Cristianul

Membru
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Cristianul

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  Bacau
 • Biciclete
  Cube LTD CLS, DHS-Pegas

Recent Profile Visitors

243 profile views
 1. Cristianul

  Pompă de podea cu manometru = 4 curse (pompări) de la 3,5bar la 5,5bar (roată de 28” 35x622). La 30 lei cred că merită!
 2. Cristianul

  La Intersport am văzut pantaloni 3/4 cu bazon la 70 lei. Cum deosebiți pantalonii de damă de cei bărbătești? Nu am încredere în informațiile vânzătorilor care încep toate cu „cred că...”
 3. Cristianul

  Vă aduceți aminte de Pegasurile cuplate, cu banchetă în față de la Mamaia?
 4. Cristianul

  Unde se gaseste praf de grafit? De la o mină de creion, pilită, merge? De unde am cumpărat bicla mi-a recomandat ulei cu teflon, care după puțin timp se usuca formând o peliculă cu aspect mat.
 5. Cristianul

  Furcile sunt rămase de la răscoala de la Bobâlna din1437. Pe atunci se ungeau cu „gin ars” dublu rafinat de 55 grade. Ma refeream la întreținerea zilnică a brațelor pe zona nichelată (NEX 4110 V4)
 6. Cristianul

  #MBZ, furca nu se unge cu ulei cu teflon sau grafit, special, aflat in spay-uri?
 7. Cristianul

  Am un Sputnik din 1986 numai bun de confiscat. Se pedalează ușor, mai ales că nu are roata spate, deci raportul de transmisie este optim.
 8. Cristianul

  „Sag se refera la cat de mult o suspendare se mută în doar sarcina statică a călăreț. Sag este adesea utilizat ca un parametru la acordarea unei suspendări pentru un călăreț. Arcului este ajustat până când cantitatea dorită de căderi de se măsoară.” Aceasta este traducerea pe Goagle a textului în engleză de la postul #20. Mai mult am înțeles(dedus) din textul în limba engleză decât din traducere. Nu vreau să deranjez pe nimeni cu întrebările mele (cu toate că și acest forum este parte din internet). Am apelat la ajutorul acestui forum după ce am scotocit destul de bine internetul, unde gasești de toate mai puțin ceea ce cauți. Dacă și un membru senior a dat o definiție mai puțin exactă, eu, care activez în această breaslă de puțin timp, cred că am circumstanțe atenuante. Aici se poate învăța din cunoștințele și experiențele acumulate în timp și situații diverse de către membri acestui forum, care prin amabilitate pun la dispoziția tuturor aceste informații. Mulțumesc #MBZ pentru raspuns. Dacă considerați că nu fac cinste acestui forum, mă retrag. O seară plăcută tuturor!
 9. Cristianul

  Am întrebat pe alt topic, dar aici cred că este locul potrivit pentru un dicţionar cu termenii folosiţi, exemplu: SAG, ACD, axle-to-crown, offset (rake), etc. cu traducere şi semnificaţie, pentru diferite piese poziţia lor. Pe unele le intuiesc, pe altele nu. Dacă consideraţi exagerată sugestia, ignoraţi-o!
 10. Cristianul

  Metoda curaţat lanţ, pinioane, foi acasă: se aşează bicicleta cu roata spate suspendată(diverse modalităţi); se curăţă lanţul cu o cârpă uscată de murdăria groasă; se desface lanţul din cheiţa rapidă; se introduce lanţul într-o cutie de tablă sau borcan cu capac, în care s-a turnat motorină (cât să fie acoperit lanţul) şi se lasă la macerat; se curăţă pinioanele cu o pensulă clasică pentru vopsea (marime3-4); între pinioane se curătă cu fâsii din fibre sintetice scoase de la mop (poate fi şi folosit, dar curat); se procedează la fel şi pentru foi; se agită cutia pentru a scoate mizeria dintre zale; se spală lanţul cu pensula de mai sus în baia de motorină, şi pe faţă şi pe dos, până sunteţi mulţumiţi de rezultat; se şterge lanţul cu o cârpă uscată şi se lasă la uscat în aer liber (dacă nu ploua); se montează lanţul şi se unge schimbând pe toate pinioanele şi foile; Pentru ture puneţi în borsetă o sticluţă de la picaturi pentru nas plină cu ulei pentru lanţ, una cu ulei pentru furcă. Gata, am terminat. Cam mult pentru un începător, nu credeţi? =:)
 11. Cristianul

  Just! Legătura era furca fixa. Poate doar solid.
 12. Cristianul

  Îşi mai aminteşte cineva de celebra semicursieră Sputnik? Cadrul de la această bicicletă este compatibil cu piesele si componentele(frâne, angrenaj, casetă pinioane, manete schimbătoare, schimbătoare, etc.) din ziua de azi? Este un cadru foarte solid (numai bun pentru trekking), dar şi trage bine la cântar. Poate merită scos la lumină, echipat corespunzător şi "vânt din pupa"! Ce părere aveţi? În altă ordine de idei unde găsesc un dicţionar de termeni tehnici pentru bicicletă? Descoperisem cândva un site, dar l-am piedut.
 13. Cristianul

  Modificările trebuie făcute cu costuri minime.
 14. Cristianul

  Gâtul furcii este de 1 1/8” =28,6mm diametrul exterior, iar la interior 25,4mm cu grosimea in carne de 1,59mm, deci se potriveste. Mă gândesc și eu să înalț putin ghidonul. Cu acest adaptor sau cu o pipa reglabila, cum este mai bine?
 15. Cristianul

  Multumesc pentru ajutor. Se pare ca este mult mai dificil decat credeam. Trebuie deci sa ma obisnuiesc cu gandul de a curata bratele furcii dupa fiecare tura. Poate mai bine alegem o bicla cu furca fixa, de exemplu Felt QX60M. Dar de-acusi s-a ispravit, zise el curatand furca!