mircea87

Membru
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by mircea87


 1.  

  În timp ce fac câteva poze cu pictura exterioară, o călugăriță vine la mine și mă întreabă ce fac. Nu știu la ce se referă și îi cer explicații suplimentare. Îmi spune că „nu prea e voie cu bicicleta în curtea mănăstirii”. După câteva negocieri, mă lasă să o las la intrare, dar să nu se vadă din curte. Spre deosebire de călugărița de la Sucevița, cu aceasta am putut purta un dialog normal, calm.

   

  După ce las bicicleta în locul indicat de călugăriță, îmi continui munca de fotograf.

   

   

  Cum să îți lași bicicleta în parcare, în spatele unui gard așa de înalt, nelegată?

   

  Mă uit de curiozitate la ce scrie pe ușă. Nu este niciun semn care să îmi interzică accesul în curte cu bicicleta. Oricum, tot e bine aici că poți discuta civilizat, nu ca la Sucevița.

  As vrea sa scriu si eu cateva randuri despre experienta mea la aceste manastiri atunci cand am fost cu bicicleta.

  E adevarat ca la Sucevita si la Moldovita (prima oara), a ramas colegul meu de tura cu bicicletele afara, iar eu am putut intra in voie.

  La Sucevita s-a intamplat ca in biserica sa ma intalnesc chiar cu stareta care a inceput sa mi vorbeasca despre istoria si pictura bisericii si s-a bucurat cand i-am zis ca am venit pe bicicleta de la Botosani. Deci as putea spune ca am ramas cu o amintire placuta de acolo. Probabil, daca as fi fost singur, as fi avut aceeasi soarta ca a ta.

  A doua oara cand am fost la Moldovita, eram singur; asa ca am incercat sa intru cu tot cu bicicleta si sa intreb daca o pot lasa undeva deoparte, dar in incinta. Raspunsul a fost negativ. Motivul: vin grupuri mari si impiedica lumea. Cand am vazut ca nu am nici o sansa, mi-am facut o cruce si-am plecat.

  Insa cel mai bine, ca biciclist, am fost primit la Voronet, la Humor si la Dragomirna.

  La Humor, dupa ce am fost lasat sa-mi rezem bicicleta undeva deoparte in incinta, sa fac poze etc., cand am iesit, i-am multumit frumos calugaritei, iar ea s-a bucurat si chiar mi-a multumit ca le-am vizitat manastirea.


 2. Ziua 2 - duminică, 02.08.2015

  La intrarea în mănăstire mă întâlnesc cu un cursierist din Botoșani, care frecventează și el forumul (se știe el). Schimbăm câteva vorbe, după care eu intru în mănăstire, iar el se întoarce acasă.

  ;)

  Bravo, @@RobertS, pentru turele si fotografiile pe care le-ai facut prin Bucovina!

  Abia astept sa vad pozele si sa citesc si randurile despre locul unde ti s-au incins sabotii :D (stim noi despre ce vorbim).


 3. Impulsionat de acest topic, m-am hotorat sa merg si eu pe Transrarau. Asa ca am plecat cu un prieten ieri (4.07) la 5.30 dimineata din Botosani (acasa) si am ajuns sus, urcand partea nordica, la ora 12.42 (de-acasa de la mine pana sus sunt 132 km), trecand prin Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc. Apoi acelasi drum la intoarcere. Total: 262 km, 11h 20min in sa + pauzele de rigoare si am intrat in Botosani pe la 21.15. Angrenaj 52/42 - 13-28. Eu... 54 kg :D . Bineinteles, am ajuns rupt in doua acasa, dar a fost frumos.

  Daca weekend-ul asta nu am reusit sa ajung pe Transfagarasan la intalnirea ciclism.ro, am zis sa urc totusi un alt Trans.

  Multumesc @@octav de impuls prin aceasta postare!

  Mai jos, o poza cu mine impreuna cu bicicleta mea (Cilo - Columbus SLX) sus pe Rarau.

  IMG_7840.jpg

  • Upvote 8

 4. Vine unu' mort de beat, intră într-o biserică catolică, discută puţin cu statuile, după care intră în confesional şi se aşează pe scaun... Stă preotul ce stă, tuşeşte puţin... Ăsta nimic... Mai stă o vreme, după care bate în perete, doar-doar i-o atrage atenţia, da' ăsta: - Nu mai bate, băi fraiere, că nici aici nu e hârtie igienică!

  • Upvote 3