alex_r

Membru
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About alex_r

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  galati
 1. alex_r

  Eu am tandem din acela unguresc, l-am luat din țară, livrat prin curier. În afară de cadru, toate piesele sunt pt. biciclete obișnuite, din gama celor ieftine. Ca și dimensiuni, eu am 1,87m și postul de căpitan mi-e fix, poate un pic mic. În cel de secund nu încap. Butucii roților îs cu 32 de găuri și până acum n-am avut probleme din cauza asta. Spițe - din alea obișnuite. Deci nu cred că e obligatoriu să fie componente speciale de tandem. Greutatea oricum se distribuie mult mai bine pe cele 2 roți decât la o bicicletă clasică, așa că nu sunt solicitate în plus.
 2. alex_r

  Salut, @@Lucian Tu ai montat așa ceva pe vreun butuc să-mi zici și mie cum se comportă? Mersi.
 3. Salut, Am pe spate un butuc clasic cu filet și bile cu conuri. Cuvele sau oalele alea, pe care rulează bilele (nu știu cum se cheamă) s-au crăpat. Ca să nu schimb tot butucul, se poate face vreo adaptare pt. rulmenți ? Mulțumesc.
 4. Păi nu prea văd de ce n-ai schimba foile cu tot cu braţe, dacă tot le ai. Şi la mine mai scapă lanţul pe pinionul cel mai mic, aşa că încearcă să mergi şi pe pe altele, adica să schimbi vitezele şi pe pinioane, nu doar pe foi iar pe cel mic sa-l folosesti doar pt viteza. Şi eu pe a mea am forjat-o în felul ăsta şi singura problemă mai serioasa e butucul de pe spate căruia i-au căzut bilele. Şi pt. că am mers cu ea pe zăpadă presărată cu sare şi mi-a fost lene s-o şterg cu o cârpă îmbibată în motorină, a ruginit pe părţile nichelate. Dar în general un MTB rezistă la solicitări, e drept că n-o să-l ai ca nou. Cât despre schimbător, eu am reuşit să pocnesc un Shimano Tourney (cred că tz era dar nu pot să garantez) aşa de rău că mi-a intrat între spiţe şi mi-a descentrat roata. Aşa că recomandat ar fi o gamă mai sus clasată. Despre SIS nu ştiu nimic.
 5. alex_r

  Mulțumesc că m-ați lămurit. Acum am o perspectivă mai amplă asupra fenomenului.
 6. alex_r

  Mersi, asta era.
 7. alex_r

  Ce-i drept acasă am filtru de reclame. Acum sunt la lucru, pe alt calculator, fără nici un fel de filtru, cu un stic DIGI și la fel face. Și pe Firefox și pe IE. Indiferent ce selectez din rubrica "By time period", la fel îmi apare, așa cum sper că se vede în imagine.
 8. alex_r

  De ce de vreo 2 zile când apăs pe butonul "Vezi conţinut nou" nu mai văd nimic? "Ne pare rau, nu a fost gasit nici un continut nou" Subiecte noi sunt dacă iau conţinutul forumului la mână.
 9. alex_r

  Cei care purtați casca tot timpul, cum reușiți asta? Eu nu pot să o port decât vara, în rest, când e rece afară, mă trage curentul prin fantele ei și mă doare capul. Chiar și primăvara/toamna, nu pot să pedalez fără fes iar acum folosesc căciulă în toată regula, din aia de blană și cu urechi. Pe sub casca mea, care într-adevăr, e model ieftin, nu-mi încape decât o cagulă din material subțire care nu-i de ajuns.
 10. Eu la MTB folosesc bocanci din ăia industriali cu şosete de iarnă pe dedesubt şi n-am nici un fel de probleme. http://www.dedeman.ro/ro/bocanci-bomb-met-si-lamela-hunan-46.html Uneori folosesc şi ghete-pantofi cu căptuşeală.
 11. Poate ca respectivul pinion este uzat sau este ceva deformat pe acolo (pinion, lant etc.). Sau poate lantul nu e pus cum trebuie si atinge ceva.
 12. alex_r

  Adevarul e ca plasticele ne omoara pe noi. Cand vii din strainatate, primul lucru care iti sare in ochi sunt maldarele de bidoane si pungi aruncate pe marginea drumurilor.
 13. alex_r

  Nu ştiu cât de eficient ar fi un stop ca la maşină pe bicicletă. Pentru că o bicicletă merge mult mai încet decât o maşină, aşa că din p.d.v. al şoferilor ori că stă, ori că merge, e cam tot aia, nu vor sta în spatele ei ci o vor depăşi imediat. Bine sunt şi cazuri de excepţie, de ex., coboram eu în viteză o vale f. abruptă şi îmi trăsneşte să opresc brusc, moment în care aud din spate un scârţâit de frănă şi când mă uit văd o maşină care era cât pe ce să intre în mine. Dar puteam să am atunci şi mama stopurilor, dacă şoferul nu era atent, tot intra în mine.
 14. alex_r

  http://forum.oltcit.ro/viewtopic.php?t=507 - cred că la asta te referi
 15. alex_r

  Salut, Luciane. Zi-mi şi mie, te rog, cum ai reuşit să îndoi braţele furcii? Aş vrea să fac şi eu ceva asemănător dar mi-e să nu fărm furca.Mersi.