BodoC

Membru
 • Content Count

  1,295
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

BodoC last won the day on April 13

BodoC had the most liked content!

Community Reputation

1,504 Excellent

About BodoC

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 06/10/1969

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Cross Grip 927

Recent Profile Visitors

1,334 profile views
 1. BodoC

  Hollowtech 2? Teoretic, da. Singura grijă in afară de lungimea brațului ar fi să aibă același Q-Factor.
 2. BodoC

  Vezi că se pare ca ai disc de frână tip IS (6 bolts) Butucul pe care l-ai postat are disc pe Centerlock, deci trebuie să schimbi discul.
 3. BodoC

  Eh, aici se deschide cutia Pandorei. Intotdeauna vei găsi păreri pro sau contra in ce privește un service bun, mai ales la roți. Sunt, nu zice nimeni, dar îndoiala va plana mereu. Caută Spițe trase pe net.
 4. BodoC

  Mergi în service. Ei vor face același lucru, dar în cunoștință de cauză.
 5. BodoC

  Nu e chiar asa simplu, dar nici tehnologie NASA nu e. Iti trebuie mai multe date care se introduc intr-un "calculator", aplicație care calculează lungimi de spițe. - ERD- Diametrul efectiv al jantei (este personalizat pentru fiecare model de jantă si nu tine de dimensiunea anvelopei 26, 27.5, 28, 29) - Distanțele dintre fețele de așezare ale axelor si flanșele butucilor - Diametrele cercurilor de așezare a spițelor. - Modelul de împletire a spițelor (radial, 2x, 3x, 4x etc) - Eventual asimetria jantei (nu este cazul aici) https://www.prowheelbuilder.com/spokelengthcalculator Edit: Spite de 2mm sunt foarte bune pe biclă de oraș
 6. BodoC

  https://bikegeek.ro/blog/4_refacere-filet-angrenaj-pedala.html
 7. Clar, încearcă. Nu ai ce să strici. Și eu vreau sa-mi cumpăr, o să caut ceva pe bază de cupru.
 8. E bine de știut. Mulțumesc. Eu folosesc plăcuțele similare pentru SLX M7000 (disc 180/160) si combinația asta mă mulțumește pe mine la stilul meu de dat. Practic, nu am fost nevoit niciodată sa folosesc două degete pe levier.
 9. Nu este deloc o idee bună. Vei avea situatii in care va fi dificil de pedalat. Nu te descuraja. Mai zic ceva. Mersul corect pe bicicletă inseamnă mai mult decât a-ți ține echilibrul pe două roți.
 10. Salut Marius. Este foarte probabil sa fie necesar un reglaj mai atent la schimbător. Poate este nevoie sa fie putin coborât si/sau rotit. Dar indiferent de asta, in mod normal cam asa este corect sa utilizezi foile si pinioanele. Pe foaia mică mergi cu unul din pinioanele mari 3-4 din ele, pe foaia mijlocie cu pinioanele din zona de mijloc a casetei, iar pe foaia mare cu ultimele 3-4 pinioane din cele mai mici. Altfel spus, nu mergi cu foaia mare si pinionul mare, sau foaia mică și pinionul mic. Bicicleta funcționează si așa, dar nu-i face bine. Chiar și asa, lanțul nu trebuie sa atingă in cușca schimbătorului.
 11. !Le-am editat in Adobe Lightroom. Este chiar prea specializat, dar pentru cineva minim mediu si cantitate mare de poze, selectie, editare generică este un must have. Sunt si alte softuri free, care nu ocupă multe resurse si sunt suficiente pentru o selectie, crop, rotire, luminozitate, contrast, white balance. Eu folosesc de mult timp Fast on viewer. Mic, rapid, vede orice (orice raw oricat de nouă este camera)
 12. Edit: Am adaugat fotografiile initiale pentru a se putea observa mai bine diferentele. Fotografia initiala. Fotografia prelucrata. Variantă Fotografia initiala. Fotografia prelucrata.
 13. Începătorul este ingrijorat de cameră. Profesionistul este îngrijorat de obiective. ... ... ... Artistul își pune problema luminii. Lumina din spate(le fotografului), dă poze plate. Dacă pozezi chipuri de oameni este posibil să iasă schimonositi, ferindu-și privirea de lumina soarelui. Chipurile de oameni pozate la amiază in plin soare vor avea umbre dure sub bărbie, nas, urechi. Dați cu blitzul, ca lumină de umplere. Lumina din lateral dinamizează cadrul, generează umbre laterale, dă volum imaginii, aduce o notă de naturalețe. In functie de pozitia luminii (cât mai aproape de orizont la răsărit sau amurg) se obtine o imagine in lumină caldă, plăcută, uneori șochează. O fotografie trebuie să aibă un subiect, și numai unul. Subiectul se pune în evidență prin compoziție -plasarea pe linii/puncte de forță, -Plasarea pe adâncime intr-un plan favorabil. -expunere corectă in funcție de mesajul pe care dorești să îl transmiți, -Subiectul se pune in clar. Dacă pozezi oameni, nu plasezi linia privirii spre o margine apropiată, (să dea impresia ca are unde privi, nu ca la inserturile de la televiziunile de stiri unde ingrămădesc 3-4 indivizi si ex ăla din stânga priveste ghici unde? in stânga. Si faza nasoală e când au cum sa facă switch.) Nu tai sub nivelul frunții si peste nivelul bărbiei decât dacă vrei să transmiți un mesaj anume. Dacă o faci , de regulă intri în macro si pozezi un elment anatomic (ochi, nas, gură) Tăieturile aici sunt periculoase. Poate ajuta "cropul" în post-process Nu faci crop pe articulatii (coate, genuchi) Sunt mult mai apreciate fotografiile simple, neaglomerate (nu prea ne mai plac sorcovele). Este binevenită ordinea, disciplina. Un orizont inclinat este nenatural atunci când avem in prim plan o apa. Stiți voi gravitația, verticalitatea, alea, alea. Ca altfel avem o pistă cu apă inclinată pentru schi nautic. (Am văzut și mult mai grav) Acum, @gibonu, no offence, care este subiectul aici între două texturi de aceeași culoare, și aia virată in albastru? E doar un exemplu la îndemână, postat recent care a picat pe subiect. Fiti cât mai critici cu voi înșivă, selectati, tăiați, păstrați esentialul. Sunt poze (fotografii) remarcabile ( si nu nimereli, ci constant) pe forum @Mircea PF, @paulrad, @Croocodillul, @akebono, @diorgulescu, si mai sunt destui, si le cer scuze că nu îi pomenesc, si cărora le mulțumesc pentru fotografiile cu care ne încântă. Bun venit topicului, felicitări inițiatorului. Foarte tare. @Traveller, am postat cam simultan.