ProCycling

Membru
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ProCycling

 1. Faptul ca nu te-ai incadrat in timp nu inseamna ca nu meriti medalia de finisher. Am facut acelasi lucru si la Brasov. Te rugam sa ne contactezi pentru a stabili cum poti intra in posesia medaliei.
 2. Toti copiii nascuti in 1999 si mai tarziu pot participa doar la concursurile de sambata.
 3. Da, era intr-adevar o greseala. In anuntul de pe pagina "Noutati" scria corect :-). Sunt concursuri pentru copii intre 4 si 14 ani.
 4. Concursurile de sambata sunt pentru copii intre 4 si 14 ani. Inscrierile se fac sambata intre 14:00 si 16:00 la zona de start.
 5. http://bikeromania.ro/campionatul-national-mtb/
 6. Traseele de XCO vor fi complet marcate joi 18 iulie. Pana atunci insa in zilele de 13 (dupa sosirea Turului Sibiului), 16, 17 iulie, membrii ai Ideal Geiger Team vor fi pe trasee pentru amenajari si va pot ghida. Va rugam sa ne contactati pentru a va comunica orele intre care gasiti pe cineva.
 7. Din regulamentul Triadei MTB: 2.2. XCP – Cross-country Poin-to-Point Traseul poate avea o lungime între 30 și 60 km sub forma unui singur tur. Startul si sosirea pot fi amplasate în puncte diferite. Pe traseu vor exista minim 2 zone de alimentare și asistență tehnică. Startul se va da în grup. Regulamentul UCI - XCP: course or single lap of between 25 km and 60 km Exista mai multe competitii UCI in care curse XCP au startul si sosirea in acelasi loc (de exemplu Afxentia Stage Race in Cipru). Nu este ceva iesit din comun si se incadreaza in conceptul de XCP. - Cursele de Cross Coutry de sambata, atat Elite cat si Amatori vor avea dublu rol: etapa in cadrul Paltinis Stage Race si Campionat National. Cei care vor sa participe doar la Campionatul National o pot face fara probleme. Acestia vor preda cip-ul de cronometraj dupa etapa de sambata si nu vor puncta in clasamentul Triadei.
 8. Pentru ca v-au placut traseele trebuie sa subliniem, asa cum scrie si pe site, ca mare parte din meritele pentru traseele de la Brasov le revin prietenilor nostri de la mtbtours.ro/mountainguide.ro care cunosc cel mai bine zona si ne-au aratat cele mai frumoase poteci. Am avut de unde sa alegem.
 9. Numarul de urgenta este printat pe numarul de concurs.
 10. Vom gasi o solutie pentru siguranta bicicletelor.
 11. Primii vor pleca cei de la categoriile Elite, care asa cum am anuntat pe site vor avea un start separat. Apoi in prima parte a grilei vor avea acces cei care participa la sedinta tehnica. Aceasta sedinta nu are nimic in comun cu slujba de Paste, ci este o parte foarte importanta a pregatirii unui concurs. Plasarea in prima parte a grilei este un bonus pentru cei care ii acorda importanta cuvenita. Sedinta tehnica va avea loc sambata la ora 19 in sala de sport a Liceului Sportiv (care este si Race Office) langa linia de start. Cred ca ne vom descurca si cu 400 de persoane, dar de obicei sunt cam 30 :) (din pacate).
 12. Nu exista un barem pentru Traseul Scurt.
 13. Salut, Ne poti trimite pe e-mail numele agentiei la care s-a intamplat? Se pare ca este o greseala si vrem sa o remediem. Multumim!
 14. Toate traseele competitiilor din cadrul Triadei MTB sunt trasee complexe si tehnice. Sedinta tehnica a fiecarei etape este programata in asa fel incat sa existe suficient timp pentru a explica toate detaliile si a raspunde la intrebarile concurentilor. Se descriu in amanunt traseele si se insista pe aspecte legate de marcaje, puncte de alimentare, zone periculoase de pe traseu. Consideram aceasta sedinta tehnica foarte importanta din punct de vedere al securitatii. Toti participantii la sedinta tehnica vor avea locuri in prima parte a grilei de start. Dimineata inainte de concurs exista intr-adevar o scurta "sedinta tehnica" de 5 minute care de cele mai multe ori nu este ascultata de majoritatea concurentilor.
