andy

Membru
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About andy

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 10/11/1978

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Biciclete
  Ideal Race Pro
 • Localitate
  Bucharest
 1. Sambata am fost pe traseu de la Ghica pana la finish. In conditiile in care nu plouase de cateva zile. Zona critica a fost si va ramane probabil acea linie dreapta inainte de ultimul camp (la cca. 5 km de ultimul punct de alimentare). Anul trecut era acel teren accidentat cu urme de tractor (zona arata). Anul acesta, este o mare mlastina, la care fata de sambata mai adaugam 2 zile de ploaie. Va fi greu sa se usuce in zona acceea. In restul zonelor se formeaza, sau persista acele balti care pot fi ocolite pe margine. Daca se mentine prognoza va fi un traseu practicabil, ceva mai tehnic decat in ultimii 2 ani (tehnic = noroi). Zonele uscate vor alterna cu zone de noroi serios din paduri unde important este sa tii capul sus si sa cauti permanent alternative. Daca nu ploua 1-2 zile inainte de concurs, nu vad de ce sa fie probleme pe camp unde se zvanta repede. Am fost 2 persoane pe traseu. O bicicleta a ramas cat de cat curata, la cealalta a trebuit sa curatam noroiul de la furca...deci capul sus si privirea inainte.
 2. din ce rezulta pe bikemap sunt 15,5 km de urcare si 990 dif. de nivel, deci 6,4% panta medie si asta timp de 15,5 km Sper ca o parte este cu telescaunul si cealalta cu teleschi-ul :-) consistenta treaba dupa o zi de XCO
 3. am fost duminica pe traseul mediu (o mare parte din el). Sunt tablite verzi si rosii, vopsea pe copaci etc. Daca se merge cu un print al hartii de pe site sau bikemap este usor de facut traseul. Uitasem cat de frumoase si tehnice sunt coborarile de pe traseul mediu. Pentru cel lung mai trebuie un pic de antrenament in plus ... Nu va faceti probleme de ursi pe potecile de pe munte. Noi am intalnit un pui de urs, in lastaris, la cca. 2 km de pastravarie pe valea Azugii :-) la 5-10 m de drumul forestier la ora 14:00 la pranz.... nu avea nici o treaba. Deci recomand sa mergeti in grupuri mai mari si ev. cu un fluier sa va anuntati prezenta prin zonele mai putin circulate. Mama ursoaica lipsea dar o asteptau jandarmii :-)
 4. Experienta mea: Ochelarii de soare/ciclism cu rama interioara (clips) au probleme de aburire, asa cum bine s-a spus mai sus. Problema apare cand mergi incet sau te opresti si exista diferenta de temperatura intre ce emana corpul (fata) si probabil vremea rece, din moment ce ploua. Problema este ca daca ploua, se uda si lentilele de contact care ies instantaneu. La fel ca si la dus sau daca sunt la piscina si prind un pic de apa la ochi. Concluzie: pe timp ploios am avut probleme atat cu ochelarii si rama interioara cat si cu lentilele de contact. Pentru mine a mai fost un impediment suplimentar la lentilele de contact. Daca mergi cu viteza, si nici macar mare, cu toate ca am purtat ochelari cu lentila clara si lentile de contact e ochi, acestea din urma s-au uscat repede (senzatie de ochi uscat de la vant/curent) si le-am pierdut. Apoi sa vezi cum pui alte lentile cu mainile prafuite.... Cel mai confortabil am mers (cu exceptia situatiei in care ploua) cu shimano equinox si RX clip (sper ca am retinut corect denumirea). Am dat in 2011 cca. 400 lei + lentilele. Pretul lentilelor variaza in functie de grosimea aleasa (independent de dioptrii), daca sunt antireflex, antizgrieturi etc. - dar aici fiecare stie mai bine ce vrea. Le sterg odata la 1 luna, daca merg in conditii normale (off road). Lentilele sunt ideale in schimb, cand joc baschet. Acolo sunt perfecte. Nu e umezeala mare si nici ochiul nu se usuca de la curent/vant ;-)
 5. Doresc foarte mult sa ajung la acest concurs (etapa individuala). Intrebare pentru cei care il cunosc: cum ati descrie traseul in cazul in care vremea se mentine cf. prognozei? Este pietros deci accesibil, zone cu noroi lutos, sau sol drenant care permite o uscare acceptabila in cazul in care iese un pic soarele sau bate vantul? Am experienta Mediasului si Primei evadari din anii trecuti si fiind dispus la multe, totusi parca aici, la aceasta altitudine,m-as gandi de doua ori inainte sa iau la drum.
 6. ursii sunt cam speriosi de fel, dar daca erati cumva pe o linie intre ursoaica si ursulet, era bine ca traseul de acolo sa fie la vale :-)
 7. Se poate regandi limitarea categoriei de varsta pentru copii la tura family (in prezent 8-13 ani) si pentru participanti mai tineri? Asta in conditiile in care un parinte isi asuma, ca un copil de varsta 6-7 ani poate aborda traseul de 14 km si 140 m dif. de nivel. multumesc