ciomby

Membru
 • Content Count

  869
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by ciomby

 1. ciomby

  Pentru turele de munte sezonul abia acum începe - nu s-a pierdut nimic !
 2. domnișoara de mai sus era cât pe ce să fie descalificată, noroc că și-a procurat în ultimul moment un ghidon rătăcit !
 3. ciomby

  fragment articol din ziarul Gândul de azi 1 mai. „Centrul oraşului Bruxelles, capitala Belgiei, va fi transformat în zonă pietonală şi de biciclişti pentru cel puţin trei luni, în timp ce autoturismele, tramvaiele şi autobuzele vor avea o limită de viteză de 20 de kilometri la oră. Decizia coincide cu ridicarea parţială, începând din 4 mai, a restricţiilor de circulaţie impuse în Belgia din cauza pandemiei de coronavirus, informează vineri dpa”.
 4. ciomby

  sugerez achiziționare cadru nou !
 5. ciomby

  recomand utilizarea a patru „pufere” pneumatice ( cu presiune reglabilă) montate între platforma trainer-ului și podea. Astfel nu veți mai deranja vecinii, mai ales pe cei de la etajul inferior locului de antrenament. Rămâne doar zgomotul rezultat din rulajul lanțului.
 6. ciomby

  O soluție utilă - dar riscantă - pentru bicicliștii plaiurilor mioritice a fi prezentarea la controlul milițienesc pe lângă documentele legale, și de articole din presa europeană legate de circulația bicicliștilor în această perioadă pentru a se evidenția măsurile abuzive, restrictive aplicate de autorități bicicliștilor din România față de alte state europene.
 7. ciomby

  Azi am văzut în trafic pe bulevardul Nicolae Grigorescu la ora opt, patru bicicliști + o biciclistă, voi ieși și eu pentru prima oară după năpastă în zona mea pentru a efectua reglaje la schimbătoare. Se pare că traficul a revenit la normal !
 8. ciomby

  Deci se poate, super !
 9. ciomby

  Nu pricep ce înseamnă denumire/termenul „adevaratii veloprieteni”, cu cine sunt ei prieteni, ce vor ei ? După cât timp/kilometrii ai dreptul să devii „veloprieten” ?
 10. ciomby

  Nu este vorba de supărări sau polemici - sfaturile/părerile sunt binevenite.
 11. ciomby

  „Bicicleta poate fi folosită ca mijloc alternativ de transport pentru deplasări în scopuri profesionale”.... se poate înțelege că doar cei care își câștigă existența transportând ceva cu bicicleta - curierat, comenzi pentru mâncare - pot circula fără probleme.
 12. ciomby

  Bun, acum că am pregătit terenul, cine se încumetă primul să se deplaseze la serviciu pe o distanță mai lungă ?
 13. ciomby

  acțiuni paralele
 14. ciomby

  „S-a precizat la una din conferinte: deplasare pentru miscare fizica inseamna pana la aproximativ 5 minute de locuinta” da, aplicând regula de trei simplă rezultă că la viteza de 25/Km/oră ne putem deplasa MAXIM 2,08 Km rază față de domiciliu. 25Km.....................60min X Km.....................5min ? 25x5/60=2,08 Km Nu mai trebuie să comentăm faptul că obezul de la conferința de presă nu a mers pe bicicletă în viața lui, nu a parcurs pe jos mai mult de 50 de metri !
 15. ciomby

  „Îți iei un part-time ca și curier pe bicicletă și nu mai ești stresat de traseu atât timp cât ești pe raza Mun. București” Sfatul este bun, dar eu sunt boșorog, la cei aproape 63 dă ani nu mai pot căra lăzile acelea pentru mâncare în spate.
 16. ciomby

  Problema este legată de traseul parcurs spre serviciu și retur care trebuie descris în Adeverința angajatorului - „traseul deplasării” și „mijlocul de deplasare” - la metrou există un traseu fix iar pe stradă poate fi traseu diferit, deci ar trebui completate în Adeverință trasee diferite de deplasare cu mijloace diferite ! Ori angajatorului i se pare complicat și este tentat să creadă că vrei să te și plimbi cu bicla!
 17. ciomby

  eu locuiesc în cartierul Titan iar locul de muncă se află în Militari-Păcii. este f. mare probabilitatea de a fi oprit pe acest traseu de vreo 20 Km , angajatorului îi este teamă ca va fi amendat din cauza faptului că eu mă deplasez la serviciu pe biclă. în ordonanță nu este specificat mijlocul de deplasare, eu sunt obligat să circul cu metroul unde diverse persoane tușesc sau vorbesc în grup - este un mediu închis și „toxic”. interesant, zecile, poate sutele de bicicliști care se deplasau la locurile de muncă par a fi împăcați cu această interdicție carte nu este menționată nicăieri.
 18. ciomby

  Salut ! Mai pă scurt, în adeverința emisă de angajator am solicitat la mijlocul de deplasare - bicicleta - dar am fost refuzat fiindu-mi arătat un „răspuns de la autorități”, precum că „actul normativ prevede deplasări scurte, în apropierea domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului. Bicicleta poate fi folosită ca mijloc alternativ de transport pentru deplasări în scopuri profesionale”. În Ordonanța 3 nu se specifică cu ce mijloace de deplasare te poți prezenta la serviciu, personal consider că se face o discriminare a bicicliștilor față de ceilalți participanți la trafic - motocicliști, scuteriști. Și noi respirăm același aer poluat ca toți ceilalți participanți la trafic, nu înțeleg care ar fi logica interdicției de a se deplasa un biciclist la locul de muncă. Cam asta ar fi ideea principală, cine poate dezvolta subiectul argumentat este binevenit !
 19. ciomby

  După cum reiese din „Concluzia medicală”, cauza principală a fost respirația periodică cu pauze îndelungate, vinovați fiind indivizii Cheynes și Stockes, agenți capitaliști, provocatori ai tulburărilor respiratorii !
 20. ciomby

  Mulțumesc.