alex_d

Membru
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About alex_d

 • Rank
  Newbie

Informații personale

 • Sexul
  Prefer să nu declar
 • Biciclete
  MB sh
 • Localitate
  RO, GL
 1. Data viitoare scoate-i şi tu o roată măcar ca să fie demontabilă şi nu mai plăteşti nimic. Într-adevăr, dacă trenul este accelerat şi nu apare în sistemul lor informatic ca având loc pt. biciclete, nu se dau bilete. Eu am călătorit mai de mult cu un tandem schimbând 6 trenuri fără să plătesc nimic în plus. I-am scos roţile şi şeile. Doar unul din cei 6 naşi a avut ceva de obiectat şi i-am arătat reglementările cfr-ului cu privire la biciclete şi m-a lăsat. Detalii aici, pe pag. 2i: http://www.forumtrenuri.com/t711p25-drepturile-calatorilor-care-aleg-trenul-ca-mijloc-de-transport?highlight=bicicleta
 2. si eu am kmc si la fel, n-am vazut sa aiba vreo za mai speciala asa ca am comandat una, astept sa vina.
 3. Salutare! Sunt în căutarea unui schimbător de pinioane pentru un tandem. Cel care venea din fabrica, un Shimano Tourney Tx31 s-a rupt cand am incercat sa schimb pe un pinion mai mare in timp ce urcam o panta nu foarte abrupta. Nu sunt expert in domeniu dar din ce am putut vedea pe diversele situri de profil majoritatea modelelor sunt din plastic. Sau cel putin partea care mi s-a rupt mie, adica, nu stiu cum se cheama, cotul, balamaua, articulatia din partea de sus. Asa ca am ajuns la concluzia ca pentru un tandem e nevoie de un schimbator mai decent. Stie cineva sa-mi sugereze unul care sa indeplineasca urmatoarele conditii : - sa nu fie din plastic : am avut la o alta bicicleta mai veche un schimbator nu mai stiu ce model, ceva cu Megarange si care era din otel, pe care l-am lovit, am dat cu el de pamant, am facut toate lucrurile posibile si a rezistat. S-a indoit, s-a dereglat, dar nu m-a lasat niciodata in drum. - de preferat cu patina medie: am vazut ca cele cu patina lunga sunt mai sensibile de felul lor pentru ca se indoaie usor la lovituri. La mine pinionul mic are 14 dinti, cel mare 28. Foaia mare 48, foaia mica 28. Avand in vedere aceste lucruri cred ca s-ar preta unul cu patina medie, nu ? - sa schimbe in sarcina: la tandem solicitarile sunt mult mai mari decat la o bicicleta normala, Credeti ca in acest sens as obtine rezultate mai bune cu un model cu arc invers (cand cablul e destins, sa treaca pe pinion mare, cum se intampla la foi) ? - sa fie la un pret decent - sa fie compatibil cu un set de 7 pinioane Si inca o intrebare: modelele care au trecute in specificatii 9 pinioane functioneaza si pe 7 ? Multumesc
 4. Salutare! Şi eu am o problemă asemănătoare şi am comandat o ureche din aia de pe kerobike.ro . Am văzut că au mai multe tipuri acolo. Deocamdata nu am primit-o dar sper să fie de care trebuie.
 5. Salutare! Aş vrea să-i întreb pe cei care au circulat cu bilet pt. bicicletă dacă au idee ce se întâmplă dacă pentru o călătorie se schimbă mai multe trenuri. Se cumpără un singur bilet de 5 sau 10 lei (în funcţie de rangul trenurilor) pe întreaga distanţă sau câte un bilet pt. fiecare tren în parte? Mulţumesc.
 6. Salutare! Dacă a mai făcut cineva lucrul ăsta îl rog să-mi împărtăşească şi mie din experienţă. Mă interesează în special dacă a încăput în vagon, reacţia naşului şi cât a trebuit să plătească în plus bilet sau mită. Asta pt. că intenţionez să achiziţionez un tandem cât de curând special pt. plimbări prin ţară şi vreau să văd dacă se merită investiţia. Eu am mai mers aşa doar cu o bicicletă normală, cu personalul pe o distanţă scurtă. Ştiam dinainte că regulamentul cfr zice că trebuie bilet şi pt. bicicletă care costa 5 lei indiferent de distanţă, în condiţiile în care călătoria în sine costa 3-4 lei. Aşa că am preferat să să-mi iau bilet doar pt. mine şi să încerc să negociez cu naşul. Până la urmă, tot 5 lei am plătit dar a doua zi m-am, întors cu acelaşi tren şi n-am mai plătit. Am mai fost odată, în urmă cu mai mulţi ani, galaţi-iaşi cu săgeata şi nu mi-a cerut nimic în plus. Numai că atunci o aveam înfăşurată în folie de plastic, cu roţile scoase. Mulţumesc şi spor la pedalat!