BodoC

Membru
 • Content Count

  1,263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  29

Everything posted by BodoC

 1. Dar dacă semnalul de mobil este slab in zonele respective, monitorizarea asta este supusă erorilor.
 2. BodoC

  Ai schimbat plăcuțele pentru că erau uzate sau pentru că nu mai erau eficiente? Dacă doar nu mai erau eficiente si maneta avea cursa prea lungă, este foarte posibil ca etrierul sa aiba scăpari și ți-a contaminat plăcuțele si discul.
 3. BodoC

  Când spui scapă, ma gândesc că te referi la faptul ca maneta are cursa lungă. Când se uzează placuțele este adevărat ca se lungește cursa. Prin înlocuirea placuțelor, se remediază si cursa. Dacă nu, este cazul să o aerisești.
 4. BodoC

  Placuțele noi trebuie să se rodeze un pic. Foaie mică si pinion mare, fă câteva sute de metri cu frâna trasă puțin.
 5. BodoC

  Google translate, tuejmă?
 6. @majikstone, Iar mă 'nervezi cu POV-ul tău. (Y) Superbă tura, excelentă melodia de sub clip.
 7. BodoC

  Hmm, m-am prins. https://badi.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=356_359&products_id=44513 https://rulmentika.ro/rulment-15267-2rs-zen.html
 8. BodoC

  Undeva nu se pupă. 6902 are 28 la exterior, nu 26 Enduro, scump, dar bun. Care este diferența intre 15267 si 6902? Ce semnifica v26? Cu Aliexpres nu as risca. https://www.chainreactioncycles.com/ro/en/brand-x-sealed-bearing-6902-2rs-bearing/rp-prod119294 https://www.bike-components.de/en/DT-Swiss/6902-Bearing-for-240-370-EX-1750-EX-1550-FR-2050-Hubs-p7854/ https://www.bearings-online.co.uk/item/2615/EEC/15267-2RS-Full-Ceramic-ZrO2-Ball-Bearing-15x26x7.html Asta e full ceramic, chiar ieftin
 9. Pe net am gasit asta. https://kerobike.ro/guma-de-rezerva-pt-saboti-de-frana-magura-hs11-12-22-24-33-66-2039510000.html https://www.veloteca.ro/saboti-contec-cbs-200 http://www.evobikes.ro/magazin/saboti-pentru-frane-magura-promax https://bellabike.ro/saboti-contec-cbs-200-negru/ SI or mai fi https://www.marosbike.ro/saboti-de-frana/saboti-contec-cbs-200-55mm-magura-hs11-22-24-33.html Bine, ăștia sunt de la Cluj, dar in caz de urgență...
 10. BodoC

  Purix mi-a suflat ideea. Faturile au intrat la noi mai mult ca fiind fiță. Sunt delstul de puțini cei care le folosesc la utilitatea lor. Am fost la o tura prin oras (protest, marș, nu mai știu) și erau doi băieti care plângeau unul pe umărul celuilalt. Unul cu fat, celălalt cu chopper, că ce grele sunt. Riști să stresezi copilul si sa-l îndepărtezi de bicicletă. Mai mult, la vârsta asta un efort prea mare îi poate dăuna la dezvoltarea musculaturii si a osaturii. Iar de Velors, cam am dubii ca brand.
 11. BodoC

  Daca stii răspunsul, de ce mai întrebi? Da, așa este, nu se blochează in spiță.
 12. BodoC

  Eu regret că nu ai putut duce tura până în Câmpina. Mai aveai de urcat puțin in Breaza, Adunați și un pic mai mult in Provița. Deși pare puțin, oboseala acumulată in amonte, ar fi avut mult de spus. Restul, era de revenire, fals plat in coborâre. Oricum, efortul a fost mare, iar statistica turei este una de invidiat. Frânele alea si-au cam arătat limitele. Merită un premiu. Trebuie să le pensionezi cu decoratie albastră pe margine.
 13. BodoC

  Cum bagi un elefant in frigider? Deschizi frigiderul, bagi elefantul, inchizi frigiderul. Cumperi online, le duci la magazin, iei rotile.
 14. BodoC

  http://www.cyclemaster.ro/index.php?route=product/product&path=77_89&product_id=53
 15. BodoC

  Alte variante bune, Mobil XHP 222 Motorex white grease Exustar. https://www.sportguru.ro/sporturi/ciclism/piese/servicii-si-mentenanta/vaselina-exustar-albastra-ptfe-150-grame
 16. BodoC

  @JDM Are pe la 193 Eu m-am referit la faptul ca se consideră prea usor ca 29 este pentru persoane inalte si cei scunzi nu se potrivesc cu bicicletele de 29. Normal că te bucuri, iar el este de parere ca ar fi mers chiar o mărime in plus față de ce a reieșit din calculatorul celor de la Canyon.
 17. BodoC

  Eu nu inteleg de unde bălăria asta cu bicicleta de 29 este pentru cei înalți, de unde și reciproca cei inalti nu mergeu pe biclă până nu s-a inventat 29erul. @a_mic, ejafară. Ne-ai mințit cu Helga ta. A lansat-o vreun specialist de parcare si apoi s-a rostogololit ca "expertiza" lui basescu. Există mărimi de biciclete pentru poporul. Si 26 pentru Ghiță Mureșan si 29er pentru Boc.
 18. BodoC

  Personal nu-l agreez pe băiat, dar pentru inceput, clipul ăsta e bun. Tine minte, antifurturile sunt făcute pentru oameni cinstiți.
 19. BodoC

  Cu învățatul, e inevitabil. Caută grupuri cu care sa mai ieși. Inveți furând. Zona de nord este foarte ofertantă. Antifurturile, nu te baza pe ele, mai ales cele cu cablu. DELOC. Nu atatca incuietoarea, fie că este cu cheie, fie cu cifru. Chiar si cele cu zale groase sunt atacabile. Nu sunt decât întrzietoare de furt. Poate cele de tiip U-Lock sa fie OK. Nu lăsa bicicleta pe scara blocului sau in zonele comune ale blocurilor. Nu te induioșa de incurajările "Stai linistit, avem camere." Renunță la politețe si zi-le să și le bage-n cur. Dacă ezită, ajută-i. Bikemap nu mai este de mult ce ar trebui sa fie. Avantajul ei este ca poti sa downloadezi orice traseu. Versiunea de mobil face si trackul turei. Sunt multe aplicații mai interesante. https://ridewithgps.com Asta e una dintre ele. Poti să desenezi trasee, sa downloadezi, sa inregistrezi ture, varianta platită te si ghidează pe traseu, dar altele sunt mai importante acum. Hai c-o ia.
 20. BodoC

  Pornind de la afirmația asta, toți am trecut pe acolo. Nu te hazarda sa faci evaluări pripite. Chiar si un (bi)ciclist mai experimentat poate avea o părere la prima iesire, părere care se poate schimba pe parcurs, in bine sau rău. Modul in care schimbă vitezele tine mai mult de modul in care este reglat schimbătorul si de abilitățile ciclistului, si intr-o masură mai mică de gama schimbătorului. Pănă la un punct, toate schimbă excelent. Abilitatea ciclistului poate transforma un schimbător bun in unul excelent. Da, S-Tronic vine cu niște pitici dresati să faca treaba foarte bine. La bicle, piticul esti tu. In pădure schimbă mai bine decât pe asfalt. E o părere. Poate au fost întrunite niște condiții favorabile. Cu timpul vei căpăta experiență si vei schimba mult mai bine ca acum. Trastmi. Editez ca sa nu pornesc vreun flame: Normal nu compar Tourney cu XTR, ci fac comparații rezonabile, de bun simț. Cred că peste 50% din noi fac parte din clubul ăsta. De când nu a simțit fundul tău o șa de bicicletă? ... Păi vezi? Pe de altă parte, șaua este poate componenta care se potrivește cel mai dificil. Trebuie făcute multe încercări in diferite pozitii, cu mai multe șei. Mie, 5 mm mai in față la șa mi-au adus o frumusețe de durere de genuchi. Felicitări, ești pe drumul cel bun. Văd că faci unele comparații cu automobilismul. Nici aici nu trebuie blocate frânele. Faptul că la o acționare mai puternică (când tragi de ea ca de ultima sută de lei) blochează roata, e un semn că frâna este capabilă. Aici intervine experiența fiecăruia in a modula forța de frânare astfel încât să nu blochezi roata. Mai sus, Traveller ți-a spus ceva care poate trece neobservat. Principala roată cu care se frânează este cea din față. O mai ajuți uneori și cu spatele, dar de frînat, o faci cu fața. Nu prea frânezi cu fața sau deloc, pe teren alunecos ( gheață, noroi...) Frânele trebuie RODATE. La prima utilizare frânele nu își arată adevărată valoare. (sunt mai emotive). Abia după un timp se curăță plăcuțele si discurile de eventuale mizerii și se calează unele cu altele. Rodajul vine fie de la sine, în timp, fie il faci tu frânând pe coborârea unor pante sau Foaie mică-Pinion mare si pedalezi cu câte o frână strânsă progresiv până crește eficiența frânării. Nu cred că trebuie, dar o fac. Grijă mare să nu ajungă grăsime de orice fel pe discuri sau plăcuțe. In rest, să te bucuri de ea, curteaz-o cu atenție si te va bucura.
 21. Eu mă întreb de ce nu ai pus si adresele pozelor tot in titlu. On topic, trebuie strâns: surubul din capătul de sus al pipei (Poza 2) https://www.freerider.ro/service/cum-montez-o-tija-de-ghidon-pentru-furca-de-1-inch-23357.html
 22. BodoC

  Un avantaj ar fi că nu mai ai probleme cu ajustarea pozitiei etrierului dupa ce dai roata jos. Un alt avantaj ar fi ca mai toti producatorii seriosi cam migreaza spre standardul ăsta, iar echipările cu QR vor deveni istorie. Am cautat eu o Reba pe QR si 1 1/8, de-am inebunit. Aceeasi furca cu 15x100 si gât conic o gaseam la oferte mai ieftin decât ce aveam eu nevoie. Lucrurile evoluează, dar daca fac si cu butucii ce au facut cu axele pedalier, se duce in bălării.
 23. BodoC

  Aș completa eu, două momente au fost extrem de clare in privința vântului. Primul, până în Potlogi, când prin nu stiu ce minune vântul s-a oprit brusc din suflat exact când urcam rampa unui pod si fiind pe urcare am prins viteză mai mult decât vizibil, si al doi-lea, la intoarcere cu vântul in spate , inconjurați de o atmosferă sublimă, ne-am oprit pentru anumite necesități fiziologice de natură lichidă. Atunci ne-am amintit cât de tare bătea vântul. Bineînțeles, nu am făcut nimic împotriva lui. Spre exemplificare, mânecă de vânt ca o țeavă, aproape imobilă.