ciomby

Membru
 • Content Count

  765
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ciomby

 1. nu ai spus nimic în ce împrejurare s-a îndoit placa. în principiu chiar și un lanț dintr-o gamă mai slabă calitativ, original de firmă, nou, rezistă cel puțin la o tonă forță - excepție fac făcăturile chinezești confecționate pe vapor tip Shimano și KMC. Piața românească este invadată de astfel de rahaturi.
 2. ciomby

  „...De la inaugurare, mai multe vulpi au fost lovite de maşini pe A10”. Poate nu sunt cu informațiile la zi, chiar avem și o autostradă nr. 10 ? ar fi super !
 3. ciomby

  Da, frumos și trist.
 4. ciomby

  Frumos ! Pilonii ăia de beton erau pentru construirea unei „cârciumi de fițe” exact ca pe Herăstrău ! Restul betonului a fost deturnat pentru alte construcții.
 5. ciomby

  Salut ! cred că ați procedat f. bine urcând singuri pe munte. În general pe forumuri sunt mulți doritori pentru astfel de trasee, se fixează locul și data de întâlnire și apoi „se topesc” unul câte unul, organizatorul rămânând singur.
 6. ciomby

  Foarte interesant, mai vedem și noi România reală.
 7. ciomby

  Trebuie o confirmare oficială pentru asta. Firesc ar fi să cunoască toți controlorii modificarea/actualizarea tarifului unic.
 8. ciomby

  Tanti Firea nu prea are timp de mizilicuri, acum se concentrează pe finalizarea canalului București-Dunăre, cum a promis în campania de alegeri pentru primari !
 9. ciomby

  începutul foarte promițător !
 10. ciomby

  Da, câte ceva am priceput, în poze se observă componente ce par bine fixate. voi căuta pe net descrieri despre acest sistem, mă interesează cum pot fi comutate puteri electrice foarte mari în timpi foarte scurți.
 11. ciomby

  Pare un sistem de alimentare interesant. Nu am reușit să înțeleg nimic de pe wikipedia, personal nu cunosc limba engleză, mă interesa parametrii electrici, tensiunea de alimentare, curentul, cum se alimentează motoarele electrice - este vorba de cel puțin 1500 kilowați. Există pericol de electrocutare pe vreme ploioasă? Poate explica un cunoscător?
 12. ciomby

  foarte frumos, așteptăm continuarea !
 13. sunteți un picuț răutăcioși. băiatul este un începător „pur”, pornește de la ceva ieftin și va acumula experiență în timp.
 14. în principiu merge și pe o singură placă. eu utilizez pă bicla de oraș o placă din aluminiu cu cinci pinioane. în general angrenajele cu o singură placă sunt mai groase - dinții plăcii vor pătrunde „cam la fix” în zalele lanțului pentru 6-7 pinioane. rezultă în timp o uzură prematură a foii de angrenaj, mai ales dacă este din aluminiu, dacă placa este din oțel, sigur se va uza lanțul prematur și din cauza faptului că zalele lanțului atacă dinții angrenajului din ambele fețe, mai ales de la pinioanele exterioare. am uitat, f. important, foaia de angrenaj să fie montată în plan cu pinionul central ! (trebuie înlocuit și butucul pedalier).
 15. ciomby

  mii devreme sau mai târziu - și ăsta nu e banc -, chinezoii vor acapara sub o formă oarecare și plaiurile noastre, ale întregii Europe. Și probabil sclavii albi vor primi un bol de orez pe zi așa cum au trăit și ei prin anii 40-60.
 16. ciomby

  corect, dar și chinezoii cred că au zeci de milioane de soldați, chiar „mulți dar proști” , echipați doar cu praștii, pot face ravagii !
 17. ciomby

  mi-a venit o idee legată de galonul american. Se tot trâmbițează că economia Chinei este pe primul loc în lume. În acest caz nu pricep de ce băncile nu preschimbă dolarii în yuani chinezești, ar părea o investiție sigură pe termen lung !
 18. ciomby

  filmul f.instructiv. Valea Jiului - o Românie mai mică !
 19. ciomby

  f.frumos, voi încerca și eu după pensionarea apropiată.
 20. ciomby

  f. frumos, pozele super - efectuate cu tel. mobil ?
 21. ciomby

  salut ! dau și eu cu părerea, mai întâi să fie pe măsura potrivită pt. tine, prețul pare ridicol de mic ! Musai să faci un act de vînzare-cumpărare ! baftă !
 22. ciomby

  Salut ! Filmul de mai sus îmi amintește de un românaș de-al nostru care utiliza o bicicletă „plutitoare”, un concept primitiv, asemănător constructiv și o descria ca pe o invenție proprie. Asta se întâmpla acum vreo 5-6 ani în zona portului de yahturi din Mangalia. Poate l-au observat și unii dintre voi în acea perioadă.