claudiu71714

Membru
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Neutral

About claudiu71714

 • Rank
  Member
 • Birthday 01/01/1971

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Arii de interes
  Fitness cu ajutorul bicicletei
 • Biciclete
  Giant CRX2, Cannondale Caad8
 • Localitate
  Bacau
 • Ocupaţie
  Inginer constructor

Metode de contact

 • Yahoo
  claudiu71714@yahoo.com

Recent Profile Visitors

690 profile views
 1. Prima saptămână: Am pedalat 89 de km. în 3 sesiuni: 20+20+49 Combinația: exercițiile date de kinetoterapeut întâi urmate de sesiunea de pedalat pe trainer dă roade. Durerile nu au dispărut ca prin minune dar sunt de mai mică intensitate și dătătoare de speranță că nu voi abandona bicicleta. Nu știu ce să fac după sesiunea de pedalat. Să mai fac o sesiune de exerciții Whilliams sau sunt alte exerciții de stretching care mi-ar fi benefice. În cei 20 de ani de când mă lupt cu boala am încercat exerciții minune de pe net și au fost doar experimente pe propria piele. Aici în Bacău nu gasesc îndrumări de la kinetoterapeuți aplicabile la ciclism. Sfatul pe care îl primesc: ”Nu-ți face bine. Nu mai fă.”
 2. Am câștigat prima bătălie! M-am sculat din pat drept. Războiul continuă.
 3. Astăzi am început noul program. Îmbrăcat în lycra am făcut exercițiile date de kinetoterapeut și apoi 20 de km. în 40 de minute pe trainer. Aștept mâine dimineață să văd răspunsul ( mă trezesc cu scolioză sau ba). Pentru că proiectul meu să fie mai interesant am hotărât că pentru fiecare kilometru parcurs pe trainer să pun într-un cont de economii 1 leu. Deci azi 20 de lei. Scopul contului este de a aduna suma de 2000 lei ( implicit 2000 de km.) pentru a cumpăra un trainer Smart ( Tacx Vortex T2180; pentru că lucrurile să devină mai interesante) sau să cumpăr medicamente, vizite la kinetoterapeut, etc. Fondul "Bicicleta& Hernia" Termen până de Black Friday în noiembrie. Ori i-au trainer nou smart ori vând bicicletele cum aveam de gând înainte de a începe acest topic. Am să alternez simulatoarele ( Zwift, Bkool, etc.)ca să-mi dau seama care mă satisface mai mult pentru ca să fac abonament. Sfaturile pe care le primesc de la voi îmi sunt de real folos mai ales că văd posibilitatea de a pedala suferind fiind de hernie de disc. Mulțumesc!
 4. Bună observația! Interpretarea de la RMN (2010) și radiografie (2017) spune ceva despre " Rectitudinea coloanei vertebrale lombare" deci, de undeva trebuie să se îndoaie. Asta cred că e principala problemă care nu are rezolvare nici măcar chirurgical cred. Dar nu disper, am rezolvat altele și mai și ( sau făcut 10 ani de la operația de meningiom plus infecție intraspitalicească ( Bagdasar Arseni)).
 5. @CipM Mulțumesc pentru sugestiile pertinente . Da, bicicleta reclinată ar rezolva problema spatelui dar, există întotdeauna un dar, doresc să mă amăgesc că trăiesc cât mai mult senzația de ieșire cu cursiera cu băieții la pluton. Este un surogat de socializare, dar e mai mult decât nimic. Nimic nu poate înlocui descărcarea de andrenalină pe care o simt când sprintez ținând ghidonul de jos sau, pe cățărare pedalând din picioare :-) Acuitatea mea vizuală este foarte bună: Văd fără ochelari. Despre cei cu câmp vizual tubular se spune că pot citi tabela cu orarul autobuzelor din stația de autobuz dar le e dificil să găsească statia.
 6. Mulțumesc! Timp și răbdare am berechet. Am 46 de ani și deja sunt pensionar. Am fost în 2012 și 2015 la întâlnire Ciclism.ro, Făceam naveta cu bicicleta 25 de km. pe zi plus în weekend curse de 70-80 de km. Am să vă urmez sfaturile și în plus am să reduc timpul pe bicicleta la 20-30 de minute pe zi și cred că dacă fac exercițiile pentru spate ca și încălzire sper să mă ajute. Vreau să cer permisiunea adminilor să inițiez un topic în care să țin un jurnal cu evoluția mea. Pentru mine înseamnă foarte mult să știu că fac parte din această comunitate. Spor la pedalat!
 7. Mulțumesc! Am fost și la neurolog și neurochirurg și profesor de chineto. și au spus că hernia este mică și nu trebuie intervenție chirurgicală. Dacă fac exercițiile Whiliams și nu forțez mă simt bine (fără dureri) Mai sper că există și pentru mine o combinație de exerciții de încălzire și revenire ca să pot să mă dau măcar o oră pe sesiune.Nu pot să concep să renunț. Dacă nu mă dau până ce hernia se face de cuțit și mai vedem pe urmă. Am auzit că există metodă minim invazivă. Sper în continuare.
 8. Bună ziua! Vreau să vă cer ajutor pentru a putea bicicli in continuare în condițiile mele. Pe scurt: Am povestit în topicul frustraților că sufăr de retinopatie pigmentară și de aceea singura formă de ciclism este cu cursiera pe trainer și cu lapatopul pe Zwift. Ar fi fost bine și așa dar hernia de disc L4-L5 nu mă lasă. Nu am dureri în timpul pedalatului dar când mă trezesc a doua zi și mă ridic din pat într-o poziție scoliotică (scolioză antalgică) și acompaniată de dureri. Menționez că cedează la un cocteil de medicamente: Tador, Midocalm, etc. Oare nu mai este nici o soluție? M-am resemnat că nu o să mai ies pe șosea, dar vreau măcar pe trainer să am bucuria hamsterului.
 9. Scuze! Greșeală de tehnoredactare. Am vrut sa spun condamnat la trainer.
 10. Mulțumesc pentru întrebări. Boala e de fapt Sindrom Usher de tip II, hipoacuzia bilaterala moderată o am din copilărie, acum după 40 de ani și-a instalat retinopatia pigmentara. Mulțumesc divinității că am acuitatea vizuala bună. Nu cred că ar fi bine sa mai ies pe stradă cu bicicleta chiar daca sunt foarte atent, pentru orice incident eu aș fi vinovat. PS: Am făcut toate investigațiile posibile și am consultat vreo 5 medici specialisti și profesori universitari. Frustrarea ciclistă vine de la faptul că sunt autoconsum nat la trainer și realitate virtuală :-(
 11. Am fost diagnosticat cu retinopatie pigmentară. Câmp vizual tubular. Deci bicicleta rămâne pe trainer all season și mă mai dau doar pe ZWIFT.
 12. [quote name="BogdanTimisoara" post="714846" timestamp="1464175131"0. Mai ramane problema bateriei, care se rezolva fie cu acumulator extern fie - cum folosesc eu pe trekking - cu alimentare USB din dinamul bicicletei. Te rog detaliază ce adaptor/incarcator folosești de la dinam si de unde se poate cumpăra.
 13. Mai vine careva la întâlnirea Ciclism.ro cu trenul de Brașov vineri 03.07.2015?
 14. Merge cineva la întâlnirea Ciclism.ro cu trenul de Brașov vineri 03.07.2015. Eu urc din Bacău.
 15. Pune un filmulet mai ales pentru tehnica de hidratare!