IonutA

Membru
 • Content Count

  981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

IonutA last won the day on March 21

IonutA had the most liked content!

Community Reputation

150 Excellent

About IonutA

 • Rank
  Member
 • Birthday 02/10/1983

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Btwin 8.0 racing/Nework 500/Cube Acid/GudereitLC90
 • Ocupaţie
  Instructor inot

Recent Profile Visitors

4,245 profile views
 1. Poate între timp a descoperit dar să rămână scris. Prima posibilitate este să scoți cablu de la schimbator din joint cassette dacă te pricepi sau a doua posibilitate este să scoți camera pe partea stangă a roții adică cea opusă cablului de la schimbător. Ambele variante sunt valabile.
 2. Acum ai și tu și cei care au citit mai multă experiență. Țin minte că am cumpărat pentru bicicleta de oraș, mai demult, o cameră sau două din decathlon dar pentru balon puțin mai mare 35-40 și și-au făcut treaba adică s-a putut umfla și a ținut ceva. Dar da, poate fi o loterie.
 3. IonutA

  Salut, Cadrul Sprint-ului arată chiar bine, echiparea altus/alivio cu manete combo este un minim decent, puțin cam greuță, roți29” alt plus deci e ok. Devronul este ceva mai greu, echiparea tot pe acolo cu mici diferențe, roți 27,5” dar dacă te interesează pe viitor upgrade de frâne/schimbătoare este mai ușor la acest model să faci trecerea pentru că are manete separate.
 4. IonutA

  Eu sunt adeptul balonnului mare în general, adică cred că se învârte mai bine ca unul mic, după ce îi dai puțin impuls. Ce vreau să zic este că pe mtb am încălțat janta cu 29”x2.35, cu anvelopă pliabilă aproape netedă(pentru asfalt) și senzația este că pedalez pe doi norișori pufoși chiar si la presiunea cauciucului aproape de maxim. La presiunea minimă am încercat doar la mare pe nisip și am simțit că este în elementul ei adică aveam și amortizare și tracțiune în același timp. Deci, da, treci la balon mare cu presiune minimă, nu o să regreți.
 5. IonutA

  Deci a găsit omul ceva mai tineresc sau nu ?
 6. IonutA

  Saut, Nu mă pricep la ciclocros dar nu mi-aș/aș lua/recomanda echipare claris și/sau tourney pe nici un tip de bicicletă. Las colegii mai experimentați să recomande ceva calitativ.
 7. IonutA

  e o nebunie poza tip panoramă, vorba aia ”o poză cât o mie de cuvinte” numai pe acolo vrei să te învărți
 8. IonutA

  O problemă similară cu a ta am avut cu frânele magura hs11 (hidraulice pe jantă) care sunt model vechi. Singurii care s-au băgat au fost cei de la teo bike de pe calea șerban vodă aproape de intrarea în parcul carol (dar nu-i sectorul 2). Dă-le un telefon, vezi ce zic!
 9. Ceva de genul acesta am făcut și eu dar cu o chei de 15 și un patent.
 10. Între timp m-am mai ”jucat” cu pistonul blocat și a început să lucreze chiar dacă nu am apucat să cumpăr și să îl tratez cu subtanțele recomandate. Așa că am cumpărat și montat plăcuțe noi și acum am din nou frână pe roata spate. Oricum am să cumpăr și alcoolul izopropilic pentru a-l testa cât de bine își face treaba cu frânele și o să revin cu două cuvinte despre.
 11. Salut, Dacă bicicleta este nouă ar trebuii să funcționeze optim, poate a fost contaminată frâna față (având în vedere că nu frânează). Fa-i o curățare serioasă la disc și plăcuțe, mai ales că mai înainte un pic, pe un alt topic a fost recomandat un degresant foarte bun și accesibil, adică acesta: https://www.emag.ro/spray-turbo-clean-degresant-puternic-brunox-500ml-422099/pd/DC8159BBM/ Și eu am tot frâne shimano deore pe bicicleta de oraș și sunt super mulțumit de ele în condițiile în care le folosesc 365 de zile pe an. Se mai gripează un pistonaș, se mai contaminează dar le cureți, le aerisești și totul revine la normal. Plăcuțele de frână costă puțin și te țin aproape un an. Curăța-le și revino cu o impresie după!
 12. Bun de știut, am să îl caut și pe acesta. Merci!
 13. IonutA

  Sunt curios să aflu mai multe păreri despre ele. Când ai timp să scrii două cuvinte despre ele, gen dacă le-ai recomanda. Merci!
 14. Tot pe str. Maica Domnului am găsit două variante de alcool izopropilic (posibil același alcool dar la prețuri diferite). A folosit cineva unul din cele două variante pentru bicicletă: - https://www.conexelectronic.ro/ro/accesorii-pentru-circuite-imprimate/1354-ALCOOL-IZOPROPILIC-1L-CHE-1557.html?search_query=alcool+izopropilic&results=4 - https://www.conexelectronic.ro/ro/accesorii-pentru-circuite-imprimate/18875-ALCOOL-IZOPROPILIC-1L-CHE-1492.html?search_query=alcool+izopropilic&results=4 Din fișa tehnică nu mi-am dat seama să fie vreo diferență.
 15. Shimano Deore M6000 (dar chinuite adică le-am utilizat în orice condiții meteo, prin oraș) Cred că acesta o să fie varianta câștigătoare până la urmă.