fizikant

Membru
 • Content Count

  699
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

fizikant last won the day on August 24 2019

fizikant had the most liked content!

Community Reputation

637 Excellent

2 Followers

About fizikant

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/29/1960

Profile Fields

 • Localitate
  Ludus
 • Biciclete
  Ghost Speedline 2, Planet X Road custom

Recent Profile Visitors

1,418 profile views
 1. fizikant

  Cu succes niciunele. Am încercat Lezyne, Ribble și niște no-name, n-au ținut, așa că m-am întors la petice cu lipici. Legat de camere ușoare, Rubena/Mitas 700x18/25C Light au 75g (declarat și cântărit), mă țin de vreo 2500 km și sunt doar 15 lei bucata. Dezavantaj - valva foarte scurtă.
 2. Cuuum, nu știi ce-i pițindreaua? E ca o bujabearcă, dar cu dungi oblice.
 3. E un fel de pițindrea, dar mai lungă
 4. fizikant

  Site-ul Shimano https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/xtr-m9000/WH-M9000-TU-F15-29.html
 5. fizikant

  Roata e pentru tubulare și tubeless. Nu găsești la prețul ăsta roată de 606 grame
 6. fizikant

  Roata Shimano are prindere centerlock
 7. La plățile prin PayPal poți alege cursul lor sau cursul băncii la care ai cardul. Bike Discount, Bike24, Bike-Components, Alltricks, Mantel, Hibike, Bikeinn, Cicli Mattio sunt câteva de încredere din EU. Din UK (până nu ies complet și nu plătești TVA și taxe vamale), - Wiggle, Chain Reaction Cycles, Merlin, Ribble, Tredz, Sigma Sport etc.
 8. fizikant

  Roata e cu thru-axle de 15 mm. Dacă sistemul de prindere al roții pe care o ai acum e quick-release sau TA 12 mm, nu se potrivește. Există adaptoare de la 15 mm la QR, sau la 12 mm, dar sunt specifice fiecărui tip de butuc, iar descrierea nu spune ce butuc are roata. Foarte probabil XTR, dar nu sigur. Ce ai de făcut: caută adaptor și la ce preț (+ transport), să vezi dacă merită investiția.
 9. Nu există niciuo incompatibilitate. Cheile cu pin de centrare sunt mai ușor de folosit pentru că rămân pe poziție, celelalte mai alunecă, se mai înclină... Așa cum a zis @majikstone mai sus, singurul lucru de care trebuie să ții seama e tipul de casetă (pe filet sau casetată)
 10. Nu cunosc site-ul, dar am săpat un pic să văd ce-i cu el. Are o vechime de 8 ani, e raportat ca sigur de Google Safe și Alexa, datele sunt securizate cu certificat SSL valid. Pe Trustpilot are 4.3/5 din 266 review-uri, dar sunt câțiva useri care spun că e scam sau se plâng de customer service. Scamadviser îi dă 80% din 277. Ce nu-mi place: Identitatea firmei deținătoare e ascunsă (inclusiv în whois, unde proprietarul nu e indicat, iar registrar e o firmă germană de găzduire web cu servere în Irlanda), nu are date despre locația fizică (e firmă austriacă). Ce mi se pare suspect: evitarea tranzacțiilor prin PayPal, care apără cumpărătorul, sub pretextul evitării taxelor (pe care le plătește de fapt cumpărătorul, nu vânzătorul)
 11. fizikant

  Nu în toată perioada, dar se mai găsea. De pildă, cumpăram de la chioșc Le Monde la sfârșitul anilor '70. De altfel, din Le Monde am aflat despre războiul dintre Vietnam și China, presa din Ro nu publica așa ceva. Corect, ascultam la radio T-Rex, Deep Purple, Jethro Tull, Pink Floyd etc. După '80, mai găseai la Muzica discuri cu trupe mari din vest, dar era bătaie când se aduceau. În rest, principala sursă pentru mine era Radio Luxemburg (care dădea și albume complete). Vis-a-vis de centrul cultural american era sediul ARLUS, o clădire la care toate ferestrele de la toate etajele erau acoperite tot timpul cu jaluzele exterioare Când așteptam să intrăm la vreun film la americani citeam cu mare pasiune un ziar deschis cât mai larg - nu c-ar fi contat prea mult, dar să fie. Americanii aveau și o colecție frumușică de discuri care se puteau asculta acolo. Btw, discul Rolling Stones "Exile on Main Street", care conținea Sweet Black Angel (cântec despre Angela Davis, membră a partidului comunist american, susținătoare a Black Panthers, activistă pentru drepturile afro-americanilor și în general foarte incomodă pentru SUA) era zgâriat cu ură de vreun mccarthyst. Menționez că e vorba de un dublu LP și doar fața discului cu cântecul respectiv era zgâriată.
 12. fizikant

  De regulă, de 2 ori pe an e săptămâna ciclismului. Nu au dată fixă, trebuie să urmărești site-ul lor și topicul ăsta.
 13. Asta e o cheie combinată. Cheia cu lanț e cea pe care am indicat-o în link. La asta ei au mai adăugat porțiunea ca o semilună din dreapta, care folosește la montarea / demontarea blocului pedalier tip Hollowtech, așa cum am spus în primul comentariu. Poți să-ți iei așa ceva decă ai BB Hollowtech, altfel porțiunea aia mai mult te încurcă, plus că e mai scurtă decât o cheie obișnuită și pârghia e mai mică. În ceea ce privește cheia de pinioane, eu am modelul pe care ți l-am indicat și-l folosesc de ani buni pentru pinioane casetate.
 14. Nu, riscul de a deteriora caseta e mare pentru că nu ai punct de aplicație pentru pârghie. Pentru scoaterea casetei îți trebuie asta și asta. Dacă nu vrei să dai banii, poți să-ți confecționezi singur una dintr-o bucată de platbandă și-un lanț vechi. "Cheia" Hollowtech n-are legătură cu caseta, se folosește pentru montarea / demontarea blocurilor pedalier tip Hollowtech.
 15. fizikant

  Marca Whistle aparține firmei italiene Atala, care face biciclete din 1907.