ciprian90s

Membru
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ciprian90s

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 04/29/1981

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Ram HT Three
 1. ciprian90s

  Am niste puncte mici de rugina pe o furca cromata si pe cadru. A incercat cineva o solutie de indepartare a ruginei gen feruginol ? Exista pericolul sa corodeze tubul sau furca ? Merci!
 2. ciprian90s

  Tocmai asta e problema ca nu am butuc... Nici angrenaj...Pana acum am doar cadrul, jenti, pipa, ghidon, si am facut comanda de frane. Cadrul are lungimea bottom bracket shell de 70 mm, filetul este italian. Am gasit pe net de la shimano butuc pedalier BB UN-26 care are mai multe marimi, dar nu stiu pe care din ele sa o aleg.
 3. ciprian90s

  Edit: "dimensiunea corecta a butucului pedalier"
 4. ciprian90s

  Salut din nou ! Acum dau de o noua problema : chainline-ul Voi de la ce porniti pentru a afla dimensiunea chainline-ului ? M-am uitat pe site-ul lui Sheldon Brown si din ce am inteles foaia si pinionul trebuie sa fie coplanare. Deci distanta de la centrul butucului spate pana la axul freewheel-ului trebuie sa fie = distanta de la centrul BB pana la centru foii angrenajului. Diseara voi monta freewheel-ul si voi masura prima distanta. Dar cum pot determina ce marime de butuc pedalier am nevoie ? Este destul daca aflu dimensiunea corecta a butucului spate sau mai trebuie sa iau in considerare si angrenajul ?
 5. ciprian90s

  Mersi, acum am inteles. Atunci voi cumpara manete de time-trial. La acestea cablul de frana trebuie sa fie obligatoriu introdus prin ghidon,nu ? Presupun ca trebuie sa si gauresc ghidonul pentru a scoate cablurile. (sorry ca va bat la cap dar e prima incercare de construire si vad ca apar destul de multe necunoscute 8-| )
 6. ciprian90s

  Spuneti-mi va rog daca grosimea ghidonului este universala. Am vazut ca la majoritatea ghidoanelor se da dimensiunea partii de mijloc.(unde se prinde pipa) - aceasta fiind de regula putin mai mare. Pipa are prindere pe 25,4 mm. Eu as vrea sa tai ghidonul si sa-l fac bullhorn. Am inteles ca manetele de frana se monteaza in capatul ghidonului. Ce parere aveti despre franele de mai jos ? Vi se par ok ? Tektro RL720 Brake Lever : Bar diameter:24mm http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=12051;page=1;menu=1000,4,41;mid=0;pgc=13776:13779 Shimano Sora BR-3500 Brake Front - Mica Black http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=38591;page=1;menu=1000,4,320,321;mid=0;pgc=0;orderby=2Mersi,
 7. ciprian90s

  Multumesc pentru raspunsuri ! Voi incerca sa o probez inainte sa o cumpar, dar cum nu prea se inghesuie lumea sa vanda SS, probabil voi cumpara cadrul si restul componentelor separat.
 8. ciprian90s

  Salutare, Am si eu o intrebare referitoare la marimea cadrului de SS. Eu am 186 cm inaltime cu 86 cm inseam. Ce marime de cadru mi-ar fi buna ? N-am avut ocazia sa probez o cursiera dar mi-am calculat pe net si cred ca 57-59 ar fi ok la un cadru de cursiera. Dar avand in vedera ca pozitia pe SS este putin diferita n-ar trebui sa caut un cadru mai mic ? Si cam cat de mic ? 54 - 55 ? Mulțam !
 9. ciprian90s

  Salutare tuturor ! As vrea si eu un fixie/ssp in principal pt mers la servici si diverse plimbari. Acum am un mtb dar are vreo 14kg si mai urc niste etaje cu ea si se cam simte <):) Intrebarea mea e daca e greu sa faci un ssp aproape de 10 kg de pe un cadru vechi de otel, de cursiera? Sau maxim cate kg trebuie sa aibe cadrul ca sa iasa bicla in jur de 10 kg ? Am vazut pe lancearmstrong.com/foundation/dirtbike multe biciclete vechi (e drept nu sunt cursiere dar geometria cadrului mi se pare relativ asemanatoare). Ce parere aveti, ar putea fi transformate in ssp ? Si cam la ce greutate ar ajunge ? La asta ma refer :