ioel

Membru
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ioel

 1. ioel

  Merci de sfat Pana la urma am mers pe un combo janta mavic butuc ultegra
 2. ioel

  Salutare In urma unui accident mi-a plesnit janta spate, ksyrium es. Rasfoind internetul am ajuns la concluzia ca pe termen lung cel mai ok ar fi sa imi fac o roata noua pe spate, deoarece costul pt repararea celei vechi / salvarea unui butuc vechi de 10 ani era prea mare. Pe scurt: buget cam 6-700 lei fara manopera, daca se justifica pot creste un pic. Am spre 70 de kg, trasee preponderent pe plat (in jurul bucurestiului), pinioane Campa. Nu am putut ajunge la o concluzie studiind oferta de jante / butuci din tara, motiv pt care as vrea sa stiu cam ce folositi voi, respectiv ce ati recomanda. Precizez ca din motive strict irationale as prefera sa nu pun Shimano pe bicicleta (otel italian clasic, echipare Campa). Daca butucii Ultegra spre exemplu sunt totusi in mod indiscutabil alegerea nr.1, atunci o (sa incerc) sa mi calc pe inima :) Merci frumos.
 3. ioel

  Multumesc de sfaturi, mi am comandat si eu un spray brunox, sa vedem ce iese
 4. ioel

  Salutare Am observat rugina la cadrul meu, la dropout uri, in zone tijei de sa, cat si in gatul furcii. 1. poate deveni periculos la dropouturi? (surprize pe coborari) 2. voi ce solutii folositit, atat pt a indeparta rugina existenta cat si pt prevenirea extinderii ei? 3. Cum e cu ruginitul pe interior? Exista sansa sa manance teava intr atat incat sa i afecteze integritatea, mai ales ca tevile Columbus Neuron sunt subtiri? Merci frumos!
 5. Sper ca postez in sectiunea corecta In urma unei cazaturi am reusit performanta de a "juli" ambele manete de frana. S-a miscat ghidonul intr-o parte si bicicleta a patinat cam un metru pe manete. S-au luat lacul si cateva prime straturi de carbon. Nu e ceva adanc, chiar si raportat la grosimea mica a piesei. La atingere se ia putin praf negru pe degete. 1. E de asteptat sa afecteze cumva siguranta? Adica atat julitura, cat si socul in sine sa nu fi afectat structura materialului astefel incat sa cedeze neanuntat 2. Ce pot sa-i fac? La automodelism aplicam preventiv pe marginile pieselor din carbon un strat de super glue. Poate ajuta si aici? Sau exista un lac special? Multumesc!