egox

Membru
 • Content Count

  316
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

egox last won the day on September 7 2010

egox had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

About egox

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 10/11/1972
 1. egox

  Dacă plata se face cu card în RON, cursul va fi cel din ziua decontării, nu cel din ziua comenzii, deci oricum rămân niște ajustări de făcut. Dacă se face cu card în EUR, scuze că m-am băgat în seamă.
 2. egox

  În pagina indicată de tine există o zonă „Suggested routes” care conține 3 variante; cea mai lungă (87,3km) e cea care-ți lipsește ție la inventar. E clar însă că indicațiile obținute din surse gen Google Maps trebuie verificate și cu altele obținute din alte surse. Preferabil direct din teren ;)
 3. Da, e confirmarea că ai luat startul după (a se citi: nu înainte de) ceea ce Rechinu' va numi, pentru a n-a oară, gun time. De câștigat câștigă cel care trece primul linia de sosire, nu cel cu timpul cel mic între trecerea liniei de start și trecerea liniei de sosire.
 4. Track-ul de pe site are 1464m. Ciclocomputerul (barometric) a arătat la mine 1350m. Pe track-ul meu gps (tot barometric, corectat GPS) sunt... 1650m. De aici și vorba: dacă ai un ora, știi exact cât e ceasul. Dacă ai două...
 5. Problemele acute de la viaductul Cârligul Mic s-au rezolvat, reparațiile de structură s-au sistat și a fost refăcut asfaltul. Se circulă în condiții de lună de vacanță, adică e plin de mașini mici din toate colțurile țării și din unele colțuri ale continentului. Vinerea trecută (pe la ora 7 p.m.) problema a fost nu pe Valea Oltului ci la ieșirea de pe autostradă la Pitești unde am stat cam o oră la coadă la trecerea peste o cale ferată absolut nefolosită. În sens invers, luni seara la 11 p.m. am stat vreo 10 minute.
 6. Logica timpilor intermediari e complet diferită față de anul trecut. Într-adevăr, anul trecut au fost participanți care nu s-au încadrat într-unul din timpii intermediari (fie la Păltiniș fie la Călugăru) dar s-au încadrat în timpul final (asta cu atât mai interesant cu cât porțiunea finală a fost cea mai afectată de condițiile meteo, fiind singura cu noroi lipicios). Dacă anul trecut pe ploaie ai ajuns la final în mai puțin de 8 ore eu zic că, în linii mari, ai ajunge tot în jur de 8 ore (la același nivel de pregătire). Dar anul ăsta limita la Păltiniș (de fapt la Oncești, să zicem 30-45 de minute dincolo de Păltiniș) e 8 ore, nu 5 cât a fost inițial anul trecut. Diferența e enormă. Am spus-o și o repet: mie greu să-mi imaginez că cineva care are nevoie de 8 ore până pe Oncești ar reuși să termine în 2 ore și jumătate ultimii 30km din traseu. Later edit: E mult de coborât și puțin de urcat, e drept. Dar e relativ tehnic, cine zburdă pe acolo nu cred să aibă nevoie de 8 ore până-n Păltiniș/Oncești.
 7. @lbzk: Eu zic că ești cam pesimist. Limita de timp e întinsă deja la maxim. Limitele sunt dimensionate cât să ajungi în siguranță la sosire pe varianta de retragere. La 10 ore și jumătate de la start va fi deja 8 seara. În încă 30 de minute în pădure deja e delicat de văzut pe unde mergi. Eu zic că la cum sunt puse limitele dacă poți ajunge pe lumină termini în timpul oficial. Dacă nu, probabil e mai bine să nu termini pe traseu. @AirBoy: da, săgețile roșii indică zone „periculoase”. În principiu e vorba de coborâri cu pantă mare și/sau pe teren cu aderență discutabilă. Oricum percepția pericolului e subiectivă, unii coboară cu zeci de kilometri la oră, alții pe lângă bicicletă.
 8. Ce e „roz” e că teoretic mai mulți oameni ar avea șansa de a parcuge mai mult din traseu, făcând mai accesibilă o viitoare terminare în timp util pe un traseu care, la noi, ridică multe sprâncene. Practic anul acesta efectul, cred eu, se va limita la ce-a zis Horațiu: unii care s-au înscris la tura lungă conștienți că e posibil să se întoarcă cu coada între picioare au șanse mai mari să se „bucure [...] de fericirea de a trece linia de sosire”. Mai ales dacă va fi vreme proastă (dar poate se strică seria anul ăsta :) ) Sper ca, în timp, astfel de abordare să dea curaj mai multora să participe la ture lungi (care, deocamdată, sunt un club relativ închis, vezi mereu aceleași puține zeci de nume). Oarecum la temă: la tura scurtă există o limită formală de timp?
