Rodney

Membru
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Rodney

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 1. Salutare tuturor. Am 18 ani iar in ultima perioada in mintea mea s-a inradacinat foarte puternic ideea de a ma inscrie la un club de ciclism profesionist (in Bucuresti). Asta se datoreaza si faptului ca am inceput sa merg pe cursiera (in ultimii doi ani am mers pe un mountain bike, turele fiind similare cu cele ale cursiererelor, pe sosea, dar mai scurte). Pasiunea pentru cicliscm o am de mic, pentru ca incepusem sa ma uit la marile tururi dar nu aveam bicicleta. Am auzit mai multe pareri despre faptul ca "mi-a trecut" varsta pentru a face ciclism profesionist sau pentru a participa la mari concursuri (sau doar concursuri) si poate doar la vreun club de amatori sa reusesc ceva. Legat de pregatirea fizica, am mers si pot merge peste 80 de km pe zi, eventual si cu niste catarari (fac asta foarte rar pentru ca nu am cu cine...toate turele le fac prin Bucuresti sau prin imprejurimi) Bineinteles, aceasta este doar o evaluare a mea pentru ca nu pot spune ca fac asta de mic. O alta intrebare ar fi ca daca as putea sa ma inscriu la un club, va trebui sa am deja un anumit nivel de pregatire fizica, sau mi-l voi putea dezvolta mai bine acolo? Si totodata, daca ma voi inscrie, presupun ca intr-un fel asta imi va afecta si scoala pentru ca stiu ca necesita mult timp. De asemenea din cunostintele mele trebuie si niste cheltuieli in plus (mai mult la cluburile de la noi din tara, asta am auzit, si nu stiu daca imi va trebui alta bicicleta).
 2. Rodney

  Cam asa ma gandeam si eu. Ca un buget pana in 3000-3500 mi-ar ajunge. Aceasta mi s-ar parea o varianta destul de buna. Dar probabil pretul o da de gol. http://www.freeridebikes.ro/2012/scott-speedster-60-2013-2-750-ron.html
 3. Salut! Urmeaza sa imi cumpar o cursiera si caut niste sfaturi sau sugestii in legatura cu ce as putea cumpara. Tin sa mentionez ca intentionez sa merg cu ea minim 4000 de kilometri(atat am facut cu precedenta, dar aceea era un mountain bike din otel; la cursiera presupun ca va trebui sa schimb mult mai multe piese pentru distanta asta). Care ar fi cea mai buna varianta? Am inteles ca exista cursiere care nu sunt facute pentru activitati mai intense, si nu sunt asa rezistente. Este adevarat? Eu voi face catarari si sprinturi, si de aceea nu as vrea sa ajung sa imi cumpar una "de croaziera" din nestiinta de cauza. Am gasit mai multe optiuni, dar deocamdata nu sunt atat de experimentat incat sa imi pot da seama daca este ceea ce imi trebuie. Bugetul ar fi pana in 3000 de lei. Poate 3500. Banuiesc ca asta limiteaza destul de mult din optiuni. Multumesc. :) *Sunt dispus si pentru un second hand daca am garantia ca a fost bine ingrijita si ma va tine ceva mai mult timp.
 4. Si presupun ca exista cadre de diferite marimi, nu? Asa ca nu merge orice tip de cauciuc.
 5. Eu merg foarte mult prin Bucuresti, iar aici problema principala pe care o vad eu sunt bordurile sau gropile, dat fiind ca nu merg tot timpul pe sosea. De acest lucru mi-e teama. Iar uneori mai merg si pe drumuri de tara sau forestiere, iar acolo nu pot merge cu o cursiera. Cel mai ieftin ciclocross pe care l-am gasit este 2900 de lei. Iar intre acesta si restul pe care le-am gasit diferenta este destul de maricica. Bugetul meu fiind cam la 2000-2500 de lei, deocamdata. Ce-i drept nu am cautat decat pe internet, dar imi inchipui ca nu voi gasi ceva foarte diferit "pe teren".
 6. Salut, Planuiesc sa imi iau o cursiera cat de curand, si dat fiind ca eu merg mai mult prin oras si nu tot timpul pe sosea, iar uneori si pe drumuri neasfaltate, am vazut ca exista bicicletele cyclocross care sunt mai bune pentru asa ceva decat cursierele. Ori deocamdata pentru mine acestea din urma sunt prea scumpe, asa ca as avea urmatoarea intrebare: Daca imi cumpar o cursiera, voi putea dupa aceea sa ii pun cauciucuri de cyclocross? Ca sa pot merge cu ea si pe drumuri mai putin netede? Sau va fi prea mult pentru ea? Pentru ca stiu ca cele de cyclocross au cadrul mai rezistent. Multumesc.