fizikant

Members
 • Content count

  269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

fizikant last won the day on September 8

fizikant had the most liked content!

Community Reputation

241 Excellent

About fizikant

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 04/29/1960

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Biciclete
  Ghost Speedline 2
 • Localitate
  Ludus

Recent Profile Visitors

395 profile views
 1. @Mookyamaoamenii or fi faini, dar preturile... M-am uitat de curiozitate la biciclete. Felt FR30 e 5466, redusa de la 6430. Din UK o iei online cu 699 GBP + transport, ceea ce face rotunjit 4000 - cam mare gheseftul, nu?
 2. Păi Felt95 i-am sugeerat și eu, dar nu-i place că e mai grea și nu are așa review-uri bune ca Giant.
 3. Îți pot da o adresa din Miercurea Ciuc, omul primește comenzi din țară și face minuni. Uită-te la fotografii și-ai să te convingi. https://www.facebook.com/Dr-Carbon-296890030407046/
 4. Claris e entry-level, Sora un pic mai sus. Uite o Sora la bani de Claris https://www.merlincycles.com/felt-f95-road-bike-54cm-2016-93855.html Iar aici o Tiagra care se incadreaza in buget https://www.merlincycles.com/felt-z85-road-bike-2016-93845.html
 5. 370 g un cauciuc plin? Mă așteptam la mai mult, probabil nu e foarte dens.
 6. Așa, ca de duminică It's awesome to ride a bicycle
 7. Mno, în imaginea din dreapta vedem că se hidrata cu ceai și că-i cam creștea... tensiunea de la asiatica aia îngenuncheată. Amu', ce suplimente i-or fi pus în zamă n-am de unde ști, da' o scăpat cu viață și-o ajuns la 80 de ani - ceea ce dovedește că nu s-o prea omorât cu firea.
 8. Păi uite ce făceau: turul lumii pe penny-fathing! La 1884, englezul Thomas Stevens (1855-1935) a plecat din San Francisco spre New York și, odată ajuns acolo, s-a gândit precum Forrest Gump că mai e de mers. A luat-o prin UK, Franța, Germania, Austria, Ungaria, Slavonia, Serbia, Bulgaria, Turcia, apoi Armenia, Kurdistan, Iraq și Iran, unde a hodinit o țâră peste iarnă. A pornit spre Afghanistan cu gândul de a ajunge în Siberia, dar i s-a interzis trecerea. Ca urmare, s-a întors la Istanbul, a luat un vapor spre India și, după ce a traversat-o, a pornit de-a lungul coastei spre Hong-Kong, China și Japonia, de unde a luat vaporul spre San Francisco. Acesta a fost primul tur al lumii pe bicicletă. Bicicleta era un Columbus Standard de 50 de țoli, cu jante nichelate, produsă de Pope Manufacturing Company din Chicago.
 9. Primul TdF, 1903, câștigat de Maurice Garin (cel în haină albă)
 10. @iacobdoc, așa cum bine ziceai mai sus, de la o vârstă "no gain, no pain = brain"
 11. O să fie bai mare când o să "brexiteze" UK, acolo sunt mai multe magazine online rezonabile cât în toată Europa la un loc.
 12. De curând a trebuit să scurtez o furcă de carbon. Întrucât nu am un dispozitiv special pentru ghidajul lamei și nici nu merită să-mi cumpăr unul, am improvizat după cum urmează: - am marcat nivelul inelului distanțier de deasupra pipei, apoi am mai făcut un marcaj 3 mm mai jos (linia de tăiere) - am înfășurat gâtul la nivelul acestei linii cu izolier, pentru a preveni delaminarea - am prins pe gât un colier metalic reglabil, apoi un alt colier mai sus, la distanță de o grosime de lamă de bomfaier - am tăiat ușor și molcom cu o lamă fină, 24 dinți pe inch (n-am găsit de 32 TPI, dar și asta a mers brici) - am finisat tăietura cu hârtie abrazivă fină, apoi am sigilat-o cu lac transparent de unghii (să fie, că nu cere de mâncare) Investiție totală 12 lei, timp de lucru maxim 10 minute.
 13. Cre' că ie freo legătură predestinată între numele ăsta și biciclete...
 14. Turul ciclist al României, ediția a doua, 1935. Personajul în uniformă de culoare închisă este principele Nicolae. Afișul TCR 1936