 15. Cu siguranta va fi un trofeu, probabil pe acelasi concept. Lucram la el si il vom face cunoscut cat de curand.
 16. De obicei nu raspundem acestui gen de postari, si nu consideram ca partea financiara a organizarii unui astfel de eveniment trebuie impartasita participantilor. Totusi pentru a nu da impresia ca suntem de acord cu cele de mai sus o sa facem cateva precizari. - intr-adevar o parte din bugetul unui eveniment de acest gen se cheltuieste pe cronometraj, de altfel un element foarte important in desfasurarea unei competitii de mountain bike. Suma nu este atat de mare, dar oricum mult mai mica decat cea perceputa de o firma specializata din strainatate. - alte cheltuieli importante: tricouri, medalii, trofee, catering, combustibil, bannere, sonorizare, ambulanta, puncte de alimentare (nu, apa si alimentele nu sunt sponsorizare), produse acordate ca premii (nu, nu toate sunt primite ca sponsorizare, industria de biciclete din Romania fiind una saraca in acest moment). Daca o sa aveti curiozitatea sa va interesati cat costa multe din aceste servicii si produse o sa vedeti ca sunt sume importante, multe din ele cu 5 cifre (in lei). - numarul de voluntari a fost la fel de mare in 2012 ca si in 2011. Am remarcat chiar o disponibilitate mult mai mare in a da o mana de ajutor la organizarea acestui eveniment. Organizatorul nu poate avea "pretentia" de la voluntari sa vina din pasiune. Este alegerea lor sa o faca sau nu. - referitor la greseala de marcaj ne-am exprimat deja regretele si am explicat care a fost problema. Nu putem sa facem mai mult acum. - taxa de inscriere la Geiger MTB Challenge a fost printre cele mai mici percepute in 2012 la evenimentele de acelasi gen din tara, respectiv 45 lei daca un participant se inscria la toate cele 3 etape din Triada MTB in timp util. Si multi au facut-o. Asadar media de 70 lei este exagerata. Oricum va putem spune cu certitudine ca taxele de participare nu pot acoperi cheltuielile de organizare ale unui astfel de eveniment. - au fost acordate atat premii in bani cat si in produse. - si nu in ultimul rand - este jenant sa raspundem unor afirmatii facute sub un nume ca "ioncuvaca" :) . Daca lansati niste acuzatii pe care le sustineti si argumentati ar fi frumos sa va prezentati, si nu sa va ascundeti in spatele anonimatului. Speram sa gasim pana anul viitor motivatia si energia necesare pentru a organiza acest eveniment. Va multumim tuturor pentru participare!
 17. Din pacate suntem oameni si inevitabil facem greseli. Acelasi punct a fost in traseu si anul trecut si a fost absolut nicio problema. Stiam ce avem de facut, dar cineva a uitat sa o faca. Acest gen de erori pot aparea oricate masuri de precautie ai lua ca organizator in special din motivul de mai sus dar si din cauza lungimii si complexitatii unui traseu de XCM. Se intampla la concursuri internationale mult mai importante - ca exemplu o cupa mondiala de maraton in Canada unde primii 10 clasati au luat o directie gresita din cauza marcajelor. Asadar h3x0r nu iti putem promite ca nu se vor mai intampla niciodata astfel de greseli. Putem promite doar ca ne vom stradui ca si pana acum sa facem totul cat mai bine.
 18. Din punctul nostru de vedere a fost un singur punct cu probleme de marcaj, o eroare grava intr-adevar pe care ne-o asumam in totalitate. In punctul respectiv nu s-a respectat strategia de marcare a traseului. Era marcata directia corecta dar a ramas marcata si directia pe care s-a venit imediat dupa start. Eroarea a fost corectata la un moment dat, dar au fost destui concurenti care au trecut in directia gresita inainte. Ne cerem scuze participantilor care au avut de suferit in urma acestei erori. Din pacate acum nu putem face mai mult. Totusi injuraturile adresate de unii participanti organizatorilor de la sosire credem ca nu sunt un mod civilizat de a aborda acest gen de situatie.
 19. Nu coincid. Prin PA03 se trece de 2 ori. Punctul cu timp limita ora 17:00 (Paltinis) este intre ele.
 20. Race office-ul va fi langa linia de start (stadionul municipal, pe partea cu Parcul Subarini). Vom pune pe prima pagina a site-ului o harta cu amplasarea.
 21. Trimite-ne te rog un e-mail pe info@procycling.ro cu toate detaliile si se poate.
 22. Pentru a definitiva noua coborare spre Rau Sadului de la traseul lung am sapat aprox. 200m de poteca pe un verssant abrupt. Asta pentru a unii o poteca din partea superioara cu firul vaii. Ne-am straduit dar nu a iesit in totalitate ciclabila si recomandam parcurgerea ei pe jos. Va fi acolo un arbitru care va indruma concurentii in acest sens. Dupa ce se intra in firul vaii traseul a fost curatat atat cat a fost nevoie pentru a putea fi parcurs pe bicicleta.
 23. Coborarea spre Valea Sadului va fi modificata. Inca mai avem de "construit" 200m de poteca :-). Vom anuntat in curand si timpii limita pentru anul acesta.
 24. La ultima etapa putem sa-ti inlocuim medalia rupta de la Brasov.