ciomby

Membru
 • Content Count

  925
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ciomby last won the day on April 11 2020

ciomby had the most liked content!

Community Reputation

294 Excellent

About ciomby

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 05/02/1957

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Pinarello, Raleigh, Allegro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ciomby

  Mă uit cu plăcere la reportaj, ultimele două poze pot inspira vreun amploaiat de la primărie să investească vreo două-trei milioane de euro pentru achiziționarea acestor limitatoare de viteză în vederea montării pe pistele locale !
 2. ciomby

  Interesant, noi facem comparații cu lumea civilizată, la noi găsim tot felul de metode de a transporta bicicleta (demontare pe bucăți, roțile ascunse prin orice cotlon de vagon, plata unui bilet întreg pentru bicicletă !). Ar trebui să ne concentrăm pe o strategie activă de exemplu: prezentare în presă a situației, organizarea de proteste la sediul Ministerului Transporturilor sau la sediile companiilor de transport pe calea ferată și de ce nu un marș de protest prin oraș. Nu prea pricep unde au dispărut subit ONG-urile mari iubitoare de mișcarea biciclistică, acum vreo 5-6 ani erau foarte prezente peste tot, chiar și la guvern în vederea înființării „pistelor de biciclete pe trotuare”, acele benzi adezive portocalii de câțiva euro pe metru liniar + manopera la același preț !
 3. ciomby

  Incredibil unde am ajuns în secolul XXI, în Europa ! Să fim îngroziți de represaliile pe care le vom suporta la călătoria cu bicla în tren !
 4. ciomby

  așa cum am zis anterior, am ajuns la gara Băneasa , trenul de la Constanța tocmai oprea la 17.45, bineînțeles pe linia cea mai îndepărtată -3, prin pasajul subteran. până m-am dezmeticit să găsesc intrarea-n pasaj trenul se mișca deja , am renunțat și am așteptat-o pe șefa gării care dăduse semnalul de plecare (17.48). mi-a zis că nu mai este permis accesul cu biciclete pe RegioCălători. am plecat mai departe la Gara de Nord, acolo, de cum mi-au văzut bicicleta, casierițele m-au atenționat de cum am intrat că nu mai este permis cu bicla în tren. , pot să urc pe răspunderea mea în vagon și acolo să plătesc tarif de bagaj greu/Km.
 5. ciomby

  Personal sunt interesat de călătorit cu bicla peste câteva zile cu Regio Calatori, spre Constanța. Sper să ajung la ora 17.48 la gara Băneasa (retur dinspre Constanța), voi întreba direct conductorul de tren.
 6. ciomby

  de pe situl oficial Regio călători: Transportul bicicletelor cu trenurile Regio Calatori 14/06/2021/în Anunturi urgente /de Marcela Pop Stimati calatori, Incepand cu data de 14.06.2021 in trenurile Regio Calatori pot fi transportate gratuit bicicletele pliabile/demontabile, pe toate tipurile de trenuri, ca bagaj de mana in limita spatiului disponibil. Celelalte tipuri de biciclete nu se accepta la transport! Sursa: https://regiocalatori.ro/cat/anunturi-urgente/
 7. ciomby

  răspuns robot: „imposibil de găsit această locație !”
 8. ciomby

  salut ! băieți se strânge lațul încet-încet. mai întâi ne-au luat cu binișorul, „oamenii de bine” s-au sacrificat pentru noi și ne-au amenajat „piste speciale”, acum ne limitează viteza și ne încurcă cu tot felul de idioțenii ! se vede de departe că indivizii care propun sau aprobă legislația pentru domeniul biciclistic nu au circulat vreodată pe bicicletă și habar nu au cum este văzut traficul și cum este afectat biciclistul din România. așa cum azi doresc să limiteze viteza de circulație ei vor fi capabili să introducă în legislație chiar și obligativitatea obținerii unui „permis” pentru a circula cu bicicleta pe stradă însoțit de achitarea unor taxe aferente : impozit pe biclă, asigurare, vizite medicale anuale, plata unor revizii obligatorii anuale și altele. sper să mă înșel, dar în cei cincizeci de ani de când merg cu bicicleta pe stradă am văzut multe !
 9. ciomby

  salut ! personal nu cred că individu ar fi avut vreo „șmecherie” montată la bicicletă, ar fi fost incredibil de grea (motor + acumulatori) și „bătea la ochi” ! pur și simplu era superdopat și nimic mai mult !
 10. ciomby

  motor electric de 500 wați adică 0,5 Kw. posibil, dar unde era ascuns acumulatorul ?
 11. ciomby

  Salut ! Trebuie să ne gândim la demersurile pe care le va face actualul ministru-ciclist către ministerul transporturilor, ăia de acolo nu au vagoane cu spații speciale pentru bicle, trebuie să facă și ei demersuri la guvern pentru alocarea de fonduri în vederea achiziției de vagoane, nu vor mișca nimic în final !
 12. salut ! fata asta care este la furat de porumb a mai fost editată în acest topic !
 13. ciomby

  foarte interesant filmul cu funerariile lu Stalin !
 14. ciomby

  legat de TGV-eu, la un moment dat conductorul citea curentul electric consumat din rețea de 700 de amperi. la modul simplist se poate calcula puterea totală a motoarelor 700 A X 30 000 V =21 000 000 wați .