Zamolxe13

Membru
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Zamolxe13

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 07/21/1985

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Devron Zerga D5.7
 • Ocupaţie
  Mascarici

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zamolxe13

  Merci frumos. Nu am fost atent cand m-am uitat pe site. Acum am vazut ca de la Brasov la Sibiu ultimul vagon este vagon de clasa 1 Asa ca o sa ma duc cu bicla la primul vagon, urcarea dinspre locomotiva, unde cred ca pot incurca cel mai putin.
 2. Zamolxe13

  Multumesc frumos. Scopul principal al drumului nu sunt turele cu bicla, dar am zis sa iau si bicla daca tot ajung intr-o zona faina si am cateva posibilitati de evadare
 3. Zamolxe13

  Exact asta intentionez sa fac. Cumpar bilet pentru mine si bicicleta pe ruta Bucures-Brasov. Si ulterior mai cumpar un bilet doar pentru mine, la acelasi tren, pe ruta Brasov-Sibiu.
 4. Zamolxe13

  Daca imi iau bilet pana la Brasov pentru bicla, nu mai e nevoie sa vb cu nasul de la Bucuresti nimic. In schimb in discutia cu nasul de la Brasov as avea un argument in plus sa ma inteleaga (pe langa prietenul Grigorescu). Ii voi arata biletul pentru bicicleta achizionat pana la Brasov si poate va fi mai intelegator.
 5. Zamolxe13

  Merci frumos. Voi aplica "vorba dulce, mult aduce"
 6. Zamolxe13

  Tocmai ca eu cu 1623-ul vreau sa plec si nu are vagon de biciclete. Iar ochelari de cal ma refeream la faptul ca refuza sa vada o neghiobie a cfr-ului legat de putinele vagoane de biciclete. Macar nasul sa inteleaga ca as vrea sa cumpar bilet pentru bicla daca s-ar putea. Chiar si de la el. Nu incerc sa merg pe blat, adica sa refuz sa platesc oficial un serviciu. P.S. Acum am verificat din nou si am ramas blocat. IR 1623 pe ruta Bucuresti Nord - Brasov are simbolul cu bicicleta. Acelasi tren IR 1623 pe ruta Bucuresti - Sibiu nu are simbolul bicicletei. Oare sa scoata vagonul cu biciclete la Brasov? Oare as putea sa cumpar bilet pentru mine si bicla pe ruta Bucuresti-Brasov si un alt bilet pentru mine pe ruta Brasov - Sibiu la acelasi tren si sa ii mai dau si nasului ceva?
 7. Zamolxe13

  Planuiesc sa ma intorc fix vineri, 14.09.2018, intrucat pe 15.09.2018 incep scoala....aaa...sunt de serviciu P.S. In caz ca dau peste vreun nas cu ochelari de cal, daca scot roata fata, se mai considera bicicleta? Sau este bagaj de mana?
 8. Zamolxe13

  Multumesc frumos tuturor pentru sfaturi O sa procedez cum m-a sfatuit @gibonu : cumparat bilete online dus-intors (reducere), mers la coada trenului + ghidon paralel cu cadrul si omenit nasul @Traveller Decat sa stau sa schimb in Brasov, as putea plecat de vineri seara (plecare la ora 23:04) cu trenul care are suporti de bicle si fac la fel ca timp. @puterfixer Tocmai am verificat acum intarzierea trenului de la ora 10 (cel cu care as vrea sa plec si eu) si cel putin pana la Talmaciu (ultima oprire inainte de Sibiu) nu avea nici macar 1 minut intarziere (a avut la un moment dat pe traseu 3 minute intarzirere, dar le-a recuperat) @MaC® O sa ii am in portofel pe prietenii Enescu si Grigorescu si in caz de ceva sunt sigur ca nu ma vor lasa la greu
 9. Zamolxe13

  Planuiesc ca pe 08.09 sa plec pana la Sibiu si mi-as dori sa iau si bicicleta cu mine. Problema este ca din cele 4 trenuri directe doar unul singur are vagon pentru biciclete http://mersultrenurilor.infofer.ro/ro-RO/Itineraries. Nu mi-as dori sa plec cu acest tren pentru ca merge noaptea si o ia prin Craiova (face in jur de 8 ore in comparatie cu cele care o iau prin Brasov si fac intre 5 si 6 ore). Ma gandeam sa ma duc luni sau marti dimineata sa imi iau bilet si sa cer si o parere la "nas" la acelasi tren cu care as vrea sa plec; cel de la ora 10:00. Nu as vrea sa ma prezint la imbarcare cu biletul de calatorie si bicicleta, iar nasul sa imi spuna ca pot urca doar fara bicicleta. Din experienta voastra, cum credeti ca ar fi mai bine sa procedez?
 10. Scuze de off topic. Imi puteti spune ce unsoare folositi la rotitele schimbatorului de pinione?
 11. Presupun ca prin coaja de ceapa se refera la o geaca foarte subtire (foita) windstopper si waterproof.
 12. Zamolxe13

  Stiu ca nu e treaba mea sa asigur respectarea codului rutier. Cel mult pot atrage atentia, ca se expun unor riscuri foarte mari, celor care trec pe rosu (mai ales celor pe bicicleta). Am si facut acest lucru de cateva ori, dar mi-am racit gura de pomana. Am primit numai replici acide si de atunci m-am lasat pagubas si caut sa fiu cu ochii in patru astfel incat sa am eu o calatorie cat mai sigura.
 13. Zamolxe13

  Ii judec in aceeasi masura si pe cei care parcheaza aiurea la fel cum il judec si pe Mitica. Sunt si sofer si biciclist si vad multe lucruri facute gresit de ambele categorii de participanti la trafic. Raman la parerea ca pana nu se vor lua masuri concrete impotriva celor care gresesc (amenzi pentru depasirea coloanei la semafor, trecut pe rosu la semafor etc.) indiferent daca sunt biciclisti, soferi sau pietoni, nu se vor rezolva prea multe. Din pacate cu vorba buna nu prea se rezolva multe in Romania, asa ca trebuiesc arsi la buzunar toti cei care gresesc si mai ales cei care o fac in mod deliberat. P.S. Nu vreau sa ma intelegi gresit legat de stersul cu oglinda. Sunt total impotriva violentei de orice fel si nu recomand nimanui sa faca astfel de gesturi in mod voit.
 14. Zamolxe13

  Pun si eu la bataie cateva beri pentru cel care il sterge un pic cu oglina pe acest Mitica (bineinteles cand Mitica traverseaza intersectia pe rosu). De vorba buna sunt sigur ca nu intelege. Crezi ca el nu stie ca la culoarea rosie a semaforului te opresti si astepti culoarea verde indiferent daca esti cu masina, alt vehicul sau perpedes?