fizikant

Membru
 • Content Count

  687
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

fizikant last won the day on August 24 2019

fizikant had the most liked content!

Community Reputation

631 Excellent

2 Followers

About fizikant

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/29/1960

Profile Fields

 • Localitate
  Ludus
 • Biciclete
  Ghost Speedline 2, Planet X Road custom

Recent Profile Visitors

1,375 profile views
 1. Asta e o cheie combinată. Cheia cu lanț e cea pe care am indicat-o în link. La asta ei au mai adăugat porțiunea ca o semilună din dreapta, care folosește la montarea / demontarea blocului pedalier tip Hollowtech, așa cum am spus în primul comentariu. Poți să-ți iei așa ceva decă ai BB Hollowtech, altfel porțiunea aia mai mult te încurcă, plus că e mai scurtă decât o cheie obișnuită și pârghia e mai mică. În ceea ce privește cheia de pinioane, eu am modelul pe care ți l-am indicat și-l folosesc de ani buni pentru pinioane casetate.
 2. Nu, riscul de a deteriora caseta e mare pentru că nu ai punct de aplicație pentru pârghie. Pentru scoaterea casetei îți trebuie asta și asta. Dacă nu vrei să dai banii, poți să-ți confecționezi singur una dintr-o bucată de platbandă și-un lanț vechi. "Cheia" Hollowtech n-are legătură cu caseta, se folosește pentru montarea / demontarea blocurilor pedalier tip Hollowtech.
 3. fizikant

  Marca Whistle aparține firmei italiene Atala, care face biciclete din 1907.
 4. fizikant

  Freeride au fost în concediu în perioada 13-19 iulie.
 5. fizikant

  Schwalbe Smart Sam Performance pliabile, 28x1.40 700x35c 37-622, montate pe jantă cu interior 16.5mm, umflate la 6 bari: 35.5mm lățime, 36.5mm înălțime.
 6. fizikant

  Ciocănituri la ușă în miez de noapte. - Cine e? - Securitatea. - Ce doriți? - Să discutăm. - Câți sunteți? - Doi. - Discutați!
 7. fizikant

  Continental Grand Prix 700x25c pliabile, montate pe jantă cu interior 17mm, umflate la 8 bari: 26.5mm lățime, 26mm înălțime.
 8. fizikant

  Întrebarea 5: Ce înseamnă în kilometri, de pildă, „deplasare scurtă, lângă domiciliu”? Cei care fac jogging ar trebui să alerge doar în jurul blocului sau şi pe străzile alăturate? Care e distanţa maximă permisă? Răspunsul Poliţiei Române: Activitățile fizice, sportive trebuie realizate în jurul domiciliului sau al locului în care cetățenii locuiesc în fapt, în jurul gospodăriei, casei, blocului și nu în parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, etc. De asemenea, reamintim că sunt interzise activitățile fizice colective.
 9. fizikant

  În bugetul pe care-l ai intră Mavic Aksium noi. Roți foarte durabile și ușor de înteținut, intră anvelope de 25-32mm pe ele. cântăresc 1840g, 150 euro, știu că au și varianta cu freehub Campa 11v (dacă nu, poți face conversie). Alte variante ar fi Campagnolo Calima (141 euro) sau , dacă mai pui 100 lei, Campagnolo Khamsin.
 10. fizikant

  N-ar trebui să ai probleme. Schimbătorul spate Claris 2400 poate fi varianta SS (short cage) sau GS (medium cage) - nu știu de care ai - dar ambele variante sunt compatibile cu casetă de 28.
 11. Tu chiar ai învățat ceva despre spițare citind romanul foileton scris de el? Eu nu. Eu am aflat următoarele: 1. Are probleme cu nervii (el a spus-o, nu e atac la persoană) 2. Nu mai există meseriași, iar cei care-și zic meseriași sunt niște țepari 3. Folosind o cheie de spițe și șoricei poți obține abateri axiale și radiale de 50 de microni 4. Tensiunea se măsoară în Hertzi 5. Nu contează întrebarea, ci răspunsul 6. E neînțeles 7. Singlespeed e Dumniezo pă pământ și Sheldon Brown e un dobitoc, ca și toți ceilalți care-l contrazic 8. Spițele diferă ca grosime dacă au fost torsionate plastic, altfel nu 9. Într-o formulă folosești g=9.8 dacă vrei ca tensiunea să fie exprimată în kgf, nu în N 10. Gramatica ie grele Aș mai putea adăga alte câteva adevăruri supreme decantate din beția de cuvinte revărsate de om. Recunosc, are cunoștințe tehnice, dar face doar paradă de ele, fără să dea sfaturi concrete. Dacă chiar vrei să ajuți, nu-i spui forumistului "cutare parametru e hiper-important, fă bine și informează-te despre el", ci-i spui de ce și cum. Părerea mea.
 12. fizikant

  Probabil n-ai citit articolul. Sunt prezentate doar date statistice, fără discuții, fără lamentări.
 13. fizikant

  Ai dreptate, 3.9% rată de rezolvare e de-a dreptul jalnic.
 14. fizikant

  Despre biciclete furate în București și "eficiența" poli'iei http://www.ziare.com/social/capitala/cel-putin-o-bicicleta-e-furata-in-fiecare-zi-in-capitala-politistii-au-deschis-sute-de-dosare-penale-1568353
 15. fizikant

  S-a accidentat și Geraint Thomas. Urmează Bernal? https://www.theguardian.com/sport/2019/jun/18/geraint-thomas-abandons-tour-de-suisse-after-heavy-crash-on-stage-four