IonutA

Membru
 • Content Count

  1,119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by IonutA

 1. IonutA

  În timpul pedalării mi s-a rupt capacul din dreapta de la butucul față cu dinam de la schimano dh3d37nt. Pedalam destul de repede, am simțit joc în roata față, am văzut o flamă mică la butuc și după am auzit sunetul desprinderii. Am avut noroc, am frânat repede și am oprit bicicleta în siguranță. Defect de fabrică sau alte probleme? A mai pățit cineva ceva similar? având în vedere că în sept 2019 era nou butucul. Poze: - https://photos.app.goo.gl/cRcZQpB4TcRyuzd4A - https://photos.app.goo.gl/wNCSkAicidBn9wUeA - https://photos.app.goo.gl/jxyo4Wd7PAErawqSA
 2. Salut, După 1an și 6 luni și aprox. 14mii km cam așa arată cauciucul schwalbe marathon plus(l-am mutat pe roata față): - https://photos.app.goo.gl/Nk3WHCNX8bgub53B7 - https://photos.app.goo.gl/s3DCkeFSCS5RZa1B6 Pe spate am pus generația nouă schwalbe marathon e-plus, sunt tare curios cât o să țină: - https://photos.app.goo.gl/GyMhEh2nG9sXm9cd8 - https://photos.app.goo.gl/4PWRibaMLyLhTq366
 3. IonutA

  Rapiță cât vezi cu ochii iar din loc în loc apar și macii: - https://photos.app.goo.gl/w8d2Srfyp8Xnbiuz6 - https://photos.app.goo.gl/TgjCyrVSrWPyu2m5A
 4. IonutA

  Pedalez zilnic prin trafic de peste 4 ani dar nu pot spune că este o plăcere, stresul este tot timpul doar că s-a mai redus în timp. În loc de drumuri cu trafic redus mai degrabă ai căuta intervale orare/zile de sărbători(când se golește Bucureștiul) în care traficul este redus sau inexistent. Baftă!
 5. IonutA

  Răspunsul direct este nu. Dar așa cum și-au găsit locul 6 biciclete normale (mtb, trekking și o cursieră) cu înțelegere din partea celorlalți pasageri ar putea să încapă și un tandem. Da, nu avem condiții normale dar pasagerii sunt înțelegători și cu toții sperăm la mai bine. Nici eu nu am pus bicicleta (mtb 29er cu coburi) în rastel deoarece trebuia să dau geanta/coburile jos, pentru că bicicleta așezată în rastel ar fi stat toată greutatea doar pe roata față (adică nu se sprijinea și pe roata spate pe sol).
 6. IonutA

  Am folosit în minin vacanța de Paște trenul de la Regio Călători pe ruta București - Sinaia. Era un tren tip săgeată cu 3 locuri pentru bicicletă, era curat, îngrijit dar prea mic rastelul. La întoarcere au fost stivuite bicicletele.
 7. Salut, Din ce ai postat aș merge pe riverside 900, cu diferența de bani o accesorizezi. Vezi cum sunt stocul și timpul real de livrare.
 8. IonutA

  Am montat un cauciuc Schwalbe Marathon E Plus (28x35C) doar cu mâinile(fără utilizarea levierelor). Mi-a plăcut că am putut să îl montez ușor. Mi-a mai plăcut cum se simnțea la mână cauciucul, eram moale dar și aderent. În timpul rulării este silențios, aderent, preia bine șocurile dar este și greu( 930g).
 9. O idee da la un tip mai puțin friguros. Dacă am de ales între rece și cald aleg rece. Adică îmi place să mă îmbrac mai subțire și să pedalez mai tare decât să mă îmbrac mai gros și să pedalez mai încet(din cauza supraîncălzirii). Iarna sau primăvara/toamna friguroasă merg cu un buff mai mare(lung) și gros pe care pot să îl pun și pe nas și pe cap(parțial). Vara sau când temperaturile sunt +5grade las zona ”orl” liberă, să se ventileze, pentru că transpirația se adună inevitabil chiar și la intensitate mai scăzut a pedalării. Deci mergi pe buff, căciulă doar pe temperaturi negative!
 10. IonutA

  Ați alergat prin tot orașul chiar și pe sensuri unice (după cum erau parcate mașinile). V-ați făcută simțită prezența!
 11. IonutA

  este perfectă pentru oraș
 12. IonutA

  Super inițiativa!
 13. IonutA

  Mai scade puțin frustarea șoferilor. În felul acesta se pot și ei aproapia de media de viteză a unei biciclete în oraș. Dacă i-aș spune unui șofer că am făcut în această după amiază(trafic intens) în București un traseu de aprox 8,5km dus - întors(~17km) în aprox 40min cu bicicleta de oraș cu coburile goale la dus dar pline la întoarcere ar face infart sau...
 14. IonutA

  circulația pe drumurile publice - Publicat în data de - 14.04.2021 - 12:38 https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/?fbclid=IwAR0AKOZ06oQiErqVp3Y8UG562Vh3ooUJxD9ehcWqfazNAHMC7cbqmZ5p9pA Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro
 15. IonutA

  La bicicleta de oraș am eccentric bottom bracket https://photos.app.goo.gl/AkUWtwLRnauwsbPn8, când văd că ”mecanicul de biciclete” o bâlbâie cu tensionatul lanțului îi zic: ”slăbește cele două șuruburi de jos și rotește butucul”. În 2secunde se rezolvă.
 16. Îmi pare rău! Recuperare completă!
 17. Tot cu bicicleta?
 18. Recuperare completă!
 19. IonutA

  Aceasta este presta: - https://www.bikexpert.ro/piese/camere/camera-continental-mountainbike-29_2_1372822 Eu folosesc camere tot continental.
 20. IonutA

  Dumnezeu să îl odihnească!
 21. posibil câte o spiță, oricum dacă observi că se îndoaie sau rupe des spița, le schimbi cu unele solide și ai rezolvat rapid problema.
 22. IonutA

  Dacă e plat în afara orașului te descurci, dacă nu, mai greu. Eu am mers un timp pe un sram i 3 motion (cu 3 viteze) la ture în afara Bucureștiului dar era greu să găsești o cadență optimă.
 23. E bine să o iei cât mai găsești mărimi mari. Legat de frâne, atâta timp cât mergi mai mult de uscat nu o să ai nici o problemă cu cele în V. Celelalte frâne pe disc sunt bune dacă mergi pe orice vreme sau în mod special pe ploaie/frig/zăpadă. Legat de mărimea anvelopelor trebuie să vezi cât îți permite janta, cadrul și frâna tip V. Dacă poți să pui mai mare anvelopa, ar fi bine.
 24. IonutA

  Sistemul cu 2s(dar nu de la pegas) l-a folosit un prieten prin oraș zi de zi și era mulțumit. La un moment dat văzusem bicicleta de la pegas la ofertă pe la 1000-1200lei. Baftă!
 25. Primele două sunt complet echipate pentru oraș și împrejurimi dar sunt grele și oricum zice că suportă ciclist cu greutate maximă 100kg . A treia se merită mai mult, poate o mai accesorizezi cu apărători de ploaie și poate un portbagaj dacă ai nevoie și cu atenție la gropi/denivelări este posibil să îți faci treaba.