adv_tibi

Membru
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Good

About adv_tibi

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Sosea: Puch || MTB: Alpha Fatmodul
 • Ocupaţie
  inginer
 • Arii de interes
  cam tot ce inseamna miscare, preferabil in natura.
  cam tot ce inseamna gandire, preferabil in cap :)
 1. adv_tibi

  Vidraru Bike Challenge înseamnă mișcare în natură, vitalitate, încredere, prietenie! Dacă bița ta e MTB și suferă de prea mulți kilometri la șes, adu-o pe munte. Da, pe munte, nu ”la munte”! :) Competiția are traseul foarte spectaculos cunoscut de la edițiile precedente (urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș; o parte din drum se află în zona de gol alpin, ceea ce se traduce într-o excelentă vizibilitate de jur-împrejur – către vârfurile Călțun, Lespezi, Negoiu, Vânătoarea lui Buteanu, Arpașu Mic, Râiosu, Piscul Negru). Locul de start – precum si linia de finish se afla in comuna Arefu, sat Capataneni (pe DN7C), langa pensiunea “La Cetate” – cu 5 kilometri in aval de barajul Vidraru. Lungimea turei lungi (maraton) – aproximativ 90 km – și diferență de nivel (2500 m) plasează traseul ca fiind de nivel mediu pentru cei obișnuiți să se “dea” cu MTB-ul pe drumurile forestiere montane. Pentru cei ne-antrenați nu este abordabil întrucât îi poate prinde noaptea pe traseu, pe munte. Tura scurta – pentru cei dornici de o plimbare provocatoare – are numai 35 km lungime; 1200 m diferență de nivel, este accesibila inclusiv cicliștilor aflați la primele competiții și se încheie cu o coborâre rapidă, având o frumoasă pespectivă către munții Ghițu – dincolo de valea Argeșului. De menționat că întreg traseul este ciclabil (nu exista porțiuni dure, care să oblige la push-bike). În 2016 există și tură intermediară (aprox. 52 km, 1500 m delta h) - pentru cei care vor mai mult decât tura scurtă, dar nu sunt suficient de antrenați pentru provocarea reprezentată de tura lungă. Site: http://adventuremania.ro/vbc2016 Galerie foto: http://adventuremania.ro/vbc2016/galerie-foto/ FB: https://www.facebook.com/AdventureMania.ro/ Discutii forum ciclism.ro - editii trecute: http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/16679-20140621-vidraru-bike-challenge-barajul-vidraru/ http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/15023-20130616-vidraru-bike-challenge/ Opiniile despre traseu/concurs incep de aici: http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/15023-20130616-vidraru-bike-challenge/page-2#entry608284 http://www.ciclism.ro/forums/index.php/topic/16679-20140621-vidraru-bike-challenge-barajul-vidraru/page-2#entry658052 Can you handle this trail? : )
 2. adv_tibi

  am schimbat pagina cu rezultate - e mai friendly acum: http://adventuremania.ro/vbc2014/rezultate/
 3. adv_tibi

  Post concurs: rezultate / poze / alte info: http://adventuremania.ro/vbc2014/2014/06/25/post-concurs-rezultate-poze-alte-info/ unele poze sunt superbe : )
 4. adv_tibi

  Salut, rezultatele sunt disponibile aici: http://adventuremania.ro/vbc2014/rezultate-2/ Am fost foarte ocupati duminica sa curatam zona iar luni - morti/copti am fost la munci. Au mai fost de rezolvat si niste cerinte speciale (concurenti veniti simultan sa imparta acelasi loc/premiu) asa ca nu am luat pur si simplu ce era in calculator sa mutam pe web. Apoi - stiind ca am afisat preliminarele la fata locului ne gandeam ca fiecare stie deja cum sta. La ultimul triatlon la care am fost parca s-au pus rezultatele in site dupa zile bune ... : ) ... asta nu inseamna ca ne culcam pe o ureche; dimpotriva - vom incerca sa afisam in timp real : ) Fotografii au fost publicate sau shared pe facebook.com/adventuremania.ro - mai multe colectii ... Multumim pentru aprecieri si bafta in continuare.
 5. adv_tibi

  News: cei care au varsta intre 15 si 25 ani inclusiv precum si venituri sub 1500 lei net lunar beneficiaza de inscriere gratuita la Vidraru Bike Chllenge (si la alte competitii Adventuremania din 2014) - in limita locurilor disponibile. Mai mult - cei care se incadreaza in conditiile de mai sus pot beneficia si de subventionarea inchirierii unei biciclete (MTB). Detalii aici: http://adventuremania.ro/vbc2014/2014/05/23/impreuna-cu-fundatia-emag-aducem-vesti-bune-pentru-iubitorii-miscarii-in-natura/
 6. adv_tibi

