flood

Membru
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About flood

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  București

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @majikstone@fizikantStați un pic, e (am făcut) o confuzie! Permiteți-mi, vă rog, să mă justific. Am cheie din aceasta ce este pentru grup filetat, ce este asemănătoare ca formă cu aceasta, despre care când am presupus-o „identică” cu cea pe filet, n-am mai văzut specificația „cheie combinată”. Am încercat să scot un grup casetat și nu a mers, nici cu lanț, nici fără, fapt repetat și confirmat și la un magazin de biciclete, unde vânzătorul a fost amabil și le-a scos, însă cu o cheie din aceasta pentru grup de pinioane casetat. Din cauza asta m-am grăbit să cred că este pentru grup pe filet, neobservând că de fapt au caneluri diferite. Vă rog mult să mă scuzați! Mulțumesc mult pentru lămurire și pentru răbdare.
 2. Ești ok? De ce ai simțit nevoia să specifici că e cheie pentru pinioane casetate și nu pe filet? Am întrebat asta sau reiese de undeva că nu știu care e diferența? Dacă nu dormeai pe tine, vedeai că am specificat „Sunt în vreun fel diferite cheile „normale” de pinioane casetate, ca cea din link(...)”. Unii se pare că vă băgați în seamă să nu adormiți, din moment ce faceți off fără să răspundeți la subiect concret. @fizikantMulțumesc de lămurire.
 3. Sunt în vreun fel diferite cheile „normale” de pinioane casetate, ca cea din link, față de cele ca asta, cu pin de centrare? E vreo diferență de compatibilitate?
 4. Scuze că nu am specificat, mă refer la cheie hollowtech cu lanț. Cheia de pinioane de care vorbești este pentru pinioane pe filet. Pentru pinioane casetate trebuie din aceasta. Sunt asemănătoare dar diferite și incompatibile.
 5. Știți cumva dacă se poate folosi o cheie cu lanț de filtru de ulei auto în locul unei chei Hollowtech pentru scoaterea grupurilor de pinioane pe casetă?
 6. flood

  Dacă ții picioarele pe pedale „opunând rezistență” și tot pedalează, probabil înseamnă că axul butucului spate se freacă/ este oarecum blocat de peretele interior al butucului și se învârte odată cu butucul și roata, ceea ce e puțin probabil la o bicicletă nouă. Această defecțiune ar duce într-un timp nu foarte lung la „învârtirea”/desșurubarea axului spre stânga bicicletei, ceea ce ar apropia pinioanele de brațul basculei, făcând lanțul să frece brațul basculei și astfel să nu poți pedala înapoi. Deci, având în vedere că este o bicicletă nouă, varianta asta este puțin probabilă. Verifică totuși că dacă învârți roata pe loc în gol, nu se învârte și axul butucului pedalier.
 7. Mulțumesc de lămuriri! Încă o întrebare: se pretează acest tip de butuc pentru mers „semi-agresiv” prin oraș? Adică este fiabil în raport cu diverse și surprinzătoare gropi, denivelări și inclusiv sărit/ urcat borduri, sau este exclusiv pentru mers civilizat, cuminte? Sau permiteți-mi să forțez un pic: poate include ocazional o plimbare lejeră prin pădure sau pe cărări de munte?
 8. Mulțumesc de lămuriri! Încă o întrebare: se pretează acest tip de butuc pentru mers „semi-agresiv” prin oraș? Adică este fiabil în raport cu diverse și surprinzătoare gropi, denivelări și inclusiv sărit/ urcat borduri, sau este exclusiv pentru mers civilizat, cuminte? Sau permiteți-mi să forțez un pic: poate include ocazional o plimbare lejeră prin pădure sau pe cărări de munte?
 9. Bună, spuneți-mi vă rog, pentu biciclistul de ocazie, ce se întâmplă când cu o astfel de bicicletă faci pană? Să zicem că ai la tine cameră și chei/ leviere obișnuite ca pentru o bicicletă cu butuc „normal”. Că am înțeles că e complicat. Se poate face pe loc, rapid? E al doilea post pe acest forum, nu mă hărțuiți, vă rog, dacă s-a mai discutat despre asta pe alte topicuri. Ms!
 10. Bună, spuneți-mi vă rog, pentu biciclistul de ocazie, ce se întâmplă când cu o astfel de bicicletă faci pană? Să zicem că ai la tine cameră și chei/ leviere obișnuite ca pentru o bicicletă cu butuc „normal”. Că am înțeles că e complicat. Se poate face pe loc, rapid? E primul post pe acest forum, nu mă hărțuiți, vă rog, dacă s-a mai discutat despre asta pe alte topicuri. Ms!