TNJ

Membru
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About TNJ

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  BTWIN
 • Ocupaţie
  Ca si pensionar
 1. Adica? Sunteti invidios ca nu am trecut pe la service de biciclete?? Stringerea unui surub de sa este un reglaj grosier. Reglarea cuvetelor este un reglaj fin. Ce asa destept si contradictoriu am scris cind am scris!?
 2. Multumesc tuturor pentru aport. Am facut cea ce mi-a scris Turbocat, Drysna si ionionion. Am facut rost si de documentatii din 4 locuri, cea mai prapadita am luat-o de la Cannondale, iar celelalte le-am primit via copil de la Surly, Giant si Jamis. Fara aceste documentatii m-as fi invirtit mai mult dar cum Jamis (Allegro Sport 2013) aduce cel mai bine cu bicicleta mea m-am informat de acolo si chiar mi-a placut seriozitatea si exactitatea. Daca vrei deci, poti! Am avut parte si de un articol http://www.freerider.ro/service/cum-se-monteaza-cuvetele-si-furca-5270.html, articol respectabil. Am obtinut in final 3 pan-uri de ghidon-furca si am modificat si inaltimea de la sa dar si tilt (inclinare). Nu am mers fara miini evident dar o pot controla extrem de usor din ghidon iar cind o imping de sa nu se clatina, merge dupa mina mea. Am uitat un mic amanunt importatant si ghidonul era usor, dar foarte usor dezaxat. Cu aceasta ocazie am si construit un stand de demontare/remontare a bicicletei asa cum am vazut la Giant. Inca o data multumiri.
 3. Oameni buni va legati permanent de mersul fara miini fara a sesiza ca a fost in fapt o trimitere catre o stare de echilibru pe care sa o ai in sa. Documentatie: Asta mi se pare o modalitate prin care vinzatorul se poate evidentia ca si producator, aratindu-si deschiderea fata de clientela. Nu se obliga niciun producator prin asta sa-ti bagi labutele in produs si daca o faci ai de platit daca faci fara sa stii. E simplu. Am sa folosesc aici o sintagma de mine inventata: Nu toti absolventii de conservator din oricare conservator din lume, ajung sa cinte pe o vioara Stradivarius. Sau cum spunea bunica : Nu toate mustele fac miere. Tradus mai pe sleau pot scrie ca mi se par limitate cunostintele unor lucratori cu 4-5 ani experienta in vinzari. Dovada un pic de neatentie din partea mea si a strins sau a lasat strins furca cea ce mi se pare o greseala de abecedar. Ne existind decit un inscris pe site ce poate oricind sa dispara, garantia fara document este superflue. Bicicleta are dinam de la livrare, nu a fost achizitionat separat. Bateriile sunt atipice. Pleci pe zi de acasa si esti convins ca te intorci tot ziua, dar iti place si ai mai sta, se face noapte si iti zici ca ai baterii ca nu le-ai folosit niciodata si cind treci pe ON, nimic. Localitate mai putin racordata la cotidianul comercial, baterii nu. Cum te intorci? Supozitii de genul daca ai intrebat la ....daca poti merge.... nu esprima decit ceva pueril si nu discut in contradictoriu ca nu am devenit destept in bicicleteta dupa o postare. Mie imi place sa surubaresc si avind un desen pot sa ma descurc fara ajutorul unora care fac ceva pentru ca au de stat acolo sa ia un salariu. 99% la bicicleta sunt reglaje grosiere si 1% este reglaj fin. Cunostintele tehnice pentru reglajul fin sunt de 99% studiu si 1% cunostinte pentru reglaj grosier.
 4. Nu am intentia sa actionez in justitie pe nimeni! Era doar o idee anume ca fiind mai putin atent cu lucrurile din jur, uit sa imi cumpar baterie, mai ales ca cea propusa de fabricant nu este usor de cumparat! Ca sa pun in practica cele scrise de Turbocat, trebuie sa stiu cum desfac si unde desfac partea de ghidon-furca. Un desen in explozie ar fi fost unul util si mi-ar fi inlesnit "cercetarea"!
 5. Domnilor, Doresc sa multumesc celor care si-au asternut ideile (IonutA, Drysna, MLADEN si Turbocat), si sa va fac cunoscut celor care ati crezut ca ma joc mergind cu miinile ridicate de pe ghidon. Ei bine nu fac acest lucru nici daca mi se cere. Era o simpla ideie care sa va induca necesitatea de echilibru si nicidecum de bravada sau teribilism. Nu mai am virsta si nici curajul, sunt mult prea concervator! Apreciez mult comentariile si exactitatea lui Turbocat si pe Drysna care m-a trimis acolo unde chiar era nevoie. Dupa o citire a linkului am inteles ce este cu ampatamentul si implicatiile sale in echilibrul bicicletei. Au trecut multi ani de cind cochetam cu bicicleta Super, Turist, dar inainte de toate a fost MIFA. Ma inclin si multumesc celor scrise! Va astept cu propuneri si pentru ochiul de pisica si documentatie.
 6. Bun gasit pasionati ai bicicletelor De citeva zile am cumparat de la Decathlon o bicicleta BTWIN Elops 300. Posibil sa fi facut o alegere gresita, sau poate am primit produsul pentru bani pe care i-am platit! Nu am primit nici scule nici documentatie. Deranjant! Mi s-a spus ca am sa gasesc pe site la Btwin.com documentatie, as de unde! Dar sa revenim la interes! Cind eram copil mergeam fara miini pe bicicleta, acest lucru la BTWIN ELOPS 300 l-am incercat fara succes! Am incercat sa verific daca o pot conduce din şa mergind pe linga ea. Nicicum! Ce ar putea crea acest deranj de asa maniera incit sa para imposibil de echilibrat. In rest totul este normal, munceste cu mare productivitate Ce sfat imi dati mai ales ca nu sunt ditre aceia care nu imi place benzina sau vaselina! Va multumesc anticipat P,S, acest model are un ochi de pisica independent pe baterie. Gasesc ca este o mare prosteala sa nu oferi o instalatie de iluminat completa conectata la dinam. Cum pot alege o şa confortabila avind in vedere ca pozitia mea de mers este mai mult in şa decit pe pedale?