fizikant

Membru
 • Content Count

  629
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

fizikant last won the day on May 18

fizikant had the most liked content!

Community Reputation

553 Excellent

1 Follower

About fizikant

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/29/1960

Profile Fields

 • Localitate
  Ludus
 • Biciclete
  Ghost Speedline 2, Planet X Road custom

Recent Profile Visitors

843 profile views
 1. @majikstone asta se traduce astfel: "Las' că vii tu acasă!"
 2. fizikant

  - Mărieee, Mărieee! - Ce-i tu Lenuță, ce s-o-ntâmplat? - Hai o țâr aci afară la gard să-ț zâc ceva! - No c-am vint, ce-i baiu? - Tu, io cre' că omu meu îi ghei! - Tulai Doamne tu, d-apăi di ce zâci așe ceva? - Tu, d-apăi de-o vreme încoace nu s-o mai dat cătă mine deloc tu, d-apăi deloc deloc tu! - Tu să știi că cre' că ai dreptate, că nici la mine nu s-o mai dat!
 3. fizikant

  La mulți ani, @MaC®, să ne trăiești și să ne cârcotești cu spor!
 4. fizikant

  Într-o zi, în Eden: – Doamne, am o problemă! – Care e problema ta, Eva? – Doamne, stiu că tu m-ai creat, mi-ai dat această minunată grădină şi toate aceste animale fantastice şi mi l-ai pus şi pe acest şarpe hazliu lângă mine, dar pur şi simplu nu sunt fericită. – De ce nu eşti fericită, Eva? veni întrebarea de sus. – Doamne... sunt singură, şi m-am şi săturat să tot mănânc mere. – Bine, Eva, în acest caz am găsit o soluţie la problema ta. Voi crea pentru tine bărbatul şi ţi-l voi pune alături. – Dar ce este acela un bărbat? – Acest bărbat este o creatură ratată, cu multe greşeli şi trăsături urâte de caracter. O să te mintă, o să te înşele şi o să fie incredibil de vanitos şi încrezut. Intr-un cuvânt, îţi va face viaţa un calvar. Dar va fi mai mare, mai puternic şi mai rapid, va avea plăcerea de a vâna şi ucide. Va arăta comic atunci când se excită, dar fiindcă te-ai plâns îl voi crea astfel încât să îţi satisfacă nevoile carnale. Va fi lipsit de umor şi va iubi mai mult decât orice altceva luptele sau joaca cu mingea. Nu va avea nici prea multă minte, astfel că va avea nevoie de sfatul tău pentru a putea gândi corect. – Păi sună fantastic, spuse Eva ridicând din sprânceană. Unde-i buba? întrebă ea. – Ei bine, îl poţi avea cu o singură condiţie. – Şi care e aceasta, o, Doamne? – După cum am spus, va fi mândru şi arogant şi se va admira mai tot timpul pe sine. Va trebui să îl laşi să creadă ca el a fost primul creat. Nu uita, acesta trebuie să rămână micul nostru secret. Ştii tu… ca de la femeie la femeie.
 5. fizikant

  Al meu se aude binișor 2 etaje mai jos
 6. fizikant

  Smug cycling guy
 7. Nici noi n-am știut, nu era afișat nicăieri, dar doamna ne-a zis ea când ne-a văzut în costumația specifică.
 8. Legat de Viscri, pe care l-am vizitat în perioada TBT - bicicliștii au reducere la bilet. Am întrebat dacă asta e valabil doar pe perioada TBT, doamna ne-a spus că nu, e valabil tot timpul pentru că noi protejăm mediul Fain, mi-a tihnit.
 9. Mea culpa, am înțeles cu greu la ce te referi, am făcut conexiuni greșite Pentru angrenajul tău, Shimano recomandă lanțul Deore XT CN-HG93, care e cam scump într-adevăr și e un lanț îngust, dar mai spun ei și că orice lanț HG 9 speed merge. Angrenajul e compatibil cu casete de 8 și 9 viteze, deci ar trebui să meargă și un lanț de 8.
 10. fizikant

  Nu prea, la majoritatea încap cauciucuri de max. 25
 11. Ceea ce am spus mai sus se aplică angrenajelor mai vechi, cum e al tău. La generațiile noi angrenajele sunt diferite cf. numărului de viteze, atât la cele de MTB cât și la cele de șosea. De ex. un Ultegra 6700 (pt. 10 viteze) diferă de un 6800 (pt. 11 viteze), iar un angrenaj normal (130mm) diferă de unul compact (110mm).
 12. Cred că nu folosești bine termenii. Denumirea de angrenaj (sau angrenaj pedalier) se folosește de obicei pentru ansamblul pedalier + foi (1, 2, 3 - deci nu poți avea angrenaj de 9 viteze). În spate ai o casetă de pinioane (uzual 8-12). De exemplu, dacă ai un angrenaj pedalier cu 3 foi și o casetă cu 8 pinioane, bicicleta va avea 3x8 viteze. Lanțul se alege în funcție de numărul de pinioane al casetei. Dacă ai 9 pinioane ia lanț pentru 9 viteze (fără risc) sau de 8 viteze (cu oarece risc, cum am scris mai sus).
 13. Stai că m-ai amețit. Câte pinioane ai până la urmă, 8 sau 9? Dacă ai totuși 9 și pui lanț de 8 ar putea sau nu apărea probleme: lanțurile de 8 au 7mm grosime, lanțurile de 9 între 6,5 și 7 mm grosime.
 14. fizikant

  Beneficiile ciclismului