se7enty4

Membru
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About se7enty4

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  Botosani
 • Biciclete
  Kilimanjaro X-Fact
 • Ocupaţie
  Inginer
 1. se7enty4

  Salut si multumesc pentru mesaje. Pentru ca voi merge pe bicla (bineinteles) prin padure cred ca voi opta pentru SF-516. Evit sa pun farul pe corpul bicicletei mai ales cand merg pe drum denivelat mai ales ca de pe cap pot directiona lumina. Cat despre firul prelungitor e si mai bine ca nu trebuie sa tin acumulatorul pe cap. Mi-ai sugerat battery pack iar eu am gasit acest model ca fiind cel mai convenabil. Ar depasi cu putin bugetul meu dat fiind cresterea dolarului in ultima perioada. Alte sugestii sunt binevenite oricum.
 2. se7enty4

  Salutare. M-ar interesa să achiziționez o lumină frontală (de pus pe cap) care să facă față cu brio noaptea prin pădure. Bugetul ar fi undeva până in 200 lei. Accentul îl pun în special pe luminozitate și autonomie și mai puțin pe greutate, formă, culoare, etc... Vă mulțumesc anticipat.
 3. Dacă ieși des din casă cu bicicleta, ia ceva cât mai bun. Dacă ieși de 2, 3 ori pe lună, și SH de 5-600 lei e mai mult decât satisfăcător. Eu personal m-am înțeles mai bine cu un Sprint din ăsta cu roți 27.5 decît un RockRider cu echiparea amintită undeva mai sus pe 26 ce-i drept. Dar n-am depășit 50km cu Sprint-ul și 100 Cu RR-ul deci nu se pune. Mai ales dacă ai ocazia, ia și le probează și fă o judecată obiectivă. Ia în calcul și spatele, și confortul, nu doar echiparea.
 4. se7enty4

  Comparativ cu Scott Purgatory SH de prin 2000 cu care am colindat aceiași coclauri e mai mult decât simpatică pentru mine. Pentru colega, plimbarea a fost strict până la pădure. Restul am continuat pe un traseu cu o porțiune de câteva minute pe care mă dau ca pe un tobogan iar ea, cale-ntoarsă.
 5. se7enty4

  Am pus și două poze. Sper să vă placă. http://prnt.sc/ax1u2j http://prnt.sc/ax1t6p
 6. se7enty4

  Am uitat să-i mulțumesc lui AlexTudor, atât pentru link, cât și pentru sfatul de a investi în echipament.
 7. se7enty4

  Am plimbat un pic bicla din Noiembrie până acum. Cred că am făcut 300km off-road. Și încă pe atât pe șosea. Am dus-o la un service și mi-au montat-o. XT-ul pe spate este adorabil. Momentan, doar 10% din km parcurși ar avea nevoie de un full suspension. Eu zic că am făcut o achiziție bună și chiar mă simt confortabil cu ea. Urci pante f dificile cu ea. Și pe plat, ai cu ce să dai în pedale. Să fac și poze ? :D Prețul de azi al bicicletei, la Hervis Sports e de 3.359,99. Deci cu 1559 mai scumpă decât am luat-o eu. Și da, pe cadru scrie Made in Poland.
 8. se7enty4

  Interesant acest topic. Am văzut că sunt printre voi posesori de remorci de ceva vreme. Care este bugetul de care aș avea nevoie pentru o remorcă pentru copii care să ofere siguranță, confort și o interacțiune activă cu mediul? Mai exact, după ani de experiență cu remorca, dacă ar fi să vă luați acum una, ce ați alege?
 9. O întrebare: E complicat montajul bicicletei sau ar trebui să apelez la un service pentru asta?
 10. 1.80m, 82kg, 84cm picioare interior. Mi-am comandat 19 inch.
 11. La câteva zile de la ultimul post am aflat că voi fi tătic și am renunțat la achiziție. Abia anul ăsta de black friday am achiziționat cu 1800 lei bicicleta http://www.hervis-sports.ro/store/Marci/X-Fact/MTB-27-5-Tec-Men/p/COLOR-1858463. De un an de zile verific aproape lunar preturile la biciclete și cred că am făcut o alegere bună. Abia aștept să o testez pe un traseu de genul http://prntscr.com/97484n.
 12. se7enty4

  La Mervis a fost o promotie in magazine cu un voucher luat de pe pagina lor de FB cu care mai primeai o reducere de 20% (450 lei in cazul de fata). Posibil sa mai fie si week-endul asta.
 13. se7enty4

  Aștept să ajungă X-Fact-ul de 27.5. Inițial optasem pentru Devron zerga 5.9 sau 6.7 (2600 RON) dar m-am decis să dau doar 1800 pe X-Fact cu specificațiile de sus. Sper să fie o alegere bună. Se merită să schimb furca asta cu una cu 500 lei mai scumpă dar mai bună? Ce variante am?
 14. Salutare. Observ la geometria unui cadru cca. 10 marimi. As dori daca sunteti amabili sa veniti cu explicatii legate de fiecare in parte la modul: Ex: Seat tube length - conteaza lungimea masurata pe interior a picioarelor. Are impact in special asupra... (confortului, manevrabilitatii, vitezei, efortului, etc)... Prea mare duce la ... Prea mica duce la... Top tube length, Head tube length, Head tube angle, Seat tube angle, Chainstay length, Stack, Reach, Stand-over height, Bottom bracket Offset, etc. La o cautare pe google am dat peste aceste articole. http://fhttp://www.playbike.ro/geometria_bicicletei.php orum.softpedia.com/topic/846157-pozithia-corecta-pe-bicicleta-i-alegerea-marimii-cadrului/ http://www.dirtbike.ro/mag/repere-de-baza-geometria-bicicletei Daca ati putea completa cu detalii din proprie experienta cred ca ar fi util multor incepatori.
 15. Am vrut sa zic invers Traveller, dar fiind pe fuga am gresit si vad ca nu mai pot edita :) .