mihai110

Membru
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mihai110

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 10/06/1980

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Arii de interes
  Biciclete si componentele sale.
 • Biciclete
  Drag Hacker SF
 • Localitate
  Iasi

Metode de contact

 • Yahoo
  allexiss80
 1. Arta sau nu, a fost de ajutor sa citesc subiectul. Eu am doua biciclete, la prima am schimbat pedalele cu unele mai subtiri.. ,,scunde'' pedalierul fiind de 170mm, iar la a doua am cumparat un angrenaj tot de 170mm dupa ce am citit aici. Lumgimea pe interior a piciorului meu este de 80cm, iar conform unor tabele culese de pe net m-aş incadra la pedalier de 170mm. Plus de asta consider benefic sa pedalez cu o cadență/rotație mai mare, forța obținută in aşa mod este mai greu de contracarat de obstacole gen rampe. Un pedalier mai lung poate ajuta in momentul plecării de pe loc si puțin până intri in ritmul cadenței ,,preferate'' Mulțumesc!
 2. Multumesc pentru corectare.. acum o faceti şi pe proful de limba română. Mi se pare nesemnificativ. Eu incercam totuşi o discuție tehnică. Montând o pedala mai groasa nu ,,va descrie un cerc diferit'' ci acelasi cerc se va muta mai sus ca altitudine. Implicit razele acestuia si centrul cercului desigur. Ideea e ca eu am afirmat initial ca o ipoteza c-aş fi lungit brațul pedalier schimbând pedalele. După un calcul ulterior am constatat ce s-a intâmplat de fapt. Cercul s-a mutat mai jos şi garda la sol. Nu se lungeşte brațul şi nu ajută la un cuplu mai mare, nu are asemenea implicare.
 3. Lungimea bratelor pedaliere nu e modificata, doar cercul de rotatie se va muta mai sus.. implicit si centrul unde se intalnesc razele, pt ca voi fi ,,cocoțat'' mai sus cu cativa milimetri.. dupa caz. Când bratele pedalelor se afla in pozitie verticala ambele talpi vor fi la o distanta mai mare fata de sol si de axul angrenajului. Face-ti totusi o confuzie, in schimb apreciez implicarea dvs.
 4. Discutia initiala era despre diferenta de dimensiune de 2.5mm care modifica inaltimea centrului cercului de rotatie al angrenajului. Dumneavoastra contraziceti apoi sunteti interesat ce facem cu pedale asa groase? Uite ca eu nu am calculat din prima si am facut presupuneri pe forum. Ar fi fost ok sa rezolv problema altcumva?
 5. Fizikant Atunci când pedalezi nu calci pe axul pedalei. Nu e relevant Fa un experiment si pune adaos de 5 centimetri pe ambele pedale. Automat raza de jos porneste de mai sus.. si se va intâlni cu raza de sus fix in centrul de rotatie care nu este in axul butucului pedalier. Dupa ce inlaturi acel adaos de 5 centimetri ce se va intâmpla? Vei coborî.. razelele si centrul cercului de rotatie, si garda la sol a corpului.
 6. Ok. Sa vedem Dupa ce am schimbat pedalele, in momentul când brațul se află in pozitie verticala talpa mi-a coborât cu 2.5mm, daca voi pune pedalele vechi talpa va urca cu 2.5 mm. Rezultă ca eu voi roti angrenajul cu 2.5mm mai sus de sol.. si de axul pedalier. Aşadar centrul cercului de rotație se va muta mai sus sau mai jos in funcție de înălțimea pedalei. Eu nu le-am calculat din prima .. şi am presupus ca mi-am lungit brațul pedalier doar schimbând pedalele. De fapt nu am mutat decât centrul cercului de rotație a angrenajului. Apoi am fost nevoit să dau şi scaunul mai jos.
 7. Am inteles cum se masoara.. din centrele axelor. Dar atunci cand calc pe o pedala mai ,,inaltă'' sau mai ,,scundă'' nu se pune? Indeosebi atunci când pedalez cu milocul talpii, si oarecum talpa paralela cu solul in momentul când bratul se afla in pozitie verticala față de sol. Poate ca centrul cercului de rotatie s-a mutat mai sus (cu pedalele inalte) ? Asta ai incercat sa explici Traveller?
 8. Salutare Stiu ca e subiectul de anul trecut, dar am citit cu interes, probabil si altii ca mine.. Un detaliu ce cred ca s-a omis in discutie, sunt pedalele. Avand in vedere strictetea milimetrica a problemei. Am schimbat pedalele cu unele mai ,,subtiri''-,,scunde'' cu 5mm decât cele cu care a venit bicla din magazin. Asadar am obtinut o lungire a bratului cu 2.5mm Am observat ca majoritatea pedalelor sunt ,,inalte'', mai putin cele speciale pt pantofi.
 9. Am luat fond de jante michelin, si pe spatele ambalajului este un desen care arata exact cum trebuie sa "cada" fondul de janta, am vrut sa atasez poza dar nu stiu cum... , deci la jantele cu "borduri rotunde" fondul tre' sa fie cat partea plata. E vorba strict despre jantele cu acele "borduri rotunde" ... uite si poza celor de la michelin: http://imageshack.us...dsc00148ig.jpg/
 10. poti lua Rockrider 5.2 ca are 8 viteze, iar in loc de primele 3 de pe lista poti lua asta: http://www.dimisport.ro/biciclete/biciclete-hardtail/bicicleta-drag-zx2pro.htm si-ti mai ramane si rest...
 11. schimbatul transmisiei chiar are efect! adica de la o plaja de 14-28 (pt pinioanele cu 7 randuri) se trece la 11-32 (8 randuri), iar schimbatorul de pinioane tre' sa stie sa mearga pe 32 dinti sau respectiv 34 dinti.
 12. PHFlorin cum ti se par jantele de pe bicla? nu prea am vazut coment-uri despre ele, mie mi-au venit pe un "drag hacker", multam!
 13. http://images5.okr.r...076-700_700.jpg http://www.cyklovybava.cz/image/product/800:600/jpg/4135/rafek-remerx-panther-559x19-32-der-stribrny.jpg Salut din nou! ce latime ar trebui sa aiba un fond de janta pentru remerX panther de 559x19 ? intreb pentru ca in interior are o suprafata plata de 13 - 14 mm unde sunt montate capsele apoi niste "borduri rotunde" care urca spre marginea ..peretele lateral al jantei,, si nu vad sa se aseze prea bine. Daca as pune fond de 20 mm ar fi problema? mai ales ca se va intersecta cu cauciucul.. sau pun de 14 mm ?Multumesc!
 14. puterfixer cum masori franele Shimano Deore la 107mm ?? Clestele intreg sau de la mijlocol gaurii de prindere? Multumesc!
 15. http://www.ebicycles...ols/frame-sizer Vezi mai sus un calculator de marime a bicicletei . Trebuie sa-ti masori piciorul pe interior . Trebuie luat in considerare ca ai varsta de 17 ani si peste un an-doi vei avea un pic alte dimesiuni. Ori cumperi bicla un pic mai mare cu un numar ori o cumperi pe masura si iar mai strangi bani un an sau doi.. (asta daca ai chef sa cumperi in fiecare an bicicleta).Da o raita pe la toate magazinele de biciclete din TM pe urma pe net si apoi iti faci un fel de lista cu ce-ai gasit si o alegi pe cea mai bine echipata.Nu te grabi sa dai banu.. Bafta! O mica sugestie: "Bicicleta Drag ZX-2 Pro 2012" "Bicicleta Focus Raven Rookie 2011" "Univega Alpina HT-300"