BodoC

Membru
 • Content Count

  1,606
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

BodoC last won the day on September 24 2021

BodoC had the most liked content!

Community Reputation

1,963 Excellent

1 Follower

About BodoC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/10/1969

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Cross Grip 927

Recent Profile Visitors

3,346 profile views
 1. BodoC

  Nu. Sunt serii diferite de performantă. BB52 e Deore, BB70 e XT, BB80 e Saint. Sunt acelasi standard, dar calități diferite.
 2. BodoC

  Eu de felul meu nu sunt asa prietenos cu fructele, dar corcodușul ăla îmi va rămâne în memorie. La gustul fructelor eu adăugam ca beneficiu si timpul cât nu stăteam in șa. După trei zile de pedalat, s-a instalat durerea. Dacă am rezistat toată ziua, durerea s-a instalat brusc si violent. Orice pauză era pentru mine necesară si binevenită. Chiar ne minunam ce bine am mers, mai ales la intoarcere, când tura era preponderent în urcare. Eh, ultimii 10 km, au fost un calvar, asa că pentru mine corcodusele alea au fost mai mult decât delicioase.
 3. BodoC

  În schimb, tu ne-ai lipsit.
 4. BodoC

  Toate schimbătoarele Shimano de la Tourney până la XT până în 9 viteze inclusiv, sunt compatibile intre 6 si 9. Au același raport de tragere. Reglezi limitele , tensiunea din cablu și gata. Că se găsesc mai greu, e adevărat, dar tehnic sunt compatibile. De la 10 in sus se schimbă rapoartele de tragere. https://bike.bikegremlin.com/1278/bicycle-rear-derailleur-compatibility/#1
 5. BodoC

  Sincer și nouă ne e cam greu să înțelem ce spui tu acolo, dacă înțelegi.
 6. Axle to crown: - Reba 507 - Pike 522 Sunt 15 mm mai mult. Geometria și implicit poziția pe bicicletă vor fi afectate. Dacă nu ai treabă cu AM/Enuro, iar cadrul nu este pentru așa ceva, ia Reba. O furcă corect setată ȘI potrivită cadrului va genera o senzație de siguranță si confort mult mai mare decât o furcă nepotrivită, dar doar mai potentă crezând că utilizarea sub nivelul ei o va face de neatins.
 7. BodoC

  Total evaziv. Nu pare să spună nimic despre vreun service al furcii. Si e o molie care mă bântuie și-mi suflă că doar au șters fuca de praf.
 8. BodoC

  Furcile de la Suntour nu sunt foarte servisabile. Se poate face o servisare a lowerelor (partea de jos a furcii) in sensul că se pot curăța de apa/mizeria acumulată, se pot gresa bucșe, se pot înlocui simeringuri anti dust, și ceva pe la uppere pe partea stângă, partea ce ține de arc (fie că e pe aer sau pe arc). Pe partea dreaptă, bratul cu amortizorul/Lockout ei au o solutie tehnică cu un cartuș compact, in general neservisabil. O revizie pe lowere nu ar strica, dar mă tem că nu va fi suficientă. Acel cartus de lockout se pare că nu se simte bine. Vezi aici de unde ai timestamp, dar e interesant tot clipul. Nu stiu dacă e acelasi model de furcă, dar are unele similarități. Poate un service competent te poate ajuta. https://youtu.be/w35U-AxTt5Y?t=368
 9. BodoC

  FS Full Suspension
 10. BodoC

  Iată s-a săvârșit proiectul. https://www.ciclism.ro/forums/topic/5527-coborarea-spre-parterul-blocului-de-25-ori-in-luna-ianuare-2011/
 11. BodoC

  Ptiu! Da' ce frumoasă e! Să vă trăiască.
 12. BodoC

  Aici e un cuvânt esential pe care l-am "mâncat". Corect este: "nu o lași așa cum ai strâns-o, ci rotești cheia in sens invers puțin astfel incât spița să NU rămână torsionată.
 13. BodoC

  Spitele trebuie detensionate. Adică după fiecare strîngere a unei spițe, nu o lași așa cum ai strâns-o, ci rotești cheia in sens invers puțin astfel incât spița să rămână torsionată. Poti lipi o bucată mică de izolier band pe spita pe care o lucrezi si rotesti cheia stânga dreapta până banda aia este intr-o pozitie de echilibru. La fel, apuci cu mâna câte două spite si le strângi puternic două câte două, pe toată circumferința rotii. Ceva cam ce face nenea ăsta in clip. (e de urmărit tot clipul de altfel) Nu stiu de ce nu mă lasa să postez video. Copiază adresa de mai jos si sterge "a"-ul din fața "https" ahttps://youtu.be/_MLyw7LiCLc?list=PL8o6RPvTKvXNyuQwrz3F4Rb1Ip7ZJETG5&t=3633
 14. Nu că nu as fi curios de poveste, că stiu cum ticluiești tu vorbele si le împletești cu pozele frumoase, dar deja ai spus esențiantul. Spoiler parcă-i zice. Oricum, eu astept și felicit la doamne, domni și bravi urmași.