  Pentru ca anul trecut am vazut cateva incidente am scris in site niste recomandari - pentru cei mai putin experimentati. Sigur - incidente/accidente - survin si la rularea pe plat, mai ales daca e inghesuiala; dar in cazul Vidraru Bike Challenge se pare cel mai problematic segment este si unul dintre cele mai "sexy": coborarea spre Aref. Asa ca recomandarile de care vorbesc (insotite de studii de caz pe materiale video filmate in concurs) se concentreaza pe coborare (altfel - usoara - cum scria si theli mai sus). Daca ar mai trebui completate / corectate cu ceva - poate aflam si de pe forum : ) http://adventuremania.ro/vbc2014/2014/05/09/cum-ne-ferim-de-riscuri-pe-coborare/
 7. adv_tibi

  Acum se poate urca (pe Transfagarasan) pana aproape de refugiul salvamont Cota 2000 fara sa cobori din sa. Mai exact - pana la ultima curba in ac de par a Transfagarasanului, inainte de intrarea in tunel (putin deasupra de izvorul Carmen). Coborand de cateva ori din sa poti ajunge la tunel si poti trece dincolo, la Balea (unde insa intreaga caldare este inca acoperita bine cu zapada). Am fost pe 2 mai pe traseul de concurs - desi a plouat la greu nu sunt probleme cu noroiul. A fost reparat si drumul care uneste Valea Topologului de Curmatura Runcurelei (unde se afla punctul de alimentare 1) - drum care fusese rupt de o aversa in vara lui 2013 in mai multe locuri. Imagini - si de pe traseul de concurs, si de pe Transfagarasan/sud & nord - aici: https://www.youtube.com/watch?v=7IBTSQTSDrM
 8. adv_tibi

  Explicabil: oamenii au ovationat "Elite" dar parca sunt si mai empatici cu cei care se bat cu traseul pana la capat - desi in viata de zi cu zi stau cate 8-10 ore in birouri. In situatia asta sunt marea majoritate a concurentilor; cu atat mai laudabil efortul de a lupta cu inertia. Chapeau bas - daca tot ai amintit de Tour de France.
 9. adv_tibi

  Alex, vezi si pe facebook.com/Adventuremania.ro colectii de fotografii. Exista si folder1 - pardon de scapare: https://www.wetransfer.com/downloads/ea28e283f76a5ca2a30ea0edd5919b0b20130618061430/4daff38e222592b48642a66e3b1ba2e220130618061430/ca0389
 10. adv_tibi

  @@MTBR: Nu am luat sugestia ca fiind ceva "urat" :) De logistica de pe traseu - in cele din urma s-a ocupat aproape exclusiv Florin - am sa-i atrag atentia asupra post-ului tau :) Merci!
 11. adv_tibi

  Am observat ca ceva nu este 100% in regula atunci seara - cand verificam daca nu au ramas concurenti pe munte (comparand listele trimise de CP). Dar asa cum au spus si altii - era presiune sa afisam rezultatele asa ca nu am stat sa dezlegam puzzle-uri la momentul respectiv - cu atat mai mult cu cat nu era vorba de partea superioara a clasamentului. Revenim.
 12. adv_tibi

  Banane la finish: au fost chiar multe; dar probabil a fost supra-consum intruct oamenii nu au mai avut rabdare pana la paste. A fost respectat programul anuntat dar acum cred ca e mai bine ca pastele sa fie servite gradual, pe masura ce vin concurenti de pe traseu.
 13. adv_tibi

  Din postura de membru al echipei de organizare - multumesc mult celor care ne-au apreciat eforturile - in numele tuturor celor care "au pus umarul". Am fost foarte atenti si la critici - multumim pentru feedback!
 14. adv_tibi

  Obstacole: cred ca se refera la un molid proaspat cazut in drum - care nu era acolo cand am facut marcarea. Voluntarii care au urcat in punctele de alimentare / control superioare au avut la ei materiale pentru marcare - dar drumul lor nu a trecut pe la acel molid.
 15. adv_tibi

  @musashi: este foarte vizibil marcat locul: pe un tub de beton peste care trece traseul: sageata verde inainte; sageata rosie la dreapta (tura lunga vireaza dreapta). Dupa bifurcatie fiecare traseu are confirmarile necesare (semne verzi pe tura scurta; rosii pe tura lunga). Apoi, exact in acel loc va fi un punct de alimentare (singurul de la tura scurta). Locul se numeste "Curmatura Runcurelei" si e intr-o poiana mare in care intra in urcare, la aprox. 16 km de start. Concurentii vor primi si instructiuni cu scurte descrieri ale traseului.