cablul trebuie uşor slăbit.
 8. roller

  Mi-a plăcut foarte tare, dar am rămas la fraza lui: ”Le voyage en velo c'est la liberte”. După ce am văzut, mi-am amintit de adagioul (aplicabil perfect şi în Ro, după 1990, pentru unii desigur) ”libertatea de a muri de foame”. M-am gândit că, dacă m-aş duce cu bicla RO - Franţa, aş locui şi aş mânca exact ca el. Poate chiar mai bine, pentru că Franţa e descoperitoarea pubelei şi e mai bogată decât Croaţia. Poate ăia aruncă lucruri mai variate şi mai proaspete....
 9. roller

  Când a început ultima propoziţie, m-am temut foarte tare să nu mergi mai departe cu parafraza şi să spui: ”Eu le-am făcut, eu mă omor”.
 10. roller

  Zona de zgomot, pe care ai indicat-o, e foarte mare şi pot fi multe cauze. Ar trebui să facem un concurs, care găseşte cauza reală. Eu propun, la început, frecarea lanţului de colivia deraiorului faţă, dacă nu mereu, la unele combinaţii foaie-pinion. Şi... bine ai venit pe site !
 11. roller

  Dar ce părere aveţi: l-a lăsat pe Rodriguez sau n-a putut ? Ce frumoasă era o victorie a lui Contador...
 12. Bine ai venit ! Dar de ce eşti aşa de secretos şi nu ne spui ce biclă e şi poate pui şi nişte poze. De unde să ştie lumea dacă găseşti braţ de schimb, când nu ne spui ce braţ (angrenaj ai ?
 13. roller

  Apropo de pozele de pe bazar, se poate seta să nu le mai prezinte ca slideshow, ci să stea pe aia pe care o vrei şi să deschizi alta dând click pe un thumbnail de jos ?
 14. roller

  De la 30 la 35 cm tija nu mi-am mai cunoscut bicicleta, aşa îmi era de comodă şi de stabilă, acolo, unde rişti să strici tubul cadrului. Eu am găsit la mâna a 2-a.
 15. roller

  De unde le-ai procurat ? Ţi-au rămas de la bicle reparate sau ai găsit undeva ? Şi de ce le-ai dat la fier vechi ? Nu le consideri utile sau sunt chiar periculoase pentru deraior ?