beberules

Membru
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

54 Excellent

About beberules

 • Rank
  Amator
 • Birthday 07/08/1981

Profile Fields

 • Localitate
  Timisoara
 • Biciclete
  Grand Canyon AL 7.9 29er, SSP Olmo oţel

Recent Profile Visitors

3,871 profile views
 1. beberules

  Gogu are dreptate, still is, nu s-a schimbat nimic, tot neasfaltat e.
 2. beberules

  Soon, young padawan, soon... :)
 3. Astea-s nişte capcane pentru ceva specii de gândaci foarte dăunători copacilor. Ceva de genul. E drept ca nici eu nu ştiu pe ce principiu funcţionează.
 4. beberules

  Harta nu se vede, poate tre' să-l faci public, or something...
 5. beberules

  "Pe vremea mea maică..." :), brand-urile mai puţin cunoscute şi cu mai puţină experienţă în domeniu (gen Hannah, Trimm sau Husky) erau niţel mai ieftine, acu' văd că s-au cam egalizat preţurile. Dintre cele 4 alese de tine eu aş merge pe Salewa, din simplul motiv că are 2 intrări, respectiv 2 vestibuluri - e mai practic, mai mult spaţiu de depozitare. În rest, caracteristicile tehnice mie mi se par similare, inclusiv greutăţile (garantez că n-o să te plouă chiar dacă ai tenda exterioară de 4.000 şi nu de 5.000 mm). În ce priveşte saltelele, colegul a_mic are dreptate, dar doar parţial. E adevărat că-s mai grele şi mai sensibile (a se traduce prin "trebuie să ai un pic mai multă grijă de ele"), dar în schimb sunt net superioare la capitolele confort şi izolare termică. Aici "mama şi tata lor" sunt cele de la Therm-a-Rest, eu am luat pentru prietena mea un Trail Lite Regular (link) acu' vreo 3 ani, e foarte mulţumită de ea. (e drept că-ţi iese uşor din buget, dar dacă nu pentru jumătăţile noastre mai bune nu facem un efort, atunci pentru cine... :P )
 6. beberules

  <offtopic> Punem mână de la mână şi-i facem cadou colegului gowriel un lichid de curăţat lanţul? :P </offtopic>
 7. beberules

  Ok, variantele de care vorbeam mai sus le aveti aici: http://goo.gl/maps/5tNIJ Varianta 1, Hitias - Bazos - Recas, nu se castiga mult la km, in schimb scapati de traficul de pe european; dezavantajul e ca o parte din traseu e pe drumuri de tara. Varianta 2, Nadas - Buzad, aici se castiga ceva km, nu e necesar sa va mai intoarceti la herghelia de la Herneacova, se prinde direct din sat "piciorul" unui deal si se iese in traseul initial. Variante 3, pe asta am desenat-o, pare ok, dar n-am fost niciodata pe acolo, nu stiu cum se prezinta exact situatia din teren. Eventual o lasati cu semnul intrebarii, poate aflu mai multe detalii in perioada urmatoare. Ca paranteza, Nadas-ul cu scandalul cu retrocedarile nu e asta prin care veti trece voi, mai e unul in jud. Arad (relativ aproape de Lipova, de altfel). Cat priveste obiectivele din Timisoara, cel mai bine cred ca le puteti studia aici: http://www.timisoara-info.ro/ Problema e ca centrul vechi, inclusiv piata Unirii se afla intr-un proces de reabilitare, e spart tot, nu stiu daca o sa fie gata pana ajungeti noi in zona.
 8. beberules

  Revin si eu pe dimineata cu ceva scurtaturi, acu' scriu de pe tel si mi-i greu :)
 9. beberules

  În afară de cele menţionate deja de tine la postul 211 nu prea îmi vine nimic în cap.
 10. beberules

  @@sole42, @@mihaighimpu, pentru puţin, ma bucur dacă am putut să vă fiu de ajutor. Şi cu siguranţă mi-ar face plăcere să bem o bere împreună, numai să fiu în localitate în perioada respectivă (nu mi-am stabilit încă perioada concediului de vară). Revenind la tura voastră, dacă punctul terminus pentru prima zi va rămâne Lipova, o variantă de cazare ar putea fi la Băile Lipova. N-am fost cazat niciodată acolo (din poze arată ok) dar am mers la ştrand de mai multe ori, e o variantă foarte plăcută de a încheia o zi călduroasă de pedalat. :)
 11. beberules

  Da, plus terminatia “tomie” (greceste) = taietura sau incizie :) LE: Mesajul asta trebuia sa apara dupa ala a lui Mladen :)
 12. beberules

  Salut, eu aş evita bucata Hodoş - Comeat, e o vale mlăştinoasă unde drumul a dispărut demult şi unde ori înoţi prin noroaie (dacă au fost ploi recent) ori îţi zdruncini creierii pe urme de tractor (dacă a fost secetă), şi asta în timp ce încerci să-ţi dai seama pe unde ar trebui s-o iei. :) O variantă mai ok ar fi Recaş - Herneacova - Buzad (link - până după Herneacova e asfalt, între Herneacova şi Buzad e un drum de pământ compactat ok, iar Buzad - Charlottenburg e drum de piatră pe care se circulă şi cu maşinile); de la Topolovăţ până la Recaş ori mergeţi pe European (cca. 9 km, aglomerat, dar există un acostament de aprox. 1 m, deci e destul de "safe"), ori dacă vreţi să evitaţi traficul mai e varianta Cralovăţ - Petrovaselo - Recaş (offroad - drum de ţară). Şi încă câteva completări / posibile obiective interesante de pe traseu: - Casa Altringen o recomand şi eu din toată inima, peisaj fain, multă linişte, se mănâncă bine, iar proprietarul un tip de treabă, e "de-al nostru" (biciclist, motociclist, parapantist) :) - Cramele Recaş (în vârful dealului dintre Recaş şi Herneacova) - o posibilă pauză de "hidratare" :) - Centrul de echitaţie de la Herneacova (link - au şi site propriu dar văd ca momentan nu merge) - satul părăsit Nadăş, e interesant de văzut şi cu un pic de ocol se poate adapta traseul pe acolo.
 13. beberules

  Pe principiul "fiecare cioară îşi laudă puiul" :) eu folosesc de vreo 3 ani un Dakine Apex care se apropie cam de ce vrei tu. Dezavantajul e ca nu-i chiar ieftin...
 14. beberules

  Daa.... total îl descurajează.... ia vezi, colegul shine ce zice :) E drept ca în cazul lui a fost lăsată peste noapte în maşină, dar orişicât...
 15. beberules

  Să nu dea întâmplător peste filmuleţ.... :) Dar mai ai şi varianta să susţii că făceai o faptă bună, exemplificai cum se face un "burp" la lovituri laterale când ai presiune mică în anvelopă... :)