BodoC

Members
 • Content count

  956
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Everything posted by BodoC

 1. Vezi sa nu fie spitele slabe. Roata poate fi centrată bine, dar sa nu ai tensiunea corecta in spite.
 2. Si pe mine m-a amuzat limita aia foarte strânsă. Ceva in genul reporterilor "zeloși": In jurul orei 18 și 32 de minute a inceput ploaia. Totuși, până acolo sau dincolo de viteza asta nu se manifestă? Se aude cand pedalezi, sau si cand nu pedalezi? Dacă frânezi (chiar foarte usor) se mai aude? Se aude pe mai multe rapoarte? Sincer, in afara de o posibila flexare, nu am idei, dar macar încerc sa elimin pe rând cauze sau sa localizez. Ai examinat cauciucurile daca au ceva infipt/agățat?
 3. A postat la poze de pe net, nu la fotografii personale. Asa a vrut artistul
 4. M-am trezit din cauza unei dureri cumplite in intreg corpul. Am deschis ochii si am vazut o sora medicala care statea alaturi de patul meu... - Domnule Fujima – a spus ea – aveti noroc, ati supravietuit bombardamentului din Hiroshima de acum doua zile! Acum sunteti in spital, in afara oricarui pericol. Foarte slabit, am intrebat: - Unde sunt? - In Nagasaki, a raspuns ea.
 5. Lume individiuasă că ei n-are. Solutia? Șaua o astupi cu tenderu (nu pedalezi si tu din picioare), manșoanele le astupi cu mainile (nu mergi fara maini si semnalizezi duar când se uită ceilalti in altă parte), pe pipă pui un ciclocomputador (vezi sa nu fie wenghe, fuschia sau cine stie ce culoare), ghidonu-l umpli cu faruri. Gata. Ah, tu te-mbraci in galben, casca verde, se duce in out of gamut. E acră.
 6. @Traveller, sigur este Topeak. Nu stiu sigur ce model, dar cred ca era asta.
 7. Pompa de Lidl o am si eu, e bună, dar până vrei sa scoți mufa de pe valvă. Tragi de ea în toate directiile până se dezumflă. Iar treijdăpompe, iar se dezumflă. Până la urmă trag mai tare de ea si invariabil ma lovesc la degete. Pe cea pe care o are MaC® as cumpara-o si eu, caci o cunosc si e excelentă. Na, 31 Sic!
 8. Sper să reziste mai mult decât preatrâmbițata Centură Cicloturistică de la Ciocănari. Mulțumim pentru descriere.
 9. Tot de prin chei,
 10. Si bătea un vânt pe dealul cu macadam spre Târgușor! Șuiera pe la urechi de trebuia sa zbierăm pentru a ne auzi. La câte ventilatoare au montat pe câmp, e si normal să bata vântul. [emoji3]
 11. Nici lui nu-i place. Nu vezi ca o aruncă in hău?
 12. Si ce gust bun are!!!
 13. Esti sigur ca nu e roata facută 8? Ca in poza 2 e in dreapta in poza 3 e mult in stânga. E adevarat ca sunt unghiuri diferite, poate ma insel. Furca spate o verifici cu sfoara: Daca roata nu e 8 si nu e cadrul, verifica dish-ul roții. Practic, axa roții sa fie la jumatatea distantei dintre fețele de asezare ale piulitelor de strangere.
 14. Shiftere Alivio 3x9 iti donez eu. Cauta o casetă.
 15. In principiu foaia 2 acum. La inceput mergeam pe 1 in general si la opririle intuite treceam din vreme pe 2 pentru plecarea de pe loc mai facila. Intre timp, m-am obisnuit sa merg pe foaia 2 si sa joc din pinioane pentru un (mai bun) compromis intre cadență si forța din pedale. Am si un angrenaj nepotrivit pentru bicla mea. Foaie mare de 44 pe roți de 29 (cu grup 11-34). Nu e bun deloc. Pentru roti de 29 foaia mare potrivita pentru mers pe sosea nu trebuie sa depaseasca 42. Vei merge pe 44x11 doar pe coborari nebune pe asfalt (pentru a pedala la cadente avantajoase) la viteze de peste 40/h, care nu sunt foarte frecvente. La urma urmei, o bicicleta trebuie sa fie achizitionata pentru ce este conceputa. Desi am un HT pentru naveta zilnica SI pentru plimbarile pe care le fac, la inceput am crezut ca e cea mai potrivita. Scuzele pentru care am ales acest tip de bicicleta sunt cele clasice: -Buget insuficient pentru doua bicle, -spatiu de depozitare insuficient, -parerea ca denivelarile bucurestiului impun un MTB. In realitate, dupa parerea mea, un MTB folosit judicios nu are voie sa aiba 3 foi, si nici folosit in oras, oricate gropi ne-ar pregătii primarii. L.E. Poza aleasa este tendentioasa. Bucurestiul nu arata deloc preponderent asa. Asta este scuza clasica in care am cazut si eu.
 16. Întâi privești clipul de trei, patru ori, apoi dai cu bicicleta de pământ de supărare. SUPERB! Felicitări @TAT și trupa!
 17. Crezi ca vreun Arădean, Vrâncean, etc. are interdicție pe topicul acela? De-a lungul timpului s-a încercat sa se mentina ordinea pe forum, tocmai pentru a găsi informatia mai ușor.
 18. Poate era mai bine daca postai aici: )
 19. Pe mine m-a topit domnul Văcar. Singur cuc in creierii dealului, statea in plin soare, dornic de vorbă. Are 69 de ani, a fost maistru pe la o fabrică, in prezent cowboy. Dar avea o dicție, o intonatie si o fluență a vorbirii care i-ar face de rușine pe mulți orășeni. Rapidist, ne-a turuit echipa Rapidului de prin anii 70 si i-am răspuns cu componența echipei de prin 82-83. Nu o stia. Deh, Rapidul pe vremea aia era in B. Ce mai? A avut darul sa ne îndepărteze gâfâielile de la push-ul prin soarele care, pentru a treia oară s-a găsit nu să ne zâmbească, ci să râda in hohote exact cand ajungeam noi la baza "penții". Altminteri, tura a produs bucuria pe care o asteptam. Deși am parcurs tura pentru a treia oara (cu mici variatii de traseu), de data asta m-am simțit mai obosit. Poate kilometrii puțini din pedale, poate are dreptate cineva care spune "pui un an la vârstă, mai pui un dinte la pinionul mare", oricum ar fi, eu o astept pe următoarea. Totusi, daca mergeam dupa ploi, ne-ar fi asteptat experiențele de la Schiulești sau Crucea Domnitorului.