 9. A fost o vreme când te bucurai și tu de fericirea asta ;)
 10. Punctele de alimentare pe tura lungă - din câte am înțeles - vor fi amplasate așa cum sunt marcate pe această hartă neoficială. Primul și al patrulea sunt comune cu tura scurtă (care șuntează de la km 31 direct la km 78). @lbzk : urcarea pe Măgura începe la km 15, în centrul satului Cisnădioara. Înainte de km 18.5 (primul punct de alimentare - Canton Martinică) e cam un kilometru de ușoară coborâre combinată cu fals plat (drum înierbat, apoi potecă) așa că s-ar putea susține și că începe doar la canton. De la km 18.5 până la km 27 (Măgura Cisnădiei) se urcă în continuu pe o potecă (suficient de) ciclabilă.
 11. Cu start la 9:30, ar fi 8 ore la km62, 9 ore la km76, 10 ore și jumătate la final. Sigur nu-s greșite? :) Sunt extinse la maxim (zi lumină, practic), și asta pentru fiecare limită în parte. Adică: cine face fix 8 ore până la km62 are foarte slabe șanse să ajungă în 2.5 ore la final; de alfel problema mare ar fi să ajungă într-o oră la km76, chiar dacă-s doar 16km și se coboară de la 1700m la 600m. Dar dacă a ajuns în 8 ore aici, poate continua pe traseu în condiții de siguranță până la km76 și se retrage de acolo. @emanitou: sunt tentat să zic că traseul e cât de cât comparabil ca duritate cu cel de anul trecut (dar vreo 20km îmi sunt complet necunoscuți, e posibil să mă înșel), limitele se anunță a fi mai permisive. Așa că, practic, devine mai prietenos ;)
 12. Comparând traseul de anul ăsta cu cel din 2008 (în Google Earth) aș zice că pushbike-ul ăla se ocolește prin stânga iar la baza următorului (ultimul, în 2008) se face stânga în Valea Sadului. (cu portocaliu 2011, cu albastru 2008) Later edit: acu, că zice Tudy că e potecă pe stânga, văd că ocolește, într-adevăr, și primul pushbike (ăla cu un mare stâlp de curent în vârf)
 13. Pe-acolo a trecut traseul la Carpathian Adventure 2009 ;) (Cică sunt bolovani pe o bucată, dar nu pe toți ăia 3km. În schimb mai sunt prin alte părți. Dar nu se compară cu jgeabul de la Gura Râului ;) )
 14. După ce se desparte de tura scurtă, tura lungă arată cam așa: - (vechi) continuă 2km pe traseul de ultimii 2 ani (într-o mică șa acesta făcea dreapta, coborând spre Valea Caselor) - (vechi) continuă alți 2km pe traseul de acum 3 ani (acesta continua direct spre Apa Cumpănită) - (nou) coboară în stanga în Valea Sadului (3km) - (nou) urcă ușor pe Valea Sadului (localitățile Râul Sadului, Fundu Râului) 6km - (nou) face dreapta și urcă 700m în 7 km (pe Valea Caselor erau 600m în 6 km) până-n Poiana Tomnatec (1385m), unde se întâlnește cu traseul de anul trecut - (vechi) 3km sus-jos până-n Șanta (unde a fost al treilea punct de alimentare) - (vechi) 2.7km pe forestier până-n Păltiniș (1430m) - (nou) 3.5km pe forestier până pe Vf. Oncești (1700m, releu de televiziune) - (nou) 3.25km coborâre (potecă, traseu turistic cruce albastră, apoi bandă roșie) înapoi în Poiana Tomnatec (1385m) - (vechi/invers) 5.5km în sens invers pe traseul de anul trecut, până în partea superioară a urcării de pe Valea Caselor (1170m) - (nou) coborâre 5km potecă pe pășune alpină și apoi pădure, 20m sub vârful Fraga (1000m), până în Valea Caselor (până la al doilea punct de alimentare de anul trecut - 630m) - (vechi/invers) 2.5km în sens invers pe traseul de anul trecut, urcare pe forestier, până la ultima trecere prin/peste pârâu - (nou) stânga pe o potecă abruptă (3-400m, 50m diferență de nivel) și se ajunge înapoi în tura scurtă @nicu_as: practic față de anul trecut din Păltiniș până la sosire traseul pe tura lungă e complet nou (din care vreo 10km sunt în sens invers față de anul trecut); tot noi sunt coborârea în Valea Sadului (în loc de Valea Caselor) și urcarea în Poiana Tomantec (din Valea Sadului, nu din Valea Caselor)