BodoC

Membru
 • Content Count

  1,578
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by BodoC

 1. BodoC

  La cum scrii și la ce parcurgi, noi ne bucuram si fără geotag. Zc si eu, pentru un prieten. Multumim!
 2. BodoC

  Fals. O cumperi din benzinăriile MOL din România. https://molromania.ro/ro/persoane-fizice/plata-taxei-de-drum/
 3. Chiar si asa, e cam singurul care moderează cu o mână, și aia stângă.
 4. BodoC

  Ar ajuta mai mult dacă ne-ai spune mai clar ce model de bicicletă ai, nu o poză cu ea. Din poză e greu să ne dăm seama ce dimensiune de roată ai, ce cuvetărie etc. O furcă cu o cursă mai mare te-ar ajuta, dar nu esențial, nu te astepta la minuni. E important ce furcă ai acum pe bicicletă. Nu contează doar cursa, ci contează si dimensiunea "gâtului" furcii Cel mai probabil are gâtul drept de 1 1/8 inch, dar nu e obligatoriu. O furcă nouă, mai performantă are și un preț mai ridicat. Important este să decizi tu dacă furca asta te limitează, sau îți creează disconfort și mai ales dacă se justifică cheltuiala. Iar la geometrie, se permit salturi in cursa furcii, dar nu mari. De la 80 la 120 e cam mult. depinde ce specificații are cadrul, dar mă indoiesc că vei găsi specificații amănunțite pentru brandul ăla. Probabil e un cadru optim pentru 100mm, dar ar accepta si 80 și 120. Tu ai luat bicla cu furcă de 80. poate ar accepta si 120, dar crede-mă, pentru ce declari că o folosești 100 e suficient. Mai important este cum funcționează furca aia la 100, nu diferența de 20 mm intre ce ai si ce vrei să iei.
 5. Nu. Nu se potrivesc shifterele SRAM cu derailleurele Shimano sau invers. In plus, nu se potrivesc nici chiar de la același producător manetă de 12 cu derailleur 10. Edit: In schimb, combinații SRAM-Shimano funcționează în cazul shifter-schimbător pentru foi.
 6. BodoC

  Și nu e 13...
 7. BodoC

  Așa Paul. Sunt curios cum va arăta prin Decembrie topicul "Kilometrii parcurși pe anul in curs", sau Topicul frustraților.
 8. BodoC

  Da. Când opreste sa facă poze, să n-o ia la vale.
 9. BodoC

  Fii mai explicit. @majikstone strânge de frâne și pe urcare, dacă e fals plat de 6%.
 10. BodoC

  @feribotu Pe drumul sudic parcă am dat de o stână, după ce am trecut de Augustin, dar erau câini educati. Au hămăit de la distanță ca să vadă ciobanii că merită hrana. Cred că doar ne felicitau ca vizităm zona.
 11. "El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat" Eu am popcorn mereu pentru ei doi.
 12. Crede-mă că destui. Dar nu poți generaliza. Poate din cauza celor care nu stau la semafor, șoferii au reacții agresive la adresa tuturor bicicliștilor. Și nici daca toți ar sta, nu înseamnă că nu vor exista reacții agresive. Eu însumi, stând le semafor, am fost "rugat" de un ninjalău d'ăsta să-i fac loc să treacă el pe roșu. Și pe urmă probabil se plânge că nu e respectat în trafic. E treaba lui dacă nu e respecat, dar de ce trebuie să primim mai mulți același tratament?
 13. BodoC

  Nici măcar nu pare.
 14. BodoC

  Cel mai bine ar fi să ne spui ce model de frână ai. E mult mai sigur așa.
 15. Eu am argumentat cu subiect și predicat ce am spus acolo. Mai citește o dată, poate nu ai inteles. Mai citește o dată si ultima propoziție.
 16. Aici sunt necesare niște precizări. Noi, fiind oameni făra fițe, care se bucură mult mai mult de moment si de prezența prietenilor, punem accent pe lucruri simple, cum ar fi parizerul. Astăzi nu am găsit decât Salam Victoria. Ne-am infrupat din el cu gândul la niște mici gustoși in Mogosoaia, dat fiind FOARTE, dar FOARTE AGLOMERAT, cu atât mai mult ne-am bucurat că am ales varianta mai safe, pe bancă. In rest, las si eu impresiile mele pixelizate.
 17. ...fericit. P.S. Chitros mai ești, bre. Un like n-ai fi dat si tu! De parcă nu ți le-as fi plătit pe celelalte. Haha-ul ăla de l-ai primit e cado', din partea casei.
 18. După 44 de pahare, e normal să vezi dublu. Sunt două roți acolo, nu?
 19. BodoC

  Postează-le linistit. Văd că esti deschis la discuție argumentată, lucru întâlnit din ce în ce mai rar. Reacțiile de tipul "dacă eu nu am văzut, nu există" nu fac nimic bun. Eu îți mulțumesc pentru subiectul adus in discuție. Cine este interesat, poate afla niste experiente.
 20. BodoC

  Bună întrebare, dacă sigur e așa. Poate sunt strânse contrapiulițele mai cu simț de răspundere.
 21. Vine primăvara. Să ne pregătim.
 22. BodoC

  Si eu am observat treaba asta la butuci Shimano RM 60. Eu mi-am confecționat două bucșe din dural ca să simulez furca și să pot strânge QR-ul și să verific jocul axului fără să prind roata în furcă. Se pot folosi și două pachete de șaibe de 10. E o diferență clară între QR liber și strâns. Nu e normal, dar există. Poate pe butuci de soi nu e cazul, dar la ce am incercat eu, s-a confirmat.
 23. BodoC

  La fel mi-ai zis și mie la poza asta.😜 @purix, să o călărești sănătos. Pune-i si tu o fundă roșie, să nu ți-o deoache lumea.