fizikant

Membru
 • Content Count

  637
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

fizikant last won the day on November 24 2018

fizikant had the most liked content!

Community Reputation

580 Excellent

1 Follower

About fizikant

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/29/1960

Profile Fields

 • Localitate
  Ludus
 • Biciclete
  Ghost Speedline 2, Planet X Road custom

Recent Profile Visitors

901 profile views
 1. fizikant

  De prin nordul Angliei Trenurile regionale, chiar compuse din 2-3 rame, au locuri pentru biciclete. Garnitură pentru măsurarea parametrilor căii de rulare. Jgheab pentru urcarea / coborârea bicletelor. Multe gări au parcări pentru biciclete pe primul peron, navetiștii își lasă acolo calul și își continuă călătoria cu trenul. Ca fapt divers, am văzut mulți navetiști îmbrăcați de iarnă de la brâu în sus, dar cu pantaloni scurți
 2. fizikant

  De sezon
 3. fizikant

  Regele îl cheamă pe fierarul castelului: - Eu mâine plec în cruciadă, să-i pui reginei centura de castitate! - Să-i pun și botniță, măria-ta?
 4. fizikant

  Un șofer observă pe mijlocul drumului un individ care stătea ținând o cărămidă deasupra capului. Curios, oprește și-l întreabă: - Ce faci aici, neică? - Pescuiesc. - Cum adică pescuiești? Râul e la vreo 2 km spre dreapta, mai e un lac la vreun km spre stânga... aici nu-i apă! - Metoda mea e secretă. Dai 100 de lei și-ți spun. Șoferul îi dă suta, iar individul îi spune: - Puțină lume știe, dar peștii migrează de la lac la râu și invers. Eu îi aștept aici și când or trece, le dau cu cărămida în cap! - Bă nene, da' prost mai ești! - Oi fi io prost, da' nu-i zi în care să nu câștig câteva sute de lei!
 5. fizikant

  Aici e vorba și de un mod diferit de a privi bicicleta. În Olanda, bicicleta e un vehicul cu care te deplasezi din A în B, pe o infrastructură excelentă și respectat de ceilalți participanți la trafic. Bicicletele sunt strict utilitare, fără fițe, "olandeze" de douăj de kile single speed sau cu câteva viteze în butuc, cu ghidon foarte înalt. Bărbații călăresc cu toții astfel de biciclete, considerate la noi a fi "de damă" și pe care le găsești la prețuri de 80-120 de euro. În câte zile am stat acolo, am văzut în trafic o singură cursieră, 3 MTB și câteva electrice. Sunt convins că au și biciclete de jdemii de euro, dar nu le folosesc în oraș. La noi, în schimb, bicicleta e un semn al statutului social, ca și beemveul (SH) sau tricoul dă firmă (la fel de SH sau clonă chinezească). Chiar dacă mergem la Mega-ul din colțu' uliței, tre' să avem o carboană ultimul răcnet, că altfel râde dă noi mâncătorii dă semințe dîn fața blocului. Chiar dacă avem pânză dă păianjen la cur dă foame, tre' să ne loăm un cadru dă titan, că altfel nu putem ajunge la jobu' de la multinațională (adică descărcător de marfă la Auchan sau îngrijitor la Metro). Nu contează că bicicleta aia se face praf în câteva luni de la hârtoape, nu contează că n-a fost făcută pentru genul ăsta de utilizare, tre' doar să fie de firmă și cât mai scumpă ca să moară dujmanii miei. E același mod păgubos de gândire care ne face să construim o mega-catedrală în loc de un spital, o bibliotecă sau un centru comunitar. Revenind la ciclismul urban în Olanda, câteva observații: se circulă tare, n-ai ce căuta ca pieton pe-o bandă de biciclete că te ia haita pe sus fără menajamente. Nu contează temperatura sau condițiile meteo, oamenii biciclesc fără jenă. Surprinzător, nimeni nu poartă cască, am văzut doar la un brotac de vreo trei ani pe care-l căra mumă-sa.
 6. fizikant

  Parcări pentru biciclete în Olanda
 7. @majikstone asta se traduce astfel: "Las' că vii tu acasă!"
 8. fizikant

  - Mărieee, Mărieee! - Ce-i tu Lenuță, ce s-o-ntâmplat? - Hai o țâr aci afară la gard să-ț zâc ceva! - No c-am vint, ce-i baiu? - Tu, io cre' că omu meu îi ghei! - Tulai Doamne tu, d-apăi di ce zâci așe ceva? - Tu, d-apăi de-o vreme încoace nu s-o mai dat cătă mine deloc tu, d-apăi deloc deloc tu! - Tu să știi că cre' că ai dreptate, că nici la mine nu s-o mai dat!
 9. fizikant

  La mulți ani, @MaC®, să ne trăiești și să ne cârcotești cu spor!
 10. fizikant

  Într-o zi, în Eden: – Doamne, am o problemă! – Care e problema ta, Eva? – Doamne, stiu că tu m-ai creat, mi-ai dat această minunată grădină şi toate aceste animale fantastice şi mi l-ai pus şi pe acest şarpe hazliu lângă mine, dar pur şi simplu nu sunt fericită. – De ce nu eşti fericită, Eva? veni întrebarea de sus. – Doamne... sunt singură, şi m-am şi săturat să tot mănânc mere. – Bine, Eva, în acest caz am găsit o soluţie la problema ta. Voi crea pentru tine bărbatul şi ţi-l voi pune alături. – Dar ce este acela un bărbat? – Acest bărbat este o creatură ratată, cu multe greşeli şi trăsături urâte de caracter. O să te mintă, o să te înşele şi o să fie incredibil de vanitos şi încrezut. Intr-un cuvânt, îţi va face viaţa un calvar. Dar va fi mai mare, mai puternic şi mai rapid, va avea plăcerea de a vâna şi ucide. Va arăta comic atunci când se excită, dar fiindcă te-ai plâns îl voi crea astfel încât să îţi satisfacă nevoile carnale. Va fi lipsit de umor şi va iubi mai mult decât orice altceva luptele sau joaca cu mingea. Nu va avea nici prea multă minte, astfel că va avea nevoie de sfatul tău pentru a putea gândi corect. – Păi sună fantastic, spuse Eva ridicând din sprânceană. Unde-i buba? întrebă ea. – Ei bine, îl poţi avea cu o singură condiţie. – Şi care e aceasta, o, Doamne? – După cum am spus, va fi mândru şi arogant şi se va admira mai tot timpul pe sine. Va trebui să îl laşi să creadă ca el a fost primul creat. Nu uita, acesta trebuie să rămână micul nostru secret. Ştii tu… ca de la femeie la femeie.
 11. fizikant

  Al meu se aude binișor 2 etaje mai jos
 12. fizikant

  Smug cycling guy