IonutA

Membru
 • Content Count

  1,032
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

IonutA last won the day on March 21

IonutA had the most liked content!

Community Reputation

170 Excellent

1 Follower

About IonutA

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 02/10/1983

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Btwin 8.0 racing/Nework 500/Cube Acid/GudereitLC90
 • Ocupaţie
  Instructor inot

Recent Profile Visitors

4,643 profile views
 1. Pedalele de la Shimano care sunt click-r în combinație cu plăcuțele SM-SH56 oferă o eliberare a pantofului cu un efort foarte mic, nesemnificativ. Adică genul acesta: - https://bike.shimano.com/en-US/technologies/component/details/shimano-clickr.html - https://www.bike-components.de/en/Shimano/SPD-SM-SH56-Cleats-p43323/
 2. IonutA

  Tura de azi prin Bucureștiul nostru drag. Aprox. 70km în 3h20min. - https://photos.app.goo.gl/JdS25RJ6TXYGUW1HA
 3. Folosesc spd-uri atât în oraș cât și în afara orașului pe asfalt de câțiva ani și am observat următoarele avantaje: - mai multă stabilitate, control și siguranță când trec peste denivelări pe care nu le pot evita. - pot să trag pedala, nu doar să o împing. - în sezonul ploios pantoful sta fix pe, pedală, nu trebuie să caut pedala. - pot să variez cadența cât vreau, în orice treaptă, în funcție de condițiile de trafic. - cu plăcuța poziționată corect pe pantof, nu am avut nici o solicitare/durere/altceva la genunchi. Dezavantaj: - scârțâie/joacă când se uzează sau când intră mizerie sau dacă există o incompatibilitate între forma pantofului și pedală.
 4. IonutA

  Salut, Observ că nexus are și o variantă cu 5 viteze: - https://www.bike-discount.de/en/buy/shimano-nexus-sg-c7002-5cd-5-speed-internal-geared-hub-959994 O fi un pas înainte sau înapoi (de la 7/8 viteze)?
 5. Salut, Legat de încălțări și Decathlon Pallady. am văzut și probat săptămâna trecută acest model, mărime 45(doar perechea aceasta o aveau): https://www.decathlon.ro/incaltaminte-mtb-shimano--id_8594279.html Nu i-am luat pentru că mă strângeau dar erau foarte bine întâriți și suportau plăcuțe pentru pedalele(nu erau incluse plăcuțele) de care zici tu (Shimano PD-M540). Deci dacă porți 45, vezi, poate îi mai găsești. Legat de căzut de pe bicicletă din cauza sistemului spd, poți cu o șurubelniță în cruce să setezi tensiunea cu care pedala ține plăcuța de la pantof, asta până te obișnuiești cu scoaterea rapidă a piciorului de pe pedală(răsucire stânga/dreapta a călcâiului).
 6. IonutA

  Maratonul București ediția 2020 a fost anulat azi, cu o zi înainte de începere!!! La ediția din acest an maratonul era de fapt Campionatul Național de Maraton al sportivilor de performanță. Traseul îndeplinea condițiile pentru a realiza baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Marți 6 oct în conferința de presă a fost confirmată organizarea evenimentului, confirmare dată de câtre organizator, ministrul sportului cât și principalii sponsori care au participat la conferință: - Sâmbătă 10 oct pe site-ul oficial al organizatorului este anunțată anularea maratonului: - http://bucharest-marathon.com/ Trist!
 7. Salut, Revin cu o impresie despre cauciucul schwalbe marathon plus. Astăzi pe drumul de întoarece către casă am simțit la un moment dat că amortizează prea bine șocurile roata spate iar pe viraje este instabilă. Aveam pană. Am reușit să mai umflu roata și să ajung pe bicicletă acasă. Este prima pană cu acest cauciuc în puțin peste 10 luni și aprox. 9000km rulați. La schimbarea camerei și inspecția mai detaliată a observat că în cauciuc aveam un ciob, două sârme și o pietriciă iar camera era înțepată în două puncte. Deasemenea pe calea de rulare a cauciucului am văzut un punct de uzură mai mare (se vedea stratul albastru de sub cel negru, posibil de la o frânare mai lungă). Am montat o cameră michelin air stop city, gravel care avea un strat strălucitor pe ea. Nu am mai văzut la alte camere ceva similar. Este produsă în Serbia. Per total sunt mulțumit de acest model de cauciuc. Câteva poze de la montaj mai jos: - https://photos.app.goo.gl/kaQwJsxaCxcVPBFB9 (punct uzură) - https://photos.app.goo.gl/ogsRhPeKDGYu6Wb27 (cele două sârme) - https://photos.app.goo.gl/QFnkPEdgzWH3SSj1A - https://photos.app.goo.gl/sTJcyE11smLG8L8GA - https://photos.app.goo.gl/MUmuPVUHK6HpQDr46 (stratul strălucitor la camera nouă) - https://photos.app.goo.gl/oZvfyc3xByPeC9Mv9 (produsă în Serbia) Numai bine!
 8. IonutA

  Oficial nu este cu spectatori. Fiind un eveniment dedicat sportivilor de performanță pentru a-și realiza baremul la Jocurile Olimpice, mai ales că traseul este aproape plat. Pe lângă profesioniști au fost invitați și alergătorii din echipele oficiale de pacemakers ai Maratonului București. O să fiu onorat să alerg alături de elitele atletismului românesc. Dacă o să fii în zonă, încurajează alergătorii!
 9. IonutA

  Salut, Pentru duminică aceasta (11.10.2020) am primit invitație să particip la Maratonul Internațional București (proba fizică, nu virtuală). Așa că vă invit duminică la eveniment pentru susținere atât virtuală cât și fizică. Ne vedem pe parcursul alergării (aprox.3,5 -4h în cei 42km195m). Mai multe detalii despre eveniment aici: http://bucharest-marathon.com/professional-runners/ https://www.instagram.com/p/CFJUN9fpL3v/ Să avem spor în toate! Adrian
 10. IonutA

  Deci nu-i chiar utilă?
 11. IonutA

  Salut, Am observat la acest tandem sistem dublu de frânare pentru roata spate. Al doilea sistem de frânare este acționat de pasager. https://www.sjscycles.co.uk/bikes/thorn-1/ ”Brakes: [H3] Twin Brake kit - Disc Rear, V Front & Rear. Hope Tech 3 V4 # STOKER operates Disc #” Care este explicația? Este mai eficient așa?
 12. IonutA

  Când am fost la Alba Iulia am încercat lactatele Torockoi(pe care le recomand) dar cu ajutorul pozelor tale am văzut și unde este odaia cu lactate. Merci!
 13. Bine că ai postat. Intrarea se face dinspre splai sau pallady?
 14. Bună, Să îți iei o bicicletă electrică ce cântărește aprox. 28-30kg(complet accesorizată) și ce te asistă doar până la 25km/h nu are rost pentru că este foarte greu să treci peste 25km/h chiar și pe plat. Dacă îi scoți limitarea riști să pierzi garanția. M-am dat cu o electrică de 30kg ce era limitată la 25km/h și cu greu am ajuns la 31km/h pe plat. Adică până la 25km/h toate sunt bune și frumoase dar după simți că se mai urcă un ”pasager” cu tine. Recomandarea mea este să te uiți după modele ce te asistă până la 30-35km/h (posibil să depășești bugetul).