Ionut1106

Membru
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ionut1106

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 11/10/1996

Profile Fields

 • Localitate
  Suceava
 • Ocupaţie
  Student

Recent Profile Visitors

352 profile views
 1. Ionut1106

  Dupa ultimele experiente sunt foarte reticent in a mai apasa cu forta pe pedala ca inainte :)) Am iesit totusi la o tura si a mers cat de cat bine. Pare sa functioneze aceasta metoda.. Mai scapa din cand in cand la deal dar e ok. In schimb, doar pe viteza pinion mic-foaie mare sacadeaza incontinuu. Cred ca imi bag picioarele in ea cursiera si ma duc sa imi iau una noua, poate nu mai am probleme.
 2. Ionut1106

  https://postimg.org/image/tu5favb41/
 3. Ionut1106

  Maneta chiar e din aia model vechi, "antica" cum ii spui tu. Deci se pare ca maneta nu se pupa cu schimbatorul si nu il aduce mereu in pozitia ideala :-? Camasa si cablul sunt ambele noi, de cand mi-au inlocuit schimbatorul. Ciudat este ca pe cel vechi(tot shimano, doar ca un model vechi) il alinia corect...
 4. Ionut1106

  Cred ca am identificat o posibila problema.. Eu am maneta schimbatorului pe cadru. Cand schimb, schimbatorul spate nu ajunge mereu paralel cu pinionul ci mai ajunge sa stea si intre pinioane. Exista vreo metoda de a regla asta sau trebuie sa ajustez mereu in mers pana ii gasesc pozitia perfecta (paralela cu pinionul)?
 5. Ionut1106

  Poti fi mai detaliat, te rog? La ce anume sa ma uit sa imi dau seama daca e aliniat corect?
 6. Ionut1106

  Nu stiu ce sa ma mai fac :( Am schimbat lantul,l-am scurtat, am inlocuit angrenajul,pinioane si imi face la fel... Nu mai am parte de acele scrasnete dar tot imi scapa lantul cand fortez putin. Cel putin cand urc la deal o data la doua-trei pedale imi scapa..
 7. Ionut1106

  Am inlocuit lantul si de data asta nu mai am parte de acele scrasnete insa la 2 pedale simt cum scapa si dau in gol. Ideea e ca lantul acesta e mai lung decat cel vechi cu 4 zale. Cel vechi avea 108 zale, acesta are 112. Eu zic ca imi scapa din cauza asta si trebuie scurtat, cineva imi zice sa schimb si foile ca ele sunt de vina. Voi ce spuneti? https://postimg.org/image/4so6i72bl/ https://postimg.org/image/5vbz6xkq9/
 8. Ionut1106

  Pinionul a fost dat jos la service cand mi-am inlocuit niste spite si mi-am centrat roata. Dar nu inteleg ce ar putea fi montat gresit.. Am vazut ca pinionul e intr-o singura piesa.. A fost infiletat la loc si nimic altceva.
 9. Ionut1106

  Ok. Cand voi avea timp ma voi duce sa imi cumpar unul nou. Voi reveni cu detalii. In afara de faptul ca am nevoie de un lant pentru pinion cu 6 viteze, ar trebui sa stiu/masor altceva cand ma duc sa imi iau altul?
 10. Ionut1106

  @@ionionion, cumva imi alunecase surubul acela de pe cadru si de asta era asa sus. L-am fixat acolo si acum sta bine, apoi l-am pus la aproximativ 5mm sub pinion. Multumesc. @@BodoC, Da, ati inteles bine. Pana sa fie schimbat nu imi facea niciun fel de problema. Din aceasta cauza am fost tentat sa zic ca e vina schimbatorului, stiind ca pana sa il schimb nu aveam probleme. Sper ca au iesit mai bine pozele astea.. Mie nu mi se pare ca urechea e stramba. @@pinkbike, ce parere ai din ceea ce se vede in poze: ? Trebuie schimbat neaparat si pinionul?
 11. Ionut1106

  @@Diesel , am verificat tot lantul si nu este nicio za intepenita. @@giginic , nici lantul nici pinioanele nu sunt noi. Cred ca cea mai plauzibila cauza este uzura lantului. Am procedat ca in acest articol si am masurat 123mm :)) Inseamna ca trebuie sa schimb lantul. Si daca schimb lantul, e neaparat sa schimb si pinionul?
 12. Ionut1106

  @@BodoC . L-am mai coborat putin. Acum e undeva la 3mm fata de dintii foii mari. Axul nu poate fi dus pana la capatul urechii deoarece are acolo niste distantiere si se opreste in ele.
 13. Ionut1106

  @@ViorelCapruciu, aveati dreptate. Schimbatorul fata nu era perfect drept,iar cand eram pe foaia mare pedala agata putin. Acum l-am indreptat,lantul nu mai atinge deloc cusca, insa am parte de aceleasi scapari :( Spuneati de inaltimea la care este schimbatorul.. La mine este situat cam cu 6 mm mai sus fata de dintii foii mari. Atasasez niste fotografii , poate observati ceva ce mie imi scapa.
 14. Ionut1106

  Am stat iarasi azi sa il reglez si m-am umplut de nervi. Credeti ca ar putea fi de vina lungimea lantului? Am citit ca ar conta faptul acesta cand este inlocuit schimbatorul. Eu initial am avut un schimbator cu patina scurta, iar acum a fost inlocuit cu unul cu patina lunga.
 15. Ionut1106

  Da.. in general pe toate combinatiile are acele scapari cand fortez putin.. dar in special foaie mica,pinion mare si foaie mare pinion mic. Scrasnit,scapari,imi arunca lantul de pe foi. Pai daca nu schimbatorul e de vina, ce ar putea fi? Lantul este cel original, angrenajul la fel...