ReVibe

Membru
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

75 Excellent

About ReVibe

 • Rank
  Member
 • Birthday 01/31/1988

Profile Fields

 • Localitate
  Murcia
 • Biciclete
  De'Rosa Avant

Recent Profile Visitors

568 profile views
 1. ReVibe

  Bună ziua, deși nu sunt cât de activ mi'ar place în ultimul timp nici pe forum și nici pe bicicleta pot sa spun ca am probat mai tot ce tine de "antrenor virtual". O sa încerc sa răspund la fiecare întrebare în parte. Ar putea antrenorul virtual sa inlocuiasca antrenorul uman? Bineînțeles, se produc foarte multe informati pe bicicleta în zilele noastre, power meater, HR etc etc. Cu aceste informații și studiile din ultimi ani sau produs algoritmi foarte eficienți. 1) Da, sunt programe care analizează toate antrenamente din trecut. Și ca să nu rămân doar aici ca toți știm ce face Strava pot sa spun ca exista programe care inafara de a'ți spune nivelul de fitness și asa mai departe îți creaza si un profil ciclist, îți spune unde ești slab și unde ești bun și îți recomanda antrenamente. 2) Mai toate planurile de antrenamente sunt bune la nivel de amator pt ca te obliga sa faci ceva la care nu prea suntem buni din diverse motive.. să ne antrenam constant și organizat. 3) In era asta avem acces la informati destul de ușor, sunt o grămadă de cărți care explica principiile antrenamentului și explica părțile tehnice și informațiile care ni le oferă toată dispozitivile din ziua de azi. 4) Tot cărțile ne învață să analizam fiecare zi și sa adaptam antrenamentele în funcție de nivelul de odihna, stres, etc. Ca să îmbunătățim anumite aspecte pe bicicleta trebuie sa fim constanți, sa măsurăm și adaptăm în funcție de caz volumul și intensitatea. Și toate astea în ziua de azi se pot face foarte ușor cu toate programele la care avem acces. Golden Cheetah XERT Training Road Training Peaks Sufferfest Strava Bkool Si multe alte.. Colecția mea de cărți
 2. @paulrad dacă produci cantitatea aia de acid lactic la valorile alea mici înseamă ca nu ești antrenat și nimic mai mult. Câteva săptămâni în zona 2 sa reobisnuiesti sistemul aerob și deaja o sa observi diferențele în propriile tale senzati la pedalat fără sa fie necesar sa repeți testul. Dacă observi ca în continuare ai probleme cu acidul lactic următorul pas ar fii antrenamentele la threshold ca să urci pragul mai sus. Cum se spunea mai sus, acum depinde și ce vrei sa antrenezi.. ce a pus medicul acolo e generalism pur și dur.
 3. Salut și bine v'am regăsit, cred ca nu am mai fost activ pe aici de prin 2016. Accident grav, ocupat cu revenirea și ambiția pt o cursă, accident minor o dezmotivatie și mai recent o noua etapa din viata, proaspăt tătic. @Mookyama Power meater-ul te ajuta foarte mult dacă vrei să-ți profesionalizezi hobby-ul și vrei sa stai cu băieti în fata la orice cursă... sau cel puțin sa poți sta la roata lor. Doar un moft dacă ieși cu bicicletă când vrei... cum vrei și cu cine vrei și nu ai nici o intenție la o competiție. Pe mine ma ajutat mai ales la antrenamente specifice cu multe serii unde HR-ul nu prea te ajuta sau e lent. Training and racing with a Power Meater by Hunter Allen, o carte esențială de la persoana care a definit standardele antrenamentelor cu power meater. Disponibil pe Google Books.
 4. ReVibe

  Nu se la cu nici un fel de durere și pot adopta inclusiv o poziție mai aero.
 5. ReVibe

  Salut @bogdan_petrica. In 2015 am avut o problema serioasa cu o inflamație la genunchi și prin urmare poziția înaintată a fost mai mult sau mai puțin de la asta. Poziția aero nu reprezintă un efort extra, trebuie sa avem aceeași forță oriunde dar unde trebuie sa fie cel mai comod este în poziția normală unde pedalam in majoritatea timpului. O poziție mai actualizată deși la ora actuala am mai scos un spacer și sunt mai jos... chestiuni de îmbunătățire a flexibilității 😁
 6. Eu am trecut prin asta de câteva ori dar sub alt context. De exemplu la un rulaj lenjer Z2-Z3 dacă mă pun să mă gândesc la vre'un sprint sau o cursă din viitor ...mă emoționez lenjer cu 10-15 pulsații in plus.. pur și simplu mă uimește cum afectează un simplu gând, ritmul cardiac. După asta realizez pe Garmin creșterea ritmului și aproape instantaneu revine la loc.
 7. Pe cât îmi place subiectul topicului și ma pun sa citesc fiecare postare cu atenție.. cu atât mai mult regret uneori. Pălăria jos @Mookyama! As fii vrut sa opinez și eu despre subiect dar am citit prea multe posturi fără sens și am terminat intoxicat. (+1 de la mine). Care era întrebarea? O sa încerc sa opinez si eu într-un mod cât mai constructiv.
 8. 90 de km în 2 ore nu o să'i faci în 2 ore dacă ai bicicleta de 10 zile și nu ești obișnuit sa mergi în pluton. E o prostie sa îți recomandam ceva dacă nici tu nu te cunoști. Baza generala e sa mănânci ceva la fiecare 45' - 60' și sa bei un bidon de 500 ml la oră.
 9. ReVibe

  Cine se baga la 2 ore de Zwift in seara asta de la ora 20:00, ritm 2-3 w/kg?
 10. @krazyeone in general băuturile speciale vin cu toate astea sau cel puțin cu o mare parte. Trucul cu lingurița de sare și lămâie e clasic printre cunoscuti mei care au probleme musculare.
 11. @iacobdoc ai dreptate, de la un anumit nivel de exigenta fizica numai este suficient doar bidonul cu apa din frigider, trebuie sa compensam lipsurile și cerințele mult mai eficient dacă vrem sa menținem un nivel ridicat de "performanta" pentru un timp îndelungat.
 12. Dupa fondul de 200 de km adaptările fizice sunt pozitive în cazul meu ajungând la un power-heartrate drift de 0.89 ( http://home.trainingpeaks.com/blog/article/aerobic-endurance-and-decoupling )
 13. Deci de unde am plecat și unde am ajuns. Numai pot de ras pe bune!!!!
 14. @paulrad Dacă nu îți plac ieșirile în Z2 exista blocuri de fond de aproximativ 20 de ore, o săptămână sau două după care poți urma un antrenament cu puține ieșiri în z2 și multe antrenamente bazate pe serii. Partea negativa este că forma la tipul asta de antrenamente ține mai puțin și după asta trebuie sa te odihnești aproximativ o luna după care va trebui sa începi de la capăt. Dacă nu ai probleme cu timpul, programul ala e o pierdere de timp totul aiurea, nu are nici o direcție și e foarte vechi.
 15. @paulrad pentru fondul aerobic aproape toată lumea stie că trebuie sa rulezi în Z2 cât mai mult timp, 3h+ și după vreo 2 săptămânii asa poți adaugă și un interval de tempo. Sa nu uiți ca trebuie sa urmezi un principiu de load + descărcare, adică 3 săptămâni progresezi cu timpul la ture sau mărești puțin cate puțin Intervalele de tempo și o săptămână rulaj ușor pentru a crea adaptările fizice. Asta e cea mai clasica metoda de antrenament, perioada asta se numește perioada de baza și tine vreo 2-3 luni. Bineînțeles că înainte de a începe cu metodologia asta trebuie sa te gândești dacă ai timp și poți fii constant. P. S. : Z2 tău este 144-156 conform testului